keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kesäyö

Mulle ei oo tapahtunut mitään ihmeellistä. Mikolle ei oo tapahtunut mitään ihmeellistä.
En oo vaan jaksanut kirjotella, ei oo ollu sellasta fiilistä. Ei just nyt edes "Jeee Mikko on ihana"-fiilistä.

Voi johtua siitä, että molemmilla on ollu kauheesti muuta tekemistä ja mietittävää, ettei olla paljoa keretty näkemään.
Mikolla on ollu isoja duunijuttuja, mulla ollu rästiin jääneitä kouluhommia, kavereita, bileitä ja himasta poismuuttamisen selvittelyä. Iskä on lämmenny jo aika hyvin sille ajatukselle, äiti taas ei. Vituttaa sen vastaanhankaaminen, miks mä en muka vois muuttaa. Se ei oo osannu perustella tota kysymystä tarpeeks järkevästi ja se on raivostuttavaa.
Turhaa asemansa hyväksikäyttämistä, tyyliin "siks koska mä voin tehdä ja sanoa näin, ilman mitään järkevää syytä tai perustelua, etkä sä voi asialle mitään, lälläslää".

Vituttaa myös normaalia enemmän se, että Mikko puhuu sen perheestä -vaikkakaan ne puheet ei aina oo kovin posiitivisella mielellä puhuttuja. Lapsista puhuminen on ok (niistä se ei kyllä koskaan puhu mitään kovin pahaa), mut mä en oikeasti jaksa kuunnella tilitystä siitä, kuinka sen vaimo vaahtoaa ärsyttävyyteen asti niiden ulkomaanreissusta - siitä, jolle mun ja Mikon piti lähteä, ei vaimon ja pentujen.

Nähtiin tänään aamupäivästä pitkästä aikaa. Käytiin kahvilla, paitsi etten mä juo normikahvia, joten otin cappuccinon.
Oltiin molemmat ihan vainoharhasina koko sen näkemisen ajan, eikä keskitytty kunnolla toisiimme.

Sitä edelliskerralla nähtiin viimeviikolla kun käytiin yömyöhään ajelulla. Pysähdyttiin yhden järven rantaan istuskelemaan, vaikka yöllä olikin ihan helvetin kylmä. Onkohan musta tulossa tunnevammanen, kun yleensä olisin ollu ihan sulaa vahaa siitä, et mies on romanttinen?
Mikko tarjos mulle sen takkia ja otti mut kainaloonsa tärisemään -ihanku about kaikissa oksettavan kliseisissä rakkausleffoissa-, mut se ei tuntunu musta miltään.

En taas tajuu itteeni tai ketään muutakaan. Luulis et kesän lähestyessä ihmiset piristyy ja on ilosia, mut mulle on tainnu iskee joku myöhästynyt kaamosmasennus. Mikään ei oikein tunnu miltään. Oon jotenki ihan hukassa kaiken kanssa, vaikka mä kyllä tiedän mitä tunnen ja haluan, mut silti mä en kuitenkaan tiedä tai tunne.
Teoria ja käytäntö on menny niin vitusti sekasin keskenään.

No, eiköhän tää tästä. :) Lähenevä kesäloma, aurinko, rusketus, bileet, niiden luulis saavan mun mielialan nousemaan.

Istuin hämärässä alkoi hetki joka tuntui kuin ei se loppuisi milloinkaan.
Hetkeksi hiljaisuus saapui luokseni kuin olento ja huusi: "Älä pelkää maailmaa."
Istuimme hetken yhdessä ja avaruus katsoi meitä.

Ja ulkona kesäyö, satoi kasvoille kyyneleitä.
Ja ulkona kesäyö, satoi kasvoille kyyneleitä.

Herään rannalta, on yö kirkkaampi päivää valopisteet taivaalla liukuvat aamuun.
Olen unohtanut mistä tähän kuljin, verhoudun unohduksen kaapuun.
Vaan muistan ilmalaivueita, taivaanrantaan lentäneitä.

Ja ulkona kesäyö, satoi kasvoille kyyneleitä.
Ja ulkona kesäyö, satoi kasvoille kyyneleitä.

Istun hämärässä, odotan vieläkin hetkeä joka ei lopu koskaan.
Saapuisi hiljaisuus, kertoisi minulle kuinka kaikki lopulta katoaa.
Näen valot taivaalla, ja juoksee selässä kylmiä väreitä.

Ja ulkona kesäyö, satoi kasvoille kyyneleitä.
Ja ulkona kesäyö, satoi kasvoille kyyneleitä.


Pariisin Kevät - Kesäyö

217 kommenttia:

 1. Lähtikös Mikko tänään ulkomaille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en ala tästä väittelee kenenkään kanssa. Ole sä sit siinä uskossa/toivossa ihan rauhassa. :)

   Poista
 2. On ihan normaalii, ettei tuommoista ihQuu pikkutyttöö päästetä asuun yxin. onnex äidilläs on silti järgee päässä!! <3 ;)

  terv. Marja-Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnetaanks me? Vai millä perusteella sä sanot mua IhQuks pikkutytöks?

   Poista
  2. Kenties ehkä näiden sun kirjoitusten perusteella tää tyyppi (Marja-Liisa) voi tuntee sut ja sanoo IhQuks pikkutytöks. Ei muuta. T. Lisa

   Poista
  3. Lol yritäx sä Karkki-Khänti saada mulle jauhot suuhun? Oot aiga nolohhh ;) ;) ;)

   Ja Lisa niimpä, ja Khänti et sä voi ikinä tietää vaik mä tuntisinki sut ihan rilimaailmassa ;)

   terv. Marja-Liisa

   Poista
  4. Toi candy on nolo, siitä ei päästä mihinkään! :D Candy, ihan kuka hyvänsä voi tunnistaa sut! Ja näiden sun juttujen perusteellakin voi päätellä mitä vain. :D t. Lisa

   Poista
  5. mitä vittua mä just luin? Koitappa Marja-Liisa edes kirjoittaa kunnolla ja se on CANDY eikä mikään Khänti. Bitch please.

   Poista
 3. Mul on vaa heränny ajatus et jos Mikko tosiaan jättäis vaimonsa niin se ois tehyt sen jo tai ei ainakaan lähtis ulkomaille koko perheensä kanssa. Ootko nyt varma että se todella varaa tulavaisuuden teille? Eikä vaan käytä hyväksi. Minusta Mikon pitäisi päättää.. tuntuu väärältä että hän "pitää" vaimonsa ja samalla sut. Tuntuu väärältä sua kohtaan.

  Kuitenkin paljon tsemppiä tän asian suhteen :) toivottavasti kuviot selviää .

  VastaaPoista
 4. Sinulla on edessä itsenäistyminen ja elämänmuutos aikuiseen suuntaan. Olisiko niin, että Mikon tapaamiset eivät enää tunnu niin hohdokkailta, kun olet antanut itsellesi aikaa ja olet ollut ns vapaasti touhuamassa omaa elämääsi.
  Tämä voi olla merkki siitä, että rupeat kasvamaan salasuhteesta pois. Huomaat miten paljon muutakin elämässä on elettävää kuin odotella milloin toiselle sopii tapaamiset ja milloin voi soittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, pelottavaa mutta voi olla..

   Poista
  2. Ehkä alat alitajuisesti ymmärtämään, mistä jäät paitsi roikkuessasi miehessä, joka ei todennäköisesti voi tarjota sinulle yhtään mitään. Oliko tuo kahvilareissun skitso pälyileminen enemmänkin vaivautuneisuutta? M on sittenkin tajunnut, että hänellä ja vaimolla on mahdollisuus paikata suhde, päästä siihen rakkauden tilaan ennen vaikeuksien alkamista? Sori vaan, mutta jotenkin vaikuttaa, että sen miehen reaktio on pakeneminen: pakenee salasuhteeseen avioliiton ongelmia. Sitten, kun asiat taas alkavat rullaamaan, saa salasuhde, "laastari", jäädä. Eri asia, jos vaimo on alunperinkin hullu narsisti, ja sen vuoksi M ei uskalla häntä jättää. Epäilen kuitenkin tuota siksi, ettei narsistin uhri uskaltaisi edes vilkaista vieraisiin naisiin, ettei tule ruumiita, saati aloittaa salaista suhdetta.

   Reaktiosi tuossa tilanteessa on terve. Ota etäisyyttä, elä omaa elämääsi. En usko, että voit vaikuttaa Mikon päätöksiin niin paljon kuin luulet. Et voi todellakaan tietää mitä heillä neljän seinän sisällä tapahtuu, ellet ole asentanut salakuuntelulaitteita tai muuten vaan harrasta sairasta stalkkaamista. Kannattaa suhtautua varauksella sen miehen kertomuksiin, koska hänen näkemyksensä on vain puoli totuutta (tai huomattavasti vähemmän), ja sinulle kerrotut asiat muotoiltu edistämään hänen sen hetkisiä pyrkimyksiään. Älä luota sokeasti. Luulet, että M on sinun pikkusormesi ympärillä, mutta mietipä hetki. Äijä ilmoittaa sinulle, milloin sopii nähdä, ja sinullehan varmasti sopii melkein milloin vain? Äijä ehdottaa matkoja, kun hänelle ne sopii. Pitää sinua kaksi vuotta jännityksessä lupaillen, että kyllä mä sen vaimon joskus jätän. Äijä tietää, miten pikkutyttöjä pyoritetään. Sori vaan, olet varmasti fiksu, älykäs, lahjakas ym, mutta se ei tee sinusta vielä aikuista. Toivottavasti ymmärrät oman ja muiden parhaan ja jätät sen miehen omaan arvoonsa.

   Poista
  3. Samaa mieltä, ja olet jo niin kauan ollut Mikon avioliiton terapeutti - kuunnellut hänen huoliaan vaimostaan ja lapsistaan, että tuntuu kuin olisit jokin parisuhdeterapeutti.. Ja teidän suhde on muutoinkin Mikolle varmasti juuri terapeuttinen, koska se on poispääsy arjesta, jota hän toisaalla elää. Oletko koskaan sanonut, ettet jaksa kuunnella sen vaimo- huolia? Miten Mikko on ottanut sen?

   Poista
 5. Cool story bro, changed my life.

  VastaaPoista
 6. Muuttaisitko kotoa pois, jos sulla ei olisi tätä suhdetta?
  Kun se kotoa pois muuttaminen tuo mukanaan aikas paljon lisätöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiku jäisin ikuisesti asumaan porukoiden helmaan. Lol.

   Poista
  2. Tarkoitin, että NYT tässä vaiheessa. Vai onko sulla jo vakkarityöpaikka tai jatko-opiskelupaikka tiedossa? Harva alaikäinen muuttaa pois kotoa.

   Poista
  3. No mä muutin alaikäisenä pois kotoa:) Ja eikös Candy pian ole täysi-ikäinen? Mutta mä sain rahaa (tukia) muutakin kuin ne kelan perustuet, enkä varmaan olis kotoa saanut mitään (enkä paljon saanutkaan, ku nuoremmatkin sisarukset piti äidin elättää) jos olisin vastoin hänen toivettaan pois muuttanut. Elatusvelvollisuus kun myös (alaikäisiä muutenkin vain koskee) mahdollistaa kyllä sen että vanhemmat saa kyllä valita missä se elatus tapahtuu:) Eli musta ei kannata muuttaa pois kotoa, jos kuitenkin olettaa että vanhemmat OLEELLISESTI osallistuu elämiskustannuksiin.

   Poista
 7. Olen vähän samassa tilanteessa, mutta kuitenkin jo 30 ja minullakin on lapsia, samoin kuin miesystävällä. Muuten kuvio sama, mutta miesystäväni ei lasten takia lähde suhteesta. Siinä on taustalla asioita mitä en jaksa selittää ja jota ei varmasti moni edes ymmärrä. Lasten vuoksi ovat tehneet mm. yhteisiä lomamatkoja yms. En tiedä minäkään kuinka kauan jaksan odottaa. Oikeasti meillä on yksi elämä joka pitää elää, pitää rakastaa ja olla rakastettu. Mutta tuhlataanko me se nyt vaan odottamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, joskus itellä ohimenevästi samoja fiiliksiä..

   Poista
 8. aika paskaa

  vitun kynnysmatto.. oot tuhlannu parhaimmat vuotes johoki vanhaan ukkeliin ja ilmeisesti tuhlaat koko elämäs. Sinuna sanoisin mikolle (olisin jo ajat sitten sanonut) et alkaa pikapikaa tekeen päätöksiä, siis oikeesti eikä vaan lässyttämällä sulle. selvästi syöttää sulle silmät ja suu täyteen paskaa. Ja samoten kusettanu vaimoaankin. Raukka äijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista naurettavimpia on just sun kaltaset tyypit, jotka tulee räksyttämään, vaikkei tiedä edes kaikkea.

   Mut niinhän se menee, koirat haukkuu mut karavaani kulkee ;)

   Poista
  2. Ulkopuoliset näkee asiat hiukan eritavalla kuin sinä.

   P.S. Et voi ihan oikeasti tietää, millainen suhde Mikolla ja hänen vaimollaan on. Sen tietävät tasan vain he kaksi. Vaikka kuinka Mikko kertoilisi suhteestaan, se ei tarkoita että hän kertoisi kaiken tai että hän puhuisi totta...

   Ole oikeasti varovainen. Tälläisiä tapauksia on niiiiiiin nähty, eikä ole ollut hauskaa katseltavaa kun nuori nainen hajoaa kun mies on käyttänyt vain hyväkseen. :(

   Toivotaan ettei Mikko ole samanlainen.

   Poista
  3. Exactly Candy! Koirat haukkuu ja karavaani kulkee! Eiköhän tässä tapauksessa Mikko ole se vaimoaan haukkuva koira ja sulle tyhjiä rakkaudentunnustuksia lateleva rääpäle, joka ei kuitenkaan kulje eikä ole kulkenut yhtään mihinkään suuntaan vaikka aikaa tässä olisi ollut vaikka millä mitalla. Herää tosta koomasta ja suostu mitettiin asioita realistisesti nii ehkä tajuat jotain! Koirat haukkuu ja ..... mites se menikää (; ?

   Poista
  4. Ei tiedä edes kaikkea? Tännehän sä kerrot aika tarkalleen teidän tilanteen ja niin mäkin oon ymmärtäny et tällä mikolla on vaimo ja lapset joita se kusettaa koska peuhaa sun kaa ja sit sillä on sut jota se kusettaa koska se peuhaa myös vaimonsa kaa ja ulkomaanmatkojen ym perusteella, ei oo eroomassa vaimostaan teini-ikäisen tytön takia joka asuu himassa ja aikoo muuttaa pois kotoa vaikka ei ole töissä tai töitä nähnykkää, saati sit luulee et opintotuella pärjää tai et vanhemmat elättää....ei jumalauta. Voin kertoo, ei pärjää. Mee bilettää ja tee muuta mitä sun ikäset tytöt tekee ja etsi oman ikäsiä jätkiä.. Sit ku sä oot 20 ja tää mikko rupee lähentelee eläkeikää ja oot edelleen sen viikonloppuhupi ni tajuut et ehkä oot ollu vähän ihastuksen sokea ja tyhmä....sitä ei vaa tajuu tossa vaiheessa ku on mies joka ostaa hajuvesii ja viina hahaha

   Poista
  5. Edellinen anonyymi, kyllä minä vaan olen opintotuella ihan hyvin pärjännyt kun muutin pois kotoa.

   Poista
  6. Tuo on niin kulunut ja huono et sä vaan tokaiset anoille, ettei ne tiedä teidän suhteesta mitään. Mitä sä tiedät Mikon ja vaimon suhteesta, saati niiden perhe-elämästä? Kuitenkin aika värikkäästi kuvailet Mikonkin ajatuksia ja heidän huonoa suhdettaan, vaikka todellisuudessa et voi olla varma yhtään mistään. Ihan samalla tavalla kuin sä voit kusettaa meille mitä tahdot, mikko voi ja mahd. onkin kusettanut sulle mitä tahtoo. Sä selostat meille suuren osan sun elämästä ja Mikon elämästä, ja on totta ettei me tiedetä siitä varmaksi oikeestaan mitään, kun ei olla koettu ja nähty teidän elämiänne. Samoin Mikko selostaa sulle sen perhe-elämästä ja huonosta vaimosta, mutta sä et hitto vie oo nähny etkä kokenu sitä sen elämää, et ole edes sivusta seurannut! Sä oot vaan kuullu toisen suusta, tyttö, sä et oo nähny mitään, sulla ei oo mitään millä sä voisit ne sanomiset itse omin silmin tai korvin todistaa, joten Mikolla on niin maailman helpoin asema kusettaa huvittelun toivossa. Sä oot vaan niin pirun sinisilmäinen, ettet osaa epäillä Miksukastasi mitään pahaa.

   -a

   Poista
  7. On varmaan ihan turhaa pyytää et lukisit ton mun (anon 16.56) kommentin ja vastaisit siihen minkälaisia ajatuksia se herätti, mahdollisesti jättäisit myös pois sen sun moneen kertaan käytetyn vastauksesi. Kiitosnäkemiin.

   -a

   Poista
  8. Anonyymi31. toukokuuta 2012 13.21:

   Vai ei opintotuella pärjää? :D Älä tule jauhamaan tänne paskaa. Kyllä pärjää, jos osaa priorisoida.

   Poista
 9. Milläs elättäisit ittes? Ton ikänen ei saa ees kunnon tukia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain duunilla tai sit porukat vois maksaa jotain toimeentulotukea.

   Opintotuki ja asumistuki on kyl kans aika jees.

   Poista
  2. Opintotukea saisit hurjat 200€ ja asumistukea korkeintaan 400€, että onnea. Ei porukat oo velvollisia maksamaan toimeentulotukea vaan sossu.

   Poista
  3. Ahhahhaa, päivän paras! Hienoa itsenäistymistä ja samalla porukat vois maksaa jotain toimeentulotukea :DDDDD

   Opintotukea ja asumistukea tuskin tulet saamaan.

   Poista
  4. Candy rakas, luuletko, että ne on velvollisia maksamaan sulle toimeentulotukea enää siinä vaiheessa, kun olet 18? Etenkään, jos ne ei ole iloisia siitä, että muutat pois.

   Kasva isoksi

   Poista
  5. Alaikäisena on vaikeata tulla toimeen ilman vanhempien tukia. Opintotukea ja asumislisää ei saa, jos vanhempien tulot on liian suuret. Soskusta ei saa alaikäisenä mitään. Asumislisä on aina vähemmän kuin vuokra.

   Poista
  6. itte oon saman ikänen kun candy, ja asun omillani ja HELVETIN HYVIN pärjään ihan omilla tuilla eikä mitään avustuksia keneltäkään.

   Poista
  7. Itsekkin muutin kotoa pois 16vuotiaana ja hyvin kelalta saa tukia. Sekä yleensä porukat auttaa ruuan suhteen jonkun verran. hyvin pärjäsin pienenkin rahan kanssa, kun vaan vähän laski mihin sitä rahaa menee.

   Poista
  8. Voi jeesus,
   vai että itsenäistyä vanhempien rahoilla ilman töitä.
   Suosittelen pistämään talouden tasapainoon ja hankkimaan säännölliset tulot ensin ja vasta sitten muuttamaan.

   Ei se rahattomana yksineläminen kivaa ole, ruoka maksaa, sähkö maksaa, vesi maksaa ja se vessapaperikin maksaa.
   Alkaa seinät kaatumaan nopeasti päälle kun ei ole varaa käydä kavereiden kanssa edes baarissa kun rahat menee ruokaan. Ei ole rahaa ostaa vaatteita eikä ole varaa matkustaa koskaan mihinkään. Usko tai älä, noilla sinun suunnitelmilla se tulee menemään niin. Itse en olisi kehdannut kotoa pois muuttaessani edes harkitsemaan vanhempieni kukkarolla käymistä.
   Kyllä se vaan niin menee, että kun kotoa pois muutetaan niin olet 100% yksin vastuussa itsestäsi ja taloudestasi.

   Näin aikuisena kun on säännölliset ja hyvät tulot niin on mukava kun ei tarvitse miettiä joka penniä ja voi matkustella ja tuhlata rahaa murehtimatta sitä, että jätänkö jonkun ruoan syömättä että saan ostettua itselleni vaikka uuden paidan.
   Noilla sinun suunnitelmillasi se ei tule menemään noin.
   Miten ajattelit maksaa esim. takuuvuokran, vuokran, sähkölaskut, tv-lupamaksut, nettiyhteydet, ruoan, hankkia huonekalut ja astiat?

   Tukien avulla saat korkeintaan 500€/kk. Pelkästään jo se menee vuokraan, joka tuskin riittääkään. Ruokaan menee yhdeltä hengeltä kuukaudessa vähintään 150-200€, riippuen vähän mitä ostaa. Plus muut laskut päälle. tarvitset kuussa vähintään 1000€ pelkästään pakollisiin perustarpeisiin ja laskuihin, ja varmaan nuorena haluat vähän käydä viihteelläkin ja ostaa vaatteita ja matkustella?

   Itselläni oli 18-vuotiaana kova hinku itsenäistyä ja muuttaa jo kotoa pois, äiti pisti vastaan. Vaikka olin jo silloin töissä, en todellakaan olisi tienannut tarpeeksi jotta olisin pärjännyt. En kuitenkaan halunnut uskoa äitini vastalauseita.
   Kannatti odottaa kaksi vuotta, niin oli kunnon työ, opiskelut opiskeltu ja elämä tasapainossa. Sain tehtyä sellaisen kodin jonka halusin ja pystyin myös tuhlaamaan muuhunkin rahaa kuin pakollisiin kuluihin. On ihanaa kun tietää että on varaa matkustaa pari kertaa vuodessa ja käydä shoppailemassa ilman että talous järkkyy mihinkään suuntaan.Olen tänä päivänä erittäin kiitollinen äidilleni siitä saarnaamisesta, joka sai taottua tuolloin järjen äänen päähäni.

   Mieti nyt kaksi kertaa, voit aivan yhtä hyvin odottaa vuoden tai kaksi ja hankkia kunnon työn jolla sitten pääset perustamaan omaa ensimmäistä kotia.
   En sano pahalla, vaan yritän kertoa elämän realiteetit. Sitä rahaa kun vaan valitettavasti menee koko ajan ja joka asiaan. Mikään ei ole ilmaista ja kyllä tästä elämästä pitää nauttiakin.

   Poista
  9. Jos sulla on mahollisuus asua kotona ni kela ei rupee Mitää asumistukii maksaa:D ja vanhemmat maksais sulle? Voi pieni kun elämäs pyörii vaan sun ympärillä näköjää:((((

   Poista
  10. Hei sinä anonyymi kello 12.08. Oletpa kumma tyyppi. Ensin saarnaat, että yksin ei kannata muuttaa, kun kaikki on niin hirviän kallista ja jabajabajaba. Ja seuraavassa lauseessa leuhotat, että voi kun elämä on ihanaa kun on hyvät tulot, ja kun voi ostaa paitoja ja ruokia ja lomamatkoja. Oletko tullut ajatelleeksi, että on monia tapoja elää onnellista ja vastuullista ja tasapainoista elämää? Joku toinen arvostaa itsenäisyyttä ja on valmis ottamaan riskejä. Kenties netti jää hankkimatta, ainakin aluksi, tai jopa huonekalut? Kenties jotkut meistä eivät koskaan saa suurtakaan tyydytystä siitä että tilillä kellottaa säännöllinen pullea palkka. Minä maksan unelmatyöstäni ja vapaudestani sen hinnan, että tuloni ovat aina epäsäännölliset ja pienet. Toisaalta kaltaiseni köyhät runkut ovat solidaarisia keskenään, ja avot, ulkomaanreissutkin järjestyvät kun ystävät ottavat nurkkiinsa asumaan. Sen hienon paidankin voi vaikka lainata sen kerran kun sitä tosissaan tarvitsee. Pusi pusi, olet inspiroiva. PS. Sori täysin off-topic mutta siis huh.

   Poista
  11. Kyllä se kela vaan maksaa :D Niin se minäkin muutin 17-vuotiaana omaan kämppään ja ihan hyvin olen itseni elättänyt ilman vanhempien suurempia avustuksia.

   Poista
  12. voi vitun pässit, mulla on pari kaveria 16-18v jotka opiskelee ja mahdollisuus ois asua kotona mut ne asuu kumminki omassa kämpässä ja kaikki opinto ja asumistuki jutut riittää hienosti niille. että jättäkää ny toi candy jo rauhaa ei se varmaa puhuis jostai muuttamisesta jossei se ois asiaa loppuun asti miettiny

   Poista
  13. ÄLKÄÄ PÄTEKÖ, JOS ETTE TIEDÄ TUKIASIOISTA MITÄÄN! Sorry nyt vaan, mutta opintotukea ei saa jos vanhemmilla on korkeet tulot ja tää pätee 20 veehen saakka. Menkää Kelan sivuille katsomaan. Toimeentulotukea ei saa ellei opintolainaa ole haettu. Asumistukea Candy saa opintotuen lisänä, mikäli vanhemmilla ei oo korkeet tulot, vanhemmat on velvollisia elättämään lapsen 20 vuotiaaseen saakka, mikä on perseestä.

   Poista
  14. Nimenomaan olet tehnyt valinnan elämässäsi, mitä siis valitat?
   Valintasi mukaan siis lainaile vaan niitä kavereiden paitoja tai asustele kavereiden nurkissa.
   Itse olen myös valintani aikoinaan tehnyt (ja teen yhtälailla myös unelmatyötäni josta nyt vaan sattuu tienaamaan hyvin) ja minulla on varaa ostaa paitoja silloin kun huvittaa ja varaa lomillani myös siihen hotelliin.

   Elämän valintoja nimenomaan.
   Pusipusi, olet itse inspiroiva.

   ps. Pointtinani nyt kuitenkin oli se, että niin kauan kun Candyllä ei ole mitään ammattitutkintoa eikä työpaikkaa niin mikä kiire muuttaa kotoa pois ja elellä venyttäen joka penniä, kun voisi asua vielä turvallisesti pari vuotta vanhempien luona ja kun on itse kypsempi ja elämä tasapainoisempi, muuttaa vasta sitten omaan kotiin. On varmasti pidemmän päälle paljon parempi vaihtoehto, Candy kun nyt kuitenkin elelee vasta nuoruusvuosiaan josta pitäisi nauttia täysin rinnoin.
   Sinä kuitenkin varmaan olet jo aikuinen ja opiskelusi opiskellut ja tiedät mitä elämältäsi haluat ja elät myös sen mukaan.

   Poista
 10. Jätä tollaset ääliöt :) nauti ihanasta tulevasta kesästä ja deittaile muitakin :)
  Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 11. "porukat voi maksaa toimeentulotukee..." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Candy on oikeen perinteinen kultalusikkapersetenu :D

   Jää Kändi suosiolla vielä kotiin ku oot ihan lapsi, älä yritä vielä leikkiä aikusta kun et asumisias pysty vielä ees maksaan yksin!

   Poista
  2. Ah, kun olisi "tykkää" nappula :D

   Poista
 12. Ihan ku olisin nähny teidät tänään... Vannomaan en menis, mutta mahdollisesti.
  Parempi varmaan jättää mainitsematta, millä paikkakunnalla.
  Sinuna kehottaisin miestä nyt jo tekemään päätöstään. Helppoa se ei ole sanoa mutta silti.

  VastaaPoista
 13. Candy, mulla on sulle hyvä neuvo: Mikkohan "pettää" sua vaimonsa kanssa jatkuvasti, joten mikset ottaisi iloa irti kesästä ja katselisi siinä muita rinnalla. "Petä" Mikkoa reippaasti vaan! Ei siitä tarvi Mikolle kertoa. Samalla saat perspektiiviä siihen, mitä muuta elämällä on tarjota kuin Mikko ja itsetuntokin nousee, kun et ole riippuvainen pelkästään Mikosta vaan sinulla on myös omat "juttusi".

  VastaaPoista
 14. Pariisiinko Mikko lähtee nyt perheensä eikä sun kanssa niinku piti??

  VastaaPoista
 15. Ärsyttävyyteen asti vaimo puhuu ulkomaan reissusta? :D
  Jaa-a, taitaa Mikko sinulle esittää että sitä vituttaa ja ärsyttää matka jonka on itse hyväksynyt yms. :)
  Taitaa itsekin olla innoissaan, mutta sinulle esittää ihan muuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli ihan ensimmäisenä just sama ajatus kun luin ton kohdan ! :D Ja mite musta tuntuu et näinhän se onkin. Aina ei Candy mene nallekarkit tasan :(

   Poista
  2. Innoissaan olevat kyllä jauhaa asioista :)
   Harvemmin vittuuntunut ihminen edes haluaa keskustella asiasta mikä ottaa päähän :) Ja koko ajan vieläpä :)

   Poista
 16. Tämä menee ohi tämän postauksen, mutta olen jo pidempään ajatellut kysyä tätä sulta.

  En haluaisi pelotella, mutta oletko miettinyt, että Mikon vaimosta voisi olla jotain vaaaraa sulle? Jos sinun ja Mikon kertomiset vaimon väkivaltaisuudesta miestään kohtaan pitävät paikkaansa, niin suhteenne paljastututtua et voi muuta kuin pelätä, että joku kaunis päivä vaimo löylyttää sut: niin sanoillaan, kun pelättävästi myös fyysisesti. Jos vaimo on vielä sua isokokoisempi ja Mikkokin on vaimonsa väkivallan edessä voimaton, niin mikä sitten suojelee sinua? Kuten sanoin, en tosiaankaan halua maalailla piruja seinille, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että Vaimo voisi kohdistaa vihansa sinua kohtaan, kun Mikon toisen naisen henkilöllisyys paljastuu?

  Toivotaan kuitenkin, että näin ei käy.

  VastaaPoista
 17. Täytyy olla aika käyhät porukat jos opintotuella ja asumistuella saat maksettua vuokraa/velkaa. Itelläni äiti on työtän ja isä normiduunissa ja saan asumistuke 120€ ja opintotukea kokonaiset 14/kk tällä ei pahemmin vuokraa makseta. Voi kyllä olla että sulla on asiat vielä huonommin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos asut kotona, on tuki paljon pienempi, kuin jos asuisit ulkopuolisella vuokralla. Kotona asuessa saa juuri tuon 120€ noin. 2. asteen ja korkeakoulu/yliopisto-opiskelija saa myös eri suuruiset tuet.

   Poista
  2. Eihän kotona asuva mitään asumislisää saa. Nimenomaan omillaan asuvat 2. asteen opiskelijat eivät saa opintotukea ja asumislisää, jos vanhemmilla on vähänkin paremmat tulot. Omani tienasivat aikanaan jopa suomalaisten mediaanipalkkaa vähemmän eli kumpikin noin kolmisen tonnia kuussa bruttona ja euroakaan mitään tukia en saanut. Täydet tuet saivat vain ne kaverit, joiden vanhemmilla oli tosi pienet tulot.

   Kyllähän niitä on, jotka muuttavat alaikäisenä omilleen ja pärjäävät pienilläkin tuloilla ihan hyvin, mutta näitä suosittelisin Candya miettimään:

   - Selvitä tarkkaan paljonko tukia saisit (selviää vaikkapa www.kela.fi)

   - Laske, paljonko tarvitset rahaa pärjätäksesi. Yritä olla realisti...

   - Jos muutat omasta aloitteestasi alaikäisenä pois kotoa ilman mitään pakottavaa syytä, kuten toisella paikkakunnalla olevaa koulua, on mielestäni aika röyhkeää odottaa vanhemmilta toimeentulotukea.

   - Silti yleisesti ottaen on mielestäni outoa, että tuilla elämistä pidetään "itsenäisyytenä" ja vanhempien rahoilla elämistä ei. Tuethan ovat pois kaikkien verovaroista, vanhempien rahat taas eivät niinkään keneltäkään muulta.

   Poista
 18. Tuo sinun tilanteesi ei kuulosta oikeasti kovin helpolta. Itsellä kokemusta suhteen salaamisesta (kumpikaan ei tosin ollut varattu tai lapsia), ja pahimmillaan se voi oikeasti viedä ajan kanssa mielenterveyden. Tosin se toki vaatii sitä, että olet heikkona jo muilta osin, mutta tällainen salaaminen on äärimmäisen raskasta.

  Tavallaan olen itse "vihainen" muita ihmisiä kohtaan, että joudun heidän ennakkoluulojensa ja mielipiteidensä takiaan pitämään vakavan ja muuten toimivan ja kauniin rakkauden salassa, mutta jos suhde tulisi julki, menettäisin suunnilleen 80% ympärilläni olevista ihmisistä, toinen osapuoli varmasti vielä enemmän. Ulkopuolisten on mahdotonta ymmärtää sitä, että toista voi todella rakastaa, vaikkei pari olisikaan se tyypillisin. Ja tähän tietysti moni sanoo, että no jos todella rakastaa, niin ei välitä ulkopuolisista, mutta käsittäkää, että jos elämä muuttuu täydeksi helvetiksi julkistamisen myötä ja tekee suhteemme oikeasti mahdottomaksi, niin mitä siinä oikeasti voi tehdä? Odottaa vain, että ikäeromme kapenee sen nuoremman osapuolen osalta, ettei tämä ole liian räikeä shokki.


  Eli jos nyt toisin suhteen julki menettäisin useita ihmisiä, ja varmasti ulkopuolinen paine tekisi tästä suhteesta mahdottoman, mikä on tietysti todella surullista. Kukaan ihminen ei ole tukenut minua samalla tavalla kuin tämä rakastettuni, ja hän on osoittanut sen sadoin eri tavoin. Tiedän vain, että hän olisi aina läsnä, jos jotain sattuisi. Sen hän on todistanutkin.

  Sanon tähän vain sen, että jos puhutaan pelkästään ikäerosuhteista, niin vaikka te ette itse ikinä haluaisi suurta ikäeroa parisuhteeseen, niin älkää paskanpuhumisellanne tehkö niiden elämästä helvettiä, joilla se rakkaus vaan osui kohdalle vaikka ikäeroa olikin valtavasti. Ihan oikeasti. Ymmärrän sen, että suhteita, joissa toinen on varattu tuomitaan, sillä minunkin mielestä pitäisi nykyiset jättää ennen kuin ottaa uutta kehiin, mutta kun kyse on pelkästä ikäerosta ja molemmat osapuolet ovat vapaaehtoisia, niin antakaa niiden ihmisten vain olla. Niin "sairasta" kuin se teidän silmissä onkin.

  Toivon, että Suomessa vielä jonakin päivänä oltaisiin niin suopeita, ettei kahden ihmisen välistä aitoa rakkautta tarvitse salata muiden vuoksi. Onnea ei mielestäni ole koskaan liian paljon tässä maailmassa, ja toivon, etten ikinä itse tuomitse toisten rakkautta vain typeryyttäni. Ette voi koskaan tietää, millainen yhteys kahden ihmisen välillä on. Se voi olla juuri niin aitoa ja kaunista kuin sinun parisuhteesi, joka täyttää "normaalin parisuhteen" kriteerit.

  Hyvää kesää kaikille silti.

  -J

  VastaaPoista
 19. Etkös sä kohta ole sen ikäinen, että muutenkin voisit muuttaa esim. opintojen takia (tai muutenkin) omaan kotiin? Ehkä sun äiti ei lämpiä poismuuttamiselle tosta teidän "selkkauksesta" johtuen. Jos tilanne ois toinen, ei se muutto välttämättä äitisi mielestä ois niin paha.

  Noi ei tunnu miltään -tunteet on ihan normaaleja, kai ne parisuhteeseen kuuluu. Tai sitten sä tosiaan olet kasvamassa ulos suhteesta, kuten joku aiemmin kommentoi. Enkä yhtään ihmettele sitäkään, että sua kyllästyttää kuunnella Mikon juttuja perheestään. Ihan sama juttu kuin esim. joku kaveri, joka höpöttäis koko ajan miehestään/kissastaan jne. Ei vaan jaksa aina kuunnella. Plus että sulla on vähän vielä tunnelatautuneempi syy tässä (rakkaus).

  Tsemppiä, elämä kantaa :).

  VastaaPoista
 20. Kun luin tätä nousi niin muistot mieleen. Itselläni ei ikinä ollut ajatustakaan, että sivusuhteella olisi ns. tulevaisuutta, eli mistään eroista tms. ei puhuttukaan. Se teki asian toisaalta helpommaksi, koska oma elämä ei kulunut sitku-odotteluun. Mutta vääjäämättä myös se latisti aikanaan suhteen, koska "näin vaan ei voi jatkua".

  Tapaamiset alkoi tuntua rutiinilta ja vainoharhat todellakin kasvoivat, eikä aiheetta, sillä jokainen julkinen tapaaminen tietysti on riski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, suhteita on erilaisia - myös salasuhteita.
   Onneks meillä ei ole tuollainen suhde, jossa ollaan vaan pidetty hauskaa ja muuten vain vehdattu kumppanin seläntakana, eikä pelissä ole ollut aitoja ihastumisen ja rakastumisen tunteita.

   Mut kuten sanottu; jokainen tavallaan.

   Poista
  2. siis mitä, ette vehtaa kumppanin selän takana? entäs mikon vaimo? onko hän sitten joku seinäruusu jota ei huomioida parisuhteen toisena osapuolena? :D

   Poista
  3. Tuo on sinussa kovin ikävä piirre, Candy. Muutaman sanan perusteella katsoit voivasi kertoa, minkälainen suhteemme oli.

   Se oli syvää rakkautta ja sitä kesti kymmenen vuotta. Me todella kärsimme siitä, että oli syitä - ymmärrät varmaan, että en kerro niitä tässä - joiden vuoksi emme voineet edes ajatella mitään eroja.

   Kuten sanoin, tavallaan se teki asian helpommaksi, koska emme piinanneet itseämme emmekä toista vaatimuksilla, vaan ymmärsimme, että kummallakin on pakko olla se elämä, johon kuuluu muita kuin minä. Mutta se teki asian myös vaikeammaksi, koska rakkauteen kuuluu myös mustasukkaisuutta ja muuta sellaista, joka latisti suhdetta. Niin vain ei voinut enää jatkua.

   Silloin alkoi suojella itseään eikä enää antanut itsensä vapaasti tuntea oikein mitään tunteita (varmaan näin kävi molemmin puolin) ja tapaamiset alkoivat tuntua rutiinilta.

   Sanasi todella kuitenkin loukkasivat minua, sillä tämä rakkaus oli elämäni paras ja pahin.

   Poista
  4. no ei kai täällä nyt aikuisena kannata kirjoitella jollekin pikkupimperolle ja olettaa että se jotain ymmärtää? turhaa loukkaannut, tän irmelin mielestä hänen ja "Mikon" rakkaus on tietysti ainutlaatuinen maailmassa. Itse luen tätä huvittuneena odottaen sitä päivää kun tää mirkku tajuaa asian todellisen laidan. Mielenkiinnolla venaan kauan kestää ja käräyttääkö vaimolle suutuspäissään jossain vaiheessa- haha..parasta viihdettä ikinä.P.S en moralisoi mutta nauran

   Poista
 21. Tiedätkö mitä, Candy? Aidossa rakkaudessa on olemassa termi, ainakin minun mielessäni, että "rakastaa silloinkin, kun ei rakasta". Arki on arkea, ja joskus voi ihmetellä, miksi tunteet eivät olekaan niin suuria, kuin "pitäisi". Jos joskus sinusta tuntuu, ettet tunne oikein mitään, mieti, että menettäisit Mikon. Minä ainakin ajattelen sillä tavalla, jos on huono päivä, tai toinen ihminen alkaa tuntua itsestäänselvyydeltä.. Silloin tunteet nousevat pintaan, ja voi taas antaa suudelman rakkaalleen, tarkoittaen sitä.

  Olen tässä viettänyt aikaa miettien sun blogin sisältöä, siis lukien sitä ja kommentteja. Tässä ja tätä edellisessä päivityksessä olet ikään kuin kahden vaiheilla.. En tiedä miksi, ja missä asiassa, mutta se on tuntunut minusta lukijana suuntautuvan Mikkoon.

  Tiiät sitten, kun muutat omillesi, että opintotuki ja asumistuki ei riitä mihinkään ja joudut ottaan lainaa jne., jos sun vanhemmat ei pysty maksaan sun menoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Toi menettämisen miettiminen kyl tehoo aika hyvin selventämään sekavia ajatuksia.

   Aijaa :O No en mä kyllä ole kahden vaiheilla, mutta voihan ne silti tietenkin siltä vaikuttaa.

   Joo kyl mä tuun sit tietämään JOS pääsen muuttamaan.

   Poista
 22. Rakastunut mies kyllä tekee kaikkensa naisen eteen jota rakastaa. Miks ei Mikko taistele sitä lomaa sulle ja sille kerta se oikeesti rakastaa sua? Miks Mikko suostuu olemaan samalla toisen naisen kaa avioliitossa ja sun kaa se on vaan salaa, sillei ettei asia tule päivänvaloon, jos se oikeesti rakastaa sua? Eikö sun päässäs tosiaankaan raksuta yhtään? Älä tyttöhyvä luota noin sokeesti mieheen, joka on osottanut monta kertaa ettei ole luottamuksen arvoinen! Pettää omaa vaimoaan, se on ihan kaiken luottamuksenperustan pohjanoteeraus! Ja vielä tossa teidänkin "suhteessanne" se vissiin pelaa aikamoista peliä. (Tai tietysti pelaa, ja sä oot pelinappula, mut tarkotin että ihan ton teidän juttunne sisälläkin, esim. peruu niinkin isoja juttuja kun ulkomaan matkoja.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plaaaplaaaa.... Hyvä puhuu kun et tiiä mistään mitään :D Kuvitteletteko te oikeesti et kerron tänne kaiken? Ihan oikeesti, ette kai te voi olla niin tyhmiä?

   Poista
  2. Koska vaivauduit vastaamaan mun kommenttiin, niin toivoisin todella että sä lukisit tänkin, kiiiitos :).
   TAAS sama virsi, huoh. Nii, ainahan sä voit tohon vedota "ettette tiiä MISTÄÄN MITÄÄN (ANTEEKS MITÄ? :D) ja en kerro tänne kaikkea plaaaplaaa....." Keksisit jo jotain uusia ja ennen kaikkea toi-mi-vi-a argumentteja, toi yks ainot jota käytät, ei vaan mee enää läpi. En muista sun IKINÄ KOSKAAN käyttäneen mitään muuta pouolustautumiskeinoa (siihen ettei Mikkonen rakasta sua) kuin vetoamista siihen ettemme tiedä kaikkea. Jo se vetää pohjan pois argumentiltasi. Uusia, toimivia perusteluja jo kiitos, jos tahdot et joku sua uskoo edes prosentin verran. Ja olisipa mielenkiintoista tietää, että mikä voi olla niin suuri asia, että se muuttaa koko kelkan suunnan täysin ja on täydellisen päinvastaista kaikkeen siihen mitä olet täällä kertonut lähes sadassa postauksessasi. Mikä asia ylipäätään voi olla niin suuri? Vaimon sairaus tai raskaus ei todellakaan olisi riittävän suuri syy.

   Poista
 23. Hyvä Candy, blogisi poikkeaa ihastuttavasti tämänhetkisestä roskalukemisesta ja kerskakulutuksesta! :)

  VastaaPoista
 24. Sanat ja teot kulkee pitkälti käsi kädessä. Eikö ole sun mielestä yhtään ristiriitaista, että Mikko kyllä valittelee sulle miten ärsyttävää on lähteä matkalle vaimonsa kanssa, mutta ei silti tee asian eteen mitään, eikä taistele sun ja sen matkan edestä? Tai että Mikko valittaa miten ärsyttävä hänen vaimonsa on ja miten paljon hän sua rakastaa, mutta kas kummaa, eipä ole silti kahden vuoden (730 päivän!) sisällä tehnyt "tunteittensa" eteen yhtään mitään (paitsi lupaillut ja lupauksetkin ovat näköjään osoittuneet tyhjiksi ja suudellut kanssasi salaa, ah miten rakkauden täyteistä - NOT ) ha lähtenyt tuosta avioliitosta ja aloittanut elämäänsä sun kanssasi. Miks päästät ton Mikon noin heloolla? Luotat häneen näköjään sokeasti, vaikka hän ei tekojensa perusteella ansaitsisi minkään sortin luottamusta. Jos Mikko moraalisesti pystyy tollaiseen tekoon vaimoaan (ja sua) kohtaan, niin se kertoo ihmisestä todella, todella paljon. Rehti, miehinen mies olisi ensin lopettanut edellisen suhteen ja vasta sitten pistänyt uuden pystyyn. Mitä peliä toi Mikko oikeen pelaa? Koska ei se ainakaan näitten 80 kirjoituksesi perusteella sua rakasta, niin miks suostut tommoseen paskaan "suhteeseen"? Tajuathan, että olet Mikon silmissä paljon alemmalla tasolla kuin vaimo? Todellista rakastunutta miestä ei pitele mikään. Ei taida kriteerit ihan sopia Mikkoseen? (; 720 päivää.... HUHHUH, vankilaan se pitäis passittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ainoo ristiriitanen juttu on se, että sä et ole Mikko ja tulet kertomaan mulle kuitenkin, mitä sen päässä liikkuu ja mitä se tuntee.

   :D

   Poista
  2. Candy hei. Et sinäkään voi tietää mitä Mikon päässä OIKEASTI liikkuu. Ethän sinä ole Mikko.. :)

   Poista
 25. Mäkin puutun nyt keskusteluun ja alan keittiöpsykologiks. :D Voiko olla, että sua alkaa kyllästyttää jo pelkkä romanssi ja haluaisit ehkä oikeaan arkeen (sanan positiivisessa mielessä), jossa olette molemmat toisenne, tilanne on rauhoittunut ns. lopullisempaan muotoonsa, ilman odottavaa tunnelmaa siitä mitä tulevaisuus tuo? Kävi vaan mielessä, itseäni ainakin kyllästyttää odottaminen, kun oma kumppanini ei voi vielä asua kanssani.. -___-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno, en mä tiiä. :D Noi on tollasia ohimeneviä hetkiä. Toisaalta oon vaan onnellinen, ettei olla vielä siinä normiarkivaiheessa ja kaikki on vielä ns. levällään.

   En tosiaan tiiä, fiilikset heittää niin paljon kuperkeikkaa lähes päivittäin.

   Poista
  2. Kutsuisitko itseäsi tasapainoiseksi ihmiseksi? Fiilikset heittelee häränpyllyä joka päivä, maailma on musta-vaaleanpunainen. Oletkohan ihan niin kypsä, kuin itse kuvittelet? Aikuistuminen on mm. sitä, että näkee maailmassa muitakin sävyjä kuin mustan ja valkoisen (vaimo=paha, Mikko=hyvä jne.). Lisäksi olisi hyvä, että voisi edes tuntea jonkinasteista empatiaa muita ihmisiä kohtaan. Se, että voit tuntea suurta rakkautta jotakuta kohtaan, ei tee sinusta emotionaalisesti kypsää. Keittiöpsykologiaa tai ei, mutta hemmetin totta. Voisitko kertoa, millä perusteella olet muita ikäisiäsi kehittyneempi henkisesti? Siksikö, että aikuinen mies "huolii" sinut salarakkaaksesi? Haluaisin tietää, mitä itse ajattelet.

   Ja se arki. Se tulee vastaan vääjäämättä, jos suhteenne jatkuu joskus ns. avoimena suhteena. Miksi haluat pitkittää sitä ja jatkaa sairasta leikkiä muiden ihmisten elämällä (vaimo ja lapset)? Tuo on kyllä todella huolestuttava piirre ihmisessä ("Toisaalta oon vaan onnellinen, ettei olla vielä siinä normiarkivaiheessa). Se, että olet nähnyt miestä satunnaisia hetkiä viikossa kahden vuoden ajan, ei todellakaan kerro siitä, miten teidän yhteiselämänne tulisi toimimaan. Huuma laantuu aikanaan, ja rakkauteen tarvitaan paljon muutakin kuin se, että on "ihquu ja raxuu yhdes".

   Mitä tulee näihin talousneropattien kommentteihin, niin voi jeesus. Antaa nyt nuoren kokeilla siipiään, varmasti hyväksikin, ettei äiti ole siivoamassa ja pyykkäämässä kaikkia sotkuja ja joutuu tekemään arjen sujuvuuden eteen itsekin töitä. Jos vanhemmilla on halua ja varaa auttaa taloudellisesti, niin se ei ole keneltäkään pois!! Vanhemmuus jatkuu vielä silloinkin, kun lapsi muuttaa pois kotoa. Omaan arvomaailmaan sopii se, että lapsia autetaan myös rahallisesti, jos he ovat sen tarpeessa.

   Poista
  3. Ano 13.07, Kändi perusteli kypsyytensä ihan ekoissa postauksissa sillä ettei kuuntele samaa massamusiikkia kuin muut teinit. :D

   Poista
 26. Candy, Candy... Olen pitänyt sua hetkittäin säälittävänä ja toisinaan vihannut Mikkoa sun puolesta ja etenkin vaimon puolesta.

  Mutta mitäpä minä olen sanomaan. Olen naimisissa ja rakastunut toiseen. Käyn päässäni koko ajan kiivasta taistelua siitä, jätänkö mieheni ja tartun uuteen tilaisuuteen, vai hautaanko unelmat toisesta miehestä ja jatkan tutussa ja turvallisessa parisuhteessa. Ymmärrän Mikkoa ja sen vaikeutta lähteä liitosta.

  Mikään ei ole niin mustavalkoista, olen sen nyt huomannut. Olen kamala pettäjävaimo, mutta toisaalta en kadu yhtään syrjähyppyäni.

  Tsemppiä teille, mihin ikinä tienne viekään...

  T: J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääli on sairautta ja vihaaminen täysin turhaa.

   Mutta joo, tsemppiä kans sinne sulle. Toivottavasti saat päätöksen tehtyä ja asiat järjestykseen.

   Poista
 27. Kirjoitit näin: "Lapsista puhuminen on ok (niistä se ei kyllä koskaan puhu mitään kovin pahaa)"
  Siis luinko minä nyt oikein? Mikko puhuu lapsista jonkin verran pahaa? Äläkä väitä vastaa että tulkitsin muka yli. Tuossa lukee selkeästi KOSKAAN PUHU MITÄÄN KOVIN PAHAA. Kuka ihminen voi puhua omista lapsistaan edes jotain pahaa, vaikkei se olisi mitään kauheaa? Mikkosi ei ole terve, jos alkaa tolla tavalla puhumaan lapsistaan. Ja sinun asenteesi lapsiinkin on aika huono. Mieti jos niin onnellisesti kävisi, että sinä ja Mikko eläisitte onnellisesti elämänne loppuun asti, niin kuvioissa olisi tietysti Mikon lapset. Sanoitsitko niitä "pennuiksi" ja kieltäisit niitä tulemasta katsomaan isäänsä? Olisit varmaan se satujen ilkeä äitipuoli. Ja vaikutat siltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme jeesuksia taas liikkeellä :D Onpa tosiaan pahaa, jos Mikko on joskus vähän ärsyyntyneenä kertonut lastensa temppuiluista.

   Älä tule ulisemaan kun et edes tiedä, mitä se on puhunut. Voin kertoo yhden esimerkin; Mikko puhu puoliks huvittuneena ja puoliks huolissaan "pahaa" lapsestaan, joka on joutunut huonolla käytöksellä ongelmiin koulussa.

   Hui, olipas pahaa! Vanhemmat ei siis ilmeisesti koskaan sais purkaa lapsistaan aiheutuvia tuntojaan muille?! Niiden pitäis siis kaikki ne turhautumiset ja kiukut purkaa suoraan lapsiin, niinkö?

   Saattaisin sanoakin niitä pennuiks, mitä sitten? Niitähän ne on. Ei kaikkea tarvii ottaa aina niin vakavasti. Ja miks mä kieltäisin? Oonko jossain vaiheessa sanonu et aikoisin niin tehdä?

   Ja mulle on ihan sama miltä vaikutan ulkopuolisten silmiin :D

   Poista
  2. sori vaan, itse kahden lapsen äitinä voin sanoa, että joskus tulee päiviä jolloin ne omatkin lapset ärsyttää ja niistä voi sanoa jotain pahaa. Ovat toki maailman rakkaimpia minulle, mutta kyllä ne rakkaimmatkin ihmiset voivat ajoittain ärsyttää. Tuskin niin täydellistä vanhempaa onkaan, joka ei olisi joskus väsynyt lapsiinsa.. Ihmeellistä jeesustelua täällä taas :/

   Poista
  3. Koulussa?
   Eli lapset ei olekaan niin pieniä kun olet antanut ymmärtää ;)
   "Yli 10v ikäero" suhun, juupajuu....

   Koita kulta pitää tarinaa kasassa, vilkaise edes joskus mitä olet aiemmin kirjoittanut koska lukijoillasi saattaa olla hyvä muisti =D

   Poista
  4. Tai sitten en kerro kaikkia oikeita yksityiskohtia. Ei se oo sulla käyny mielessä? ;)

   Sori etten kirjoita johonkin vihkoon ranskalaisilla viivoilla asioita, joita tänne oon kirjottanu ettei kukaan pääsis vinkuu epäloogisuuksista. Onneks sä taidat hoitaa ton mun puolesta :D

   Tosin, jos mulla ja vanhemmalla lapsella on kymmenen vuoden ikäero, niin pakko kysyy ettet sä tiedä, et 7-vuotias on jo koululainen? :)

   Mut joo, voihan se olla et puhuin lasten iästä totta, tai sitten en. Koulusta puhuessa saatoinkin oikeasti tarkoittaa eskaria tai päiväkotia.
   Tajuatko? ;)

   Poista
  5. Tuskinpa puhuit.

   Hmm.. eli siis toinen lapsista on 7-vuotias, toinen nuorempi!

   Poista
  6. Jos lapsella on ongelmia koulussa, niin silloin on vanhemmilla peiliin katsomisen paikka. Tulikohan Mikollesi mieleen, että lapsi reagoi monesti siihen, ettei saa esim. isältä tarpeeksi huomiota ja yhteistä aikaa sillä, että alkaa hillumaan esim. koulussa? Tulee noista sun jutuistasi mieleen, että Mikon vaimo huolehtii perheen arjesta kokonaan yksin. Ukko vaan juoksee vieraissa ja asettaa oman hyvän kaiken edelle.

   Ootko sä oikeasti koskaan miettinyt, että jos yhteen päädytte, voitko luottaa häneen? Ajattele edes tilannetta, teillä on monta lasta ja ukko aloittaa saman pelin uudestaan, kun ei kestä tavallista arkea.

   Sä et halua kuulla tuollaista. Sä luulet, että me aikuiset ihmiset ollaan sulle jotenkin kateellisia ja tahallaan ilkeitä. Ei me olla. Me ollaan huolestuneita susta. Koetetaan saada sut tajuamaan realiteetit.

   Mikä mua esim. sun äitinäsi huolestuttaisi, on se, että suhtaudut kaikkeen kamalan vihamielisesti. Sulta puuttuu empatiakyky. Sen oppii vain elämällä ja ottamalla opikseen muiden neuvoista. Sulla taitaa olla menossa myöhäinen murrosikä. Siksi sä "angstaat" kaikkea vastaan.

   Poista
  7. Myöhäinen murrosikä? Candyllä?! Anna mun nauraa, sehän on niiiin paljon kypsempi kuin muut ikäisensä :D Kyseessä EI siis ole myöhäistä murrosikää poteva teini, vaan äärettömän fiksu ja kypsä nainen!!

   Poista
 28. "porukat vois maksaa jotain toimeentulotukea."


  JOOO O. Jospa kuule tyttöpieni pysyt vielä siellä mamman helmoissa, kun et edes näytä tietävän mistä toimeentulotuki tulee. :)

  T: JENNI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sossuilta, mut ei alaikäisille. :)

   Onks tossa nyt jotain epäselvää jos mun vanhemmat antais mulle kerran kuussa tietyn summan rahaa elämiseen tai ostais mulle ruokaa yms?

   Poista
  2. Kun muutetaan himasta, raha otetaan Kelasta tai töistä. Vitun bitch

   Poista
  3. Mitäs järkee siinä sitte on muuttaa omilleen jos on vielä niin kiinni vanhemmissa kuitenkin että vaikka asuu omassa kämpässä ni porukat maksaa kerran kuussa sulle ruuat jne? Eiks se oo just omaan kämppään muuttamisen tarkotus että oppii pärjää omillaan eikä kinua porukoilta rahaa elämiseen?
   Tsemppiä!

   Poista
  4. Itsenäistymistä parhaimmillaan! :D

   "-- jos mun vanhemmat antais mulle kerran kuussa tietyn summan rahaa elämiseen tai ostais mulle ruokaa --", saat varmaan nytkin vanhemmiltas kuukausirahaa ja he pitävät sut ruuissa? Mitenkä tilanteesi tuosta muuttuisi, asuisit vain eri paikassa mutta yhtä lailla vanhempien talutusnuorassa? Taidat vaan haluta paikan, missä voit juoda laivaviinaa ja nussia vanhempaa poikaystävääsi salaa. :D

   Poista
  5. Miten te jaksatte ulista? :D

   Ihan sama mitä mä teen tai sanon, kaikki on aina väärin ja kaikesta pitää tulla räksyttää. En tiedä pitäiskö mun vaan nauraa teille paskasesti vai ihan sääliä teidän elämänlaatua - joka ei kovin kummonen voi olla jos on tarvetta tulla postauksesta toiseen vittuilemaan ja purkamaan omaa pahaa oloaan tällä tavoin.

   No, mä kyllä kestän ton ja suon teille sen. Toivottavasti teidän oma olo paranee kun ootte saanu purettua kommentilla paskat fiilikset ulos. Toivoisin, että löytäisitte joskus vähän kehittävämmän ja fiksumman tavan purkaa omia tuntojaan.
   - Ei toi netissä anonyymina muiden ihmisten lyttääminen ja mollaaminen kovin ihailtavaa tai normaalia toimintaa ole, mutta toivottavasti tekin joskus kasvatte henkisesti ton ala-astekäytöksen yli. :)

   Toivottavasti, mikäänhän ei ole valitettavasti varmaa.

   Poista
  6. Sääli on sairautta Candy. Ja turhaa. Eikä sun elämänlaatu mitenkään kadehdittavan ihanaa ole. Pakko saada päteä ja vittuilla koska mun elämä on paljon parempaa JA mulla ei ole pahaa oloa. tykkään vaan vittuilla=) ja lopeta toi keittiöpsykologeilu et kaikil "muil ois paha olla ja purkaa ne suhun" älä jaksa jauhaa paskaa. Uli uli ota se pää jo pois perseestä

   Poista
  7. Kunhan muistat, että jos he maksavat tilillesi rahaa niin se saattaa johtaa siihen että joudut kelalle maksamaan jotain tukea takaisin. Eivät avusta jos vanhempasi avustavat. Oma ystäväni teki sen virheen, että pyysi äitiään maksamaan tilille rahaa, joka tuli sitten ilmi ja joutui maksamaan muutamia satasia takaisin kelalle..

   Jos avustavat niin pyydä sitä käteisenä esimerkiksi? Ei ole helppoa yhtäkkiä taikoa useita satasia kelalle takaisin. :/

   Poista
  8. Candy sä harrastat kuule ihan itsekin anonyyminä muiden ihmisten lyttäämistä ja mollaamista netissä, lueskeles huvikses vaikka läpi sun vastauksia kommentteihin täällä. Voi harmi kun sun pitää purkaa sun huonoa elämää ja pahaa oloa noin..

   Poista
  9. Jos kommentoin sun blogissasi sunlle epämieluisia juttuja, niin millä hiton perusteella tuut väittämään että mulla on paska elämä :D ? Mulla on itseasiassa loistava elämä kaikin puolin eikä mulla ole minkään laista henkistä tai fyysistä pahoinvointi niinkun väitit (paitsi nuha tällä hetkellä ja sen takia nenä tukossa, mutta siinä kaikki), mutta kun luen blogia näin epämoraalisesta toiminnasta, niin vähän pakostikin nousee negatiivisiä tunteita pintaan (koska olen terveen tunneälyn omaava ihminen!) ja koska on kommentointi mahdollisuus, niin myös käytän sitä. Kukas se Candy tässä nyt alkoikaan sitä keittiöpsykologia leikkimään? Sinä.

   Poista
 29. http://www.youtube.com/watch?v=msek4ts4R2A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjetöntä kuraa, ei pysty kuuntelee tota määkimistä :D

   Poista
  2. Kändillä ei nyt taida olla kaikki okei ;)

   Poista
  3. No ainakin paremmin kun säälittävillä anonyymihäiriköillä ;)

   Poista
  4. Hienoa, että myönsit sen kändihyvä ;)

   Poista
 30. Voi haloo. Pakko kommentoida nyt tähän ehkä epäolennaisimpaan asiaan:

  Oon 21v ja saan porukoilta rahaa kun tarviin. Ne, jotka ei saa, on vähemmistöä. Opiskelen ja käyn töissä kun kerkeän mutta joskus tulee jotain isompia menoja ja tarvii rahaa. Äiti ja isi antaa sillon rahaa tai lounasseteleitä, jotka on muuten ehkä maailman hienoin keksintö.

  Vanhemmat itte antaa mulle mielellään rahaa koska vaihtoehtona olis opintolaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just. Jos muutetaan omilleen, niin nimenomaan porukat ei ole enää velvollisia ostamaan nuoren jääkaappia täyteen tai muutenkaan antamaan jotain bile- tai vaaterahaa. Vaan se idea on silloin nimenomaan siinä, että tosiaan osaa elää ja pärjää omillaan sitten!

   Ei kannata edes yrittää muuttaa omilleen, jos ei ole edes mitään käsitystä mistä voi saada tuloa tai tukia, tai edes minkäänlaista asennetta että hakisi töitä itsensä elättämiseen.

   Poista
  2. Oon 21v opiskelija enkä vois kuvitellakaan, että porukat antaisivat minulle jotain apurahaa. Äiti ainoastaan silloin tällöin maksaa matkani kotipaikkakunnalleni, koska muuten en viitsisi käydä niin usein siellä. En todellakaan allekirjoita, ettäkö kuuluisin vähemmistöön tässä asiassa. Kyllä parikymppisen pitäisi jo pärjätä omillaan.

   Poista
  3. Se on valitettavaa, jos teidän ajatusmaailma on tollainen. Kukaan ei ole puhunut jääkaapin ostamisesta täyteen. Keskimäärin parikymppiä kuussa joko rahan tai lounareiden muodossa ei musta ole hirveästi.

   Poista
  4. Joo ja oikeesti, nykypäivänä vanhemmat avustaa jopa PERHEELLISIÄ lapsiaan rahallisesti! Joten jotain rajaa tähän moralisointiin :D Oletteko jotenkin parempia, jos olette pärjänneet ilman isin ja äidin rahaa? Ette! Jos vanhemmilla on rahaa, niin mitä pahaa siinä on, että auttaa lastaan? Itse saan isältäni kuukausittain rahaa ihan kivasti, mutta se ei ole tehnyt elämästäni yhtään sen helpompaa. Ihan samat pettymykset, hylkäämiset, menettämiset ynnä muut olen elämässäni kokenut. Ja tehnyt opiskelun ohessa töitä.

   Poista
  5. Itse asiassa tilastojen mukaan ylivoimainen enemmistö korkeakouluopiskelijoista saa rahallista tukea vanhemmiltaan. Keskimäääräinen summa on n. 100 € kuussa.

   Minun tajuntaani ei mahdu, millä tavalla tuilla eli veronmaksajien rahoilla eläminen on "itsenäisyyttä" ja omien vanhempien tuki, joka ei ole muilta pois, jotain sosiaalipummaamista.

   Poista
  6. Eihän se olekaan, mutta luultavasti yllä kirjoittaneet eivät oleta automaattisesti saavansa avustusta vanhemmiltaan. Siinä se hienoinen ero :). Candy haluaisi muuttaa tilanteeseen, jossa ei pärjää ilman tukea, joten itse ymmärrän miksei äitinsä ole siitä innostunut. Itsekin tulen luultavasti omia lapsiani rahallisesti auttamaan, mutta kerrankin jos ovat käsiojossa vaatimassa rahaa, niin en sitä anna! Pyytäminen ja minu vapaaehtoinen avustaminen on eriasia, kuin se että oletetaan rahaa tippuvan taivaasta.

   Poista
 31. oon itekki ollu salasuhtees sillee et toine seurusteli toise tytön kaa, pahinta siin oli se et ei se ollu tosissaa mun kaa. Vaikka se jättiki tyttöystävänsä nii ei meijä suhde nähny päivän valoo. Olin sille vaa lelu joka autto pääse eroo kaikest paskasta. Mä toivon et mikko oikeesti jättäis sit vaimonsa ja alkais sunkaa.. Koska voin omast kokemuksest sanoo et se ei oo kiva tunne ku tajuu et on tuhlannu nuoruutensa johki jätkää, joka ei lopulta halunukkaa olla sun kaa.

  VastaaPoista
 32. "ne jotka ei saa,on vähemmistöä"

  Haloo,jotain rajaa tylleröinen sun juttuihis :D Oon ite muuttanu 17 vuotiaana pois kotoa ja voin sanoa että vanhempani olivat erittäin varakkaita.SILTI ilmoittivat että eivät tule auttamaan koska muutan OMAAN kotiin.Ja niin minä halusinkin.Voitko kuvitella,rikkaan perheen kersa ihan ite haki töitä,ihan ite makso vuokran,laskut ja ruuan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "YTHS:n vuoden 2008 terveyskyselyssä lähes 70 % opiskelijoista kertoi saavansa vanhemmilta tai muilta sukulaisilta taloudellista tukea. Apu konkretisoituu rahaksi ja ruokakasseiksi varsinkin opintojen alkuvaiheessa."

   Eli kyllä tuo vähemmistöjuttu piti ihan paikkansa, vaikka juuri SINÄ et tukea ole saanutkaan. Tuilla eläminen ei myöskään ole mitenkään sen kunniakkaampaa tai itsenäisempää kuin vanhempien kukkarolla käyminenkään. Eivät ne tuet mitään palkkatuloja ole. (En siis väitä, että sinä olisit elänyt tuilla, vaan viittasin yleiseen keskusteluun täällä).

   Poista
 33. Kyllä munkin mielestä yli 20v pitäisi pääasiallisesti pärjätä omillaan ilman vanhempien taloudellista tukea. Pahaksi en tietenkään pistä, jos porukat joskus laittavat kahvipaketin kotoa lähdettyä mukaan, tai vaikka sen 20e ruokaostoksiin. :) Mutta kyllä minäkin sillä opintolainalla ja kesätyörahoilla opintoni kustannan.

  Sinänsä huvittavaa, että toiset paheksuvat ja pelkäävät opintolainaa ja toiset taas katsovat nenänvartta pitkin niitä, jotka elävät vanhempiensa avustuksella, vaikka kummassakaan ei loppukädessä ole mitään väärää tai väheksyttävää. Aika harvahan loppujen lopuksi pelkällä opintotuella elää, joten jostain ne pennoset on revittävä. Työnteko opintojen ohella ei varmaan ole monille mieluisa tai edes mahdollinen vaihtoehto. Opintotukijärjestelmä on nykyisellään perseestä.

  VastaaPoista
 34. mä pystyin jotenki samaistumaan tähän postaukseen fiilisten osalta. kesä on täällä mut mikään ei vaan tunnu miltään ja elämä on samanlaista harmaata massaa ku yleensä marraskuussa! plää, mitä tämä on!?
  ja loistobiisi muutens.

  VastaaPoista
 35. Sä oot oikeesti todella lapsellinen! Ja ennenkaikkiaan sinisilmänen ihminen.. sit JOS mikko jättää sen vaimon ja alkaa "seurustelemaan" sun kanssa ni se tekee ton saman sulle, sano mun sanoneeni. Ikinä ei pidä lähtee luottaan kenenkään sataprosenttisesti.. kyllä sä vielä naurat ittelles ku oot nelikymppinen ja sille miten hölmö oot ollu, mut hei, sunpa on elämäs, sinä siinä kärsit ei kukaan muu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ite joka toista haukkuu!

   Poista
  2. Ja tähän voitais taas kerätä kaikki sun haukkumisesi meitä kohtaan.

   Poista
  3. Niinpä, TE vastaan minä, yksin. Onpa reilua toimintaa hyökätä isolla porukalla yhden kimppuun. Varsinkin, kun mä en oo teille mitään pahaa tehnyt.

   Onpas kypsää ja fiksua porukkaa liikkeellä. En yhtään ihmettele Suomen koulukiusaamistilastoja kun teidänkaltaiset lisääntyy ja opettaa lapsilleen, että toisen lyttääminen ja haukkuminen syystä X tai jopa täysin syyttäkin on ihan ok.

   OKSETTAVAA!!

   Poista
  4. En tajuu mikä ihmisiä vaivaa. Miks pitää tulla anonyyminä haukkumaan toista ja masentamaan paskanpuhumisella? Ihmiset on uskomattomia netissä.

   Ite en jaksais kuunnella tollasta settii, mut voimii sulle, Candy, ku jaksat pitää tätä blogii, vaikka ihmiset on tollasia :) Toivottavasti sulla menee kumminkin hyvin, vaikka Mikko-asiat on nyt tällasia.

   Poista
  5. niin ja candy vastaan miehen vaimo

   Poista
  6. Sinä Candy siis oikeasti ajattelet, että lukijat ovat täällä jonain yhtenäisenä ryhmänä hyökkäämässä harkitusti sua vastaan? Jokainenhan kirjoittelee itsenäisesti omat yksilölliset ajatuksensa. Syynä kritiikkiin ei ole se, että sinua haluttaisiin lytätä tai kiusata. Runsas kritiikin määrä kertoo vain siitä, että toiminnassasi todella on jotain arveluttavaa.

   On ihan uskomatonta, että et ymmärrä toisen ihmisen pettämisen ja tietoisen satuttamisen olevan perusteltu syy kritisoimiseesi. Kehtaat sanoa, ettet ole tehnyt mitään pahaa lukijoille. Toivon, että jonain päivänä kykenet tuntemaan empatiaa myös tuntematonta ihmistä kohtaan, jos hänelle tehdään väärin. Ihmiset nimittäin yleensä (onneksi) tuntevat, ja siksi maailma ei ole pelkästään itsekkäiden viettiensä perässä juoksevien temmellyskenttä.

   Huorittelu ja muu on toki asia erikseen, eikä se ole perusteltua kritiikkiä. Saat aika paljon haukkuja ja ymmärrän, että se herättää tuollaisia hyökkääviä puolustusreaktioita.

   Mitä sinä olet tehnyt, paitsi haukkunut täällä syystä X sinulle vierasta ihmistä eli Mikon vaimoa ja tehnyt tietoisesti pahaa sekä hänelle että hänen lapsilleen? Yritä jo käsittää, että saat kritiikkiä siitä, et siitä, millainen olet persoonana.

   Poista
  7. "En yhtään ihmettele Suomen koulukiusaamistilastoja" Koulukiusaamistilastotko otat tässä nyt esille, kun olet juuri para-aikaa rikkomassa avioliitossa olevan miehen perhettä toiminnoillasi?

   Poista
  8. Niinpä, täyttä asiaa (Ano 2.6. klo 15.56). Mitä enemmän tätä blogia lukee, sitä enemmän tulee sellainen, olo, että kirjoittajalla on realiteetit aika hukassa oman kaikkivoipaisuutensa suhteen. Tottakai kaikenlaiset huorittelut ja suoranaiset hyökkäykset Candya vastaan on todella ala-arvoisia ja arvatenkin provosoivat ala-arvoisia vastauksia myös häneltä. Mutta kun arvioi blogikirjoituksia kokonaisuutena, eivät ne todellakaan anna kovin positiivista kuvaa kirjoittajastaan.

   Tottakai ihmiset kritisoivat käytöstä, jossa "minä itse" on se tärkein, varsinkin kun kuviossa on mukana lapsiakin. Ja varsinkin, kun kolmas pyörä ei osoita minkäänlaisia huonon omantunnon tai katumuksen merkkejä. Ei sitten minkäänlaisia. Vai olenko väärässä? Yleensä, jos tehdään jotain moraalisesti arveluttavaa, tulee normaalin psyykeen omaavalle edes jonkinasteista syyllisyyttä. Onko niin, että C osaa mielessään jollain verukkeella oikeuttaa omat tekonsa, olivatpa ne kuinka arveluttavia tahansa? Surullista. Kerropa, C, onko sulla ikinä yhtään huono omatunto asiasta? Ehkä, jos toisit myös sitä puolta esille, anonyymien hyökkäys ei olisi niin massiivista, ja se tekisi sinusta edes hieman inhimillisemmän. Tietty jos niitä tunteita ei ole, niin miksipä niitä väkisin vääntämään.

   Poista
  9. Turha puolustella tota ryöpytystä sillä että jokainen kirjoittelee itsenäisesti omat yksilölliset ajatuksensa ja blablabla... Onhan se anonyyminä helppo nettipalstoilla ryöpyttää kuraa toisen kasvoille, ja täyttää nimenomaan kiusaamisen kriteerit.
   Luuletko että esim. koulukiusaamisessa ryhmä kiusaajia ilmaisee vain yksilölliset ajatuksensa tiettyyn kohteeseen ja näin ollen kiusattu on siis ansainnut kaikki osakseen saamansa haukut ja tönimiset?
   Ja kiusatun pitäisi ymmärtää että hänessä on jotain vikaa, ei häntä muuten kiusattaisi. Ja että kaikki johtuu vain hänen persoonastaan? Todella julma ja sairas ajattelutapa, ja olen samaa mieltä Candyn kanssa että olette ajatustenne kanssa vain todiste koulukiusaamiskulttuuristamme, mikä ei valitettavasti edes rajoitu koululaisiin vaan jatkuu näköjään pahimmillaan läpi elämän.

   Toki voitte puolustella kiusaamistanne ja oikeuttaa sen itsellenne ja verhoutua moraalisaarnojenne taakse, mutta oikeasti ajattelutapanne on ihan sairasta sadismia, josta mm. Sinun tekstisi Anonyymi 2. kesäkuuta 15.56 on surullinen esimerkki.

   Toivon sydämestäni ettei maailma ole ikinä sinun kaltaistesi, kiusaamisen hyväksyjien, temmellyskenttä.

   Poista
 36. Toivottavasti teil asiat selviää, niin että ei sua ainakaan satuteta, noi vittuilijat voit painuu helvettiin ku ei sun kuviota tiedä! Kauan sit mikko on siel ulkomailla? :(

  VastaaPoista
 37. Hohoijakkaa, onpa väsyneitä kommenteja. Onko tämä nyt oikea foorumi jauhaa raha-asioista? Tuskinpa Candy kaipaa teiltä talousneuvoja. Ja siinä, että vanhemmat antavat lapsilleen rahaa, ei ole mitään pahaa. Miksi ei tukisi lasta, jos itsellä on siihen mahdollisuus? Loppuuko huolenpito siihen 18 vuoteen? Ei ainakaan omalla kohdallani, mistä olen isälleni ikuisesti kiitollinen.

  On kyllä muutenkin tämä koko homma jotenkin latistumassa. Suhde ja sen myötä blogi. Vaikkakin Candy taitaa vielä uskoa suhteen tulevaisuuteen? Ehkä kannattaisi nyt ihan todella harkita omanikäisen, vapaan, poikaystävän hankkimista. Kesä menisi varmasti mukavammin avoimesti rakkaussuhteessa hengaten.

  Tsemppiä Candy OMAN elämäsi elämisen kanssa! Vaikka koko kuvio on todella kyseenalainen ja käytöksesi useinmiten lapsellinen, toivon todella että löydät oman onnesi, etkä roikkuisi enää mikon ja hänen perheensä elämässä :) Ihan itsesi takia.

  VastaaPoista
 38. Vanhemmilla ei ole mitään velvollisuutta tukea taloudellisesti täysikäistä, kotoa pois muuttanutta lastaan. On kuitenkin naurettavaa haukkua täällä niitä, jotka vielä parikymppisenäkin saavat rahaa vanhemmiltaan. Minun oli pakko muuttaa pois kotoa, toiseen kaupunkiin, sillä en olisi voinut vanhempien luona asuessani opiskella haluamaani alaa. Itse olin ottamassa opintolainan, mutta vanhempani eivät halunneet minulle lainaa ja halusivat rahoittaa opiskeluni. Niinpä en tarvinnut lainaa, sillä sain Kelan tukien lisäksi avustusta vanhemmiltani ja tein kesät töitä.

  Minun ystäväpiirissäni lähes kaikkia opiskelijoita vanhemmat avustavat rahallisesti edes jollain tasolla. Minusta siinä ei ole mitään pahaa, jos se on vanhempien oma päätös tukea lasta vielä opiskelujen ajan. Ikinä en ole itse kinunnut rahaa vanhemmiltani, vaan he ovat avustaneet vapaasta tahdostaan sen verran kuin ovat katsoneet tarpeelliseksi. En todellakaan koe olevani lellitty kermaperse sen takia, että en ole rahoittanut opintojani opintolainalla vaan vanhempien tuella. Minut on kasvatettu jo pienestä asti säästeliääksi, olen ollut kaikki kesät 13-vuotiaasta lähtien töissä ja kaikki omat menot ja huvitukset on pitänyt maksaa omasta pussista. Minä ainakin olen ikuisesti kiitollinen vanhemmilleni, enkä väheksy ketään, joka saa vielä päälle parikymppisenä taloudellista tukea vanhemmiltaan.

  Candy ei tietenkään voi vaatia vanhempiaan maksamaan elämistään ja se olisikin todella kohtuutonta, mutta jos vanhemmat haluavat itse häntä tukea, niin se on heidän päätöksensä ja sitä tulisi kunnioittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhempien tulot (jos korkeet) vaikuttaa 20 vuotiaaseen saakka, mene vaikka kelan sivuilta katsomaan. Joten ne on elatusvelvollisia siihen asti.

   Poista
  2. Tiedän kyllä niiden vaikuttavan siihen asti, enkä ole väittänytkään muuta.

   Poista
  3. Ja juuri sun kaltaiset tyypit ei tule koskaan tajuamaan miten rahaa oikeasti ansaitaan niin, että sillä itsensä elätetään. Opiskelijan arki oikeasti on 50e ruokaan kuukaudessa, ei siihen jää mihinkään muuhun varaa. Mut jos olet kotoa muuttanut ja jotain tietty alaa halunnut opiskella (joka muutenkin on naurettavaa, sillä ei ole mitään väliä mitä nyt luulet opiskelevasi, koska 10 vuoden päästä tarvitset uuden ammatin) niin olet tehnyt päätöksen samalla irtautua vanhempien rahatuloista. Sun vanhemmat ovat typeriä, jos eivät tajua mitä hallaa lapselleen tekevät.

   Huoh. Teinit.

   Poista
 39. Onko todella niin, että M kertoilee sulle kovasti perheestään ja vaimon puhumia juttuja. TODELLA outoa! Kun itse olin suhteessa varattuun mieheen (ja tämä suhde jatkuu edelleen, ilman exää), niin mieheni ei kyllä halunnut sanallakaan kertoilla vaimostaan tai lapsistaan. Eikä todellakaan valitellut vaimonsa käyttäytymisestä. Mikä ihmeen juttu tää oikeen on? Jos valittaa sulle vaimostaan niin joku päivä valittaa susta jollekin seuraavalle.
  Toisekseen, jos vaimo todella on intoa piukassa matkasta, niin hänellä ei sitten ole aavistustakaan parisuhteen päättymisestä. Eli elää pilvilinnassa. Erittäin huono merkki tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se nyt hirveän paljon, mutta joskus kyllä. Aina se ei mua haittaa ja kuuntelen ja keskustelen sen kanssa aiheesta mielelläni, mutta aina ei jaksa kuunnella.

   No se että sun miehes ei tehnyt niin, ei tarkoita etteikö muut vois tehdä. Se, että joku tekee erilailla kun sä ja sun miehes on tehnyt, ei tee siitä outoa. Meitä ihmisiä ja toimintatapoja kun on niiiin paljon erilaisia :)

   Ja kai se nyt mulle vaimostaan valittaa kun muille se ei voi. Se luottaa muhun ja voi mulle puhua.

   Poista
  2. Älä ole noin sinisilmäinen.

   Poista
 40. Huh, tänään vasta ensimmäisen kerran törmäsin blogiisi ja täytyy sanoa, että oon ihan shokissa! Ennen oo koskaan törmännyt tälläseen ja ajattelin, että tällästä on vaan leffoissa :D
  Mielestäni tää koko touhu on väärin (sen osalta, että Mikko on perheenisä ja lapsethan loppupeleissä kärsii tässä eniten, jos vaimo on narttu niin se on hänen mokansa), MUTTA jos tunnet olosi onnelliseksi tässä suhteessa, joka varmasti vie voimia (kaikenlainen salailu yms) niin se on hyvä. Onnellisuus ennen kaikkea!
  Toivottavasti asiat ratkeavat, tavalla tai toisella. Mahtavaa, että pystyt purkamaan tunteitasi tänne blogiin, kun et muuten pysty, vaikka sitä paskaa tulee niskaan aika mielettömästi.
  Toivotan sulle kaikkea hyvää, onnea ja menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista sitten, "onnellisuus ennen kaikkea", jos joku joskus tuhoaa sinun perheesi :)

   Poista
  2. Anonyymi 17.06,

   Mä kun oon sun silmissäs perheentuhoaja ni pakko kysyy, et luuletko mun pakottaneen Mikon olemaan mun kanssa? :)

   Jos sun isäs löytäis uuden naisen ja lähtis sen matkaan, olisko perheen rikkoutuminen sen naisen vika? Isälläskö ei olis osaa eikä arpaa oman perheenSÄ rikkoutumisesta? :)

   Alkaa vaan pikkuhiljaa hermostuttaa nää jotka syyttelee aina meitä naisia perheenrikkojiks.
   Eiköhän se ole kuule ihan sen perheen jäsen, joka lähtiessään sen perheen rikkoo, ei ulkopuolinen. Niin kauan kun ketään ei uhkailemalla pakoteta mihinkään, älä tule ulisemaan toisista naisista perheenrikkojina.

   Poista
  3. "Mä kun oon sun silmissäs perheentuhoaja ni pakko kysyy, et luuletko mun pakottaneen Mikon olemaan mun kanssa? :)"
   Et varmastikkaan, mutta olisit todellakin voinut tehdä asioita sen eteen ettei juttu olisi edennyt! Tässä jotain aikoja sitten eräs hyvännäköinen, mukavan oloinen perheen isä (hänellä oli para lasta mukana, joten on pääteltävissä että hän on isä, sormuskin taisi löyty, eli naimisissa oleva) alkoi pelaamaan jotain ihmeellistä peliä kanssani. Jätin hänet omaan arvoonsa ja lähdin tilanteesta melkein heti pois, vaikka toisaalta olisi ehkä jopa huokutellut jäädä. Ja sun "pistees" vaan laski ja laski entisestään mun silmissä kun tajusin ton jutun jälkeen entistä paremmin, miten säälittävää ja epäkypsää olisi ollut mennä mukaan tollaiseen. Kato siinä se ihmiset eläimistä erottava tekijä on, että ihmiset jättää tiettyjä ajatuksia ja ns. vääriä toiveita toteuttamatta.

   Poista
  4. Eih, Candy ei ole se perheenrikkoja.
   Candy on se joka sallii sellaisen toiminnan.
   Ei siis yhtään ole empatiakykyä.
   Mikko on se joka pettää vaimonsa ja lapsensa.
   Candy on vain se jota se käyttää apuvälineenä.

   Poista
  5. Väitätkö ihan todella, että naiset (tytöt), jotka uivat varatun miehen liivehin, eivät ole perheenrikkojia? Pätee tietenkin myös kääntäen -> miehet, jotka uivat varatun naisen liiveihin. Tottakai molemmilla, sekä pettäjällä että kolmannella pyörällä, on tässä ihan yhtälailla suuri vastuu perheen tulevaisuudesta. Uskomatonta, että peset omat kätesi tyyliin: "se vaan haluaa mua, enkä mä voi sille mitään". Siis ihan oikeasti, sulla on oma vapaa tahto ja voit käyttää sitä joko ihmisiä vastaan tai heidän hyväkseen. Tai ainoastaan omaksi hyväksesi, kuten tässä tapauksessa. Vaikka mies olisi kuinka ihana ja "soulmate", ei se ole oikeutus aloittaa salasuhdetta varattuun. Olet nuori, ja sinulla on aikaa tavata vielä satoja mukavia ja ihania miehiä. Ei meille kenellekään ole varattuna sitä yhtä ja ainoaa oikeaa.

   Tietenkin aikuisen miehen on helppo myös kusettaa nuorta, naiivia ihmistä, ja vahvistaa hänen luontaista narsismiaan. Tottakai sinä olet kaikkein vastustamattomin, kypsin ja ihanin tyttö maan päällä! Onko tullut mieleen, että ehkä Mikko on ihastunut sinun impulsiivisuuteesi, koska se muistuttaa hänen vaimoansa nuoruusvuosina? Impulsiivisuus ja tasapainottomuus kun ovat hyvin lähellä toisiaan. Eikös vaimo ollut tasapainoton? Ja sinä impulsiivinen, nuori ja villi? Hmm.

   Ja lasten ollessa pieniä, on ulkopuoliselle hyvin otolliset olosuhteet tulla vamppaamaan toinen osapuoli suhteesta. Ymmärrät sen sitten, jos saat omia lapsia, ja mies on pitkillä työmatkoilla ja huitelee omissa meinoissaan ja harrastuksissaan. Sinulla ei ole mitään hajua, kuinka raskaaksi elämä yhtäkkiä muuttuu.

   Jos sulla olisi yhtään munaa, odottaisit, että Mikko on tehnyt päätöksensä ja valitsee sinut. Jos olet asiasta niin varma, niin voisit aivan hyvin sitä vaatia. Tottakai on monenlaisia tilanteita ja perheestä on vaikea erota. Sitä vaan olisi pitänyt ajatella vähän aiemmin, ennenkuin alkaa hännystellä pikkupimuja. Jos sellaiseen kykenee, on kyettävä myös vastaamaan teoistaan. Todellakin, aikuinen mies tässä on se emäsika, mutta kyllä syytä on sinussakin. Ainoastaan narsisti tai psykopaatti väittäisi muuta.

   EI, minulla ei ole "hiekkaa piNpissä" tai muutenkaan niin paha olo, että pitäisi alkaa muille v-tuilemaan ihan huvikseen. Mua vaan järkyttää, miten paljon nykyihmiset tuijottaa vaan omaan napaansa, ihan sama mitä muille omalla toiminnallaan aiheuttaa.

   Poista
  6. Tietenkin Mikkokin on oman perheensä rikkoja, ja sä kuules aivan yhtälailla Mikon perheen rikkoja. Vai kehtaatko todellakin väittää olevasi syytön ja että nää negatiiviset kommentit on pelkkää aiheetonta haukkumista?

   Poista
  7. Kyllähän itsekin täällä kehut, kuinka pystyt Mikkoa manipuloimaan...Mutta et yksin ole syyllinen, ootte Mikon kanssa molemmat vastuussa.

   Poista
 41. Noh, se on näiden hyvä tulla sanoo jotka pärjää ilman vanhempien minkäänlaista tukea. Itse opiskelen pk-seudulla ja käyn myös töissä. Vuokra ja eläminen on kallista. Töistä en saa niin paljon rahaa, että pärjäisin. Ehkä jos olisin "normaali" niin pärjäisinkin, mutta olenkin sairas. Joudun käymään terapiassa joka maksaa vaikka kelalta saakin tukea, syön lääkkeitä (muihinkin sairauksiin kuin masennukseen ja ne maksaa aivan hemmetisti).. Joten vituttaa tollaset urpot jotka tulee sanomaan, että "mitä saitko taas sun porukoilta viis kymppii? Ootko vähä nolo ku et pärjää omillas?" kun ette mistään mitään tiedä. Ja joo, tunnen mäkin näitä pikkuprinsessoja jotka oikeesti saa vaatteisiin sen tonnin kuussa porukoilta (kyllä, TONNIN) ja sellainen ihmetyttää ja vähän huvittaa. Mutta älkää automaattisesti tuomitko kaikkia, jotka saa sitä rahaa vanhemmilta. Tulkaa koittaa elää mun elämää näillä tuloilla, ja näiltä terveydentiloiltani kun en pysty oikeen perusopiskelijan duunia (mäkki yms) tekee ni on vähän vaikeeta.. Ja se idiootti joka tulee sanomaan et asuisit sit porukoillas ku et omillas pärjää: vanhemmat on satojen kilometrien päässä, eikä siellä voi opiskella tätä alaa.. Enkä kyllä reilusti 20+ enää vanhemmilla asuisi varmaan muutenkaan. Tämä tilanne kun ei jatku ikuisesti, siis että he minua tukisivat, vaan enköhän pysty maksamaan sit kun valmistun ja saan töitä ni omia lääkkeitäni yms terveysjuttuja.

  Tän blogin kommenttiboksi on jopa parempaa viihdettä kun vauvapalstat jossa mammat pohtii ties kenen bloggarin mahankokoa ja mitä lie. Hohhoijaa, ei voi muuta sanoa. Candy ei oo ainut täs maassa jolla on salasuhde, vaan itse tiedän moniakin. Sitä paitsi, luin just jonkun kyselyn jossa joka kolmas myönsi pettäneensä ja osa on varmaan ollut salasuhteessa. En haluais omalle kohdalle, enkä hyväksyisi, en voisi olla pettäjä enkä petetty. Mutten silti ulise asiaa täällä, kun ei kukaan meistä Candyn elämästä ja asioiden oikeesta laidasta tiedä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valivali ja seliseli.

   Tässä ei oo nyt kyse susta vaan Candystä, ja tää kyseinen neiti on tehnyt selväks ettei hänellä mee rahat mihinkään mielialalääkkeisiin ja terapiaan. Ne menee blogin perusteella tasan bailaamiseen ja Mikkosen kanssa risteilyihin. Tottakai se herättää keskustelua, että selkeesti ihan hyvinvoiva tyttö sais vanhemmilta "toimeentulontukea", koska on kiire pois kotoa. Tulee olo, että Kändi leikkii liian nuorena aikuista ihan vaan Mikon takia.

   Ja se että muillakin on salasuhteita ei tee niistä oikeutettuja. Maailman lapsellisin selitys btw jota kuulee yleensä hiekkalaatikolla, "Noku muutki!".

   Poista
  2. Anonyymi 8.04,

   Sä kun tunnut tietävän musta niin paljon, niin kerrotko sit mihin mun rahat yleensä menee? :) Enkö mä oo tarpeeks selvästi ilmaissut, etten mä kirjota tänne läheskään kaikkea mun elämästä?
   Miks silti sunlaisia neiti tietäväisiä pörrää täällä ja tulee kertomaan niin varmoina -täysin mua siltikään tuntematta- mitä mä teen ja vaikkapa nyt tää et mihin mun rahat menee.

   Bitch please!

   "Bailaamiseen ja risteilyihin" :DDDD

   En ees muista millon olin ennen tuota viimeistä kertaa risteilyllä, joten risteilyt voit jättää pois "Näihin Candyn rahat menee"-listastas.

   Bailaamiseen, hhmmm no jonkin verran. Mä onnistun kyllä aika usein bailaamaan ilman omaa rahaa kun on kavereita jotka haluu tarjota - ei sillä et olisin joku lokki mut useimmiten käytän rahani johonkin muuhun kun bailaamiseen, joten sitä ei ole aina käyttää siihen :)

   Eli näin paljon sä mun rahankäyttöä sitten loppupeleissä tunsitkin = et yhtään, joten älä tule enää jatkossa puhumaan mun asioista ihan niinkun niistä paljon muka tietäisitkin.

   Poista
  3. Kirjoitin BLOGIN PERUSTEELLA menee. Idiootti opettele lukemaan!

   Poista
 42. en kyllä tajua mikä näitä porukoita vaivaa, ku pitää joka asiasta keksiä jotain negatiivistä :D

  tsemii sulle candy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekka pinpissä varmaan hiertää sen verran et pitää ulista joka asiasta :D

   Kiitos!

   Poista
  2. Voi itku,

   Tunnen syvää myötähäpeää kielenkäyttösi ja käytöksesi johdosta vaikken olekaan äitisi. Oma tyttäreni
   vaikuttaa kullanmurulta sinuun verrattuna. Kumpa käsittäisit millaista tuskaa tämä tulee herättämään vanhemmissasi kunhan asia paljastuu. Pääsevätköhän koskaan sen ylitse, Mikkoa eivät ainakaan tule ottamaan avosylin vastaan. Voithan aina rikkoa välisi vanhempiisi..kuten kaikkiin muihinkin käytöksesi myötä. Teit mitä teit tulet touhuillasi aiheuttamaan läheisillesi ikuisia haavoja..

   Poista
  3. Vaikka vartavasten yrittäisi olla keksimättä, niin ne negatiiviset jutut vaan pomppii täältä silmille...

   Poista
  4. oi että sä kändi olet sitten lapsellinen :o Jopa tämä anojen ulina on mukavampaa katsottavaa kun tollasen ipanan isottelu :D

   Poista
  5. Minä taas en usko, että kyse on hiekasta pimpissä tai "oman pahan olon purkamisesta", niin kuin Candy asian ilmaisee. Itse koen tämän blogin kommenttilaatikon vähän samankaltaisena kuin netin keskustelupalstat; C nostaa esille aiheita, jotka sitten kirvoittavat keskustelua. Huomaatko, että monessa nuorten omillaan asumista ja rahankäyttöä koskevissa kommenteissa ei puhuta Candysta lainkaan, vaan puhutaan ilmiöstä yleisellä tasolla. Lisäksi pettämisen teema on sellainen, jota monet pohtivat mielellään nimettömänä.

   Muiden ihmisten arvostelu ja tekemisten mietiskeleminen on vaan yksinkertaisesti ihmisistä mukavaa, olemmehan kaikki ihmisiä. Miksi kukaan haluaisi hyökätä henkilökohtaisesti Candya vastaan, kun ei edes tunne toista? Candy myös tekee itse samaa: ihmettelee, miksi naiset antavat itsensä rupsahtaa jne. Nimettömänä netissä kirjoittelu on vaan parempi keino vaihtaa ajatuksia kuin möläyttää tuota rupsahtamis-kommenttia kahvipöydässä. Väittäisin tällaisen käytöksen olevan inhimillistä.

   Poista
  6. Anonyymi 16.00,

   Hienoa että saan näyttämään oman tyttäres kullannupulta muhun verrattuna, mut sanompa vaan, ettet sä luultavasti tiedä puoliakaan kullannuppus touhuista.. :) Mut elä vain siinä luulossa rauhassa.
   Ellei se sitten ole joku 24/7 kotona istuva nolife, jolloin se on varmasti oikein ihana kullannuppunen :))

   Anonyymi 19.25,

   Oon kyllä huomannut että tänne porukka tulee arvostelemaan ja kieli pitkällään etsimään joka kirjotuksestani jotain, johon tarttua ja vittuilla jostain.
   Jos ne kommentit ei ole henkilökohtainen hyökkäys mua kohtaan ni kysympähän vaan, että ketäs sitten?!
   Ootko sä tyhmä vaiko sokea, jos ihan pokalla tuut väittämään, ettei kukaan hyökkää täällä mua vastaan? :D

   Jos mä kirjoitan yleisesti ottaen jonkun mielipiteeni -keneenkään sitä kohdistamatta-, se ei ole sillon henkilökohtainen hyökkäys ketään kohtaan, vaan mielipiteeni _yleisesti_. En ole puhunut naapurin Raijasta tai jonkun tv-ohjelman muijasta, joten ketä vastaan hyökkään? En ketään.

   Kun mulle tulee "Ei vittu sä oot kändi lapsellinen, vastuuton, perheenrikkoja!! moraalitonta tehdä noin ja näin tai olla tätä tai tota mieltä" ni kyllä noi on suoraan mulle tarkoitettuja hyökkäyksiä. :)

   Poista
  7. Kai sinä tajuat armas Candy, että kaltaisesi häikäilemättömän, sydämettömän ihmisperseen ja koneella 24/7 istuvan nolifen välillä on jonkin verran väliä? Kai tajuat myös, että joidenkin vanhempien ja lapsien välillä vallitsee molemminpuolinen LUOTTAMUS, jonka johdosta lapsi voi kertoa vanhemmilleen asioistaan? Olet kyllä sanoinkuvaamattoman lapsellinen jopa 17-18-vuotiaaksi.

   Sinun mielestäsi myös on ehkä ok kutsua viattomia lapsia "pennuiksi" ja syyttää kaikkia muita kuin itseäsi tilanteesta, johon olet itse itsesi ajanut, mutta se ei tarkoita sitä, että kaikkien muidenkin mielestä olisi niin. Ja ei, minulla ei hierrä pimpissä yhtään mikään, en ole uudestisyntynyt Jeesus tai kukaan muukaan erityisen harras henkilö. Minua vaan sattuu ällöttämään tapasi käyttäytyä ja tuijottaa omaa napaa. Jos maailma olisi täynnä kaltaisiasi ihmisiä, se tuhoutuisi alta aikayksikön kierouteensa ja oksettavuuteensa.

   Poista
  8. Voi kuule Candy. Nytkin sinun blogissasi on paljon keskustelua opiskelijan toimeentulosta. Eivätkä kaikki tosiaankaan koske sinua.

   Eriasia nuo, missä oikeasti kohdistetaan sinuun tekstit. Juuri nuo "vittu ku oot lapsellinen" yms.

   Mutta hyvin paljon yleistä keskustelua.

   Poista
 43. Tää on hyvin viihteellistä luettavaa :DD
  Sitä odotellessa että tästä tehdään tositv- ohjelma :DDDDDDDD

  - Surku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tositv-ohjelma blogista? :D Eikai nyt sentään.

   Poista
 44. heiii,candyhän valmistuu just ny lähihoitajaks.ja lähihoitajille kyllä duunii löytyy...etenki täällä Tampereen seudulla ;) ja onhan candy jo yli 18,joten onhan se jo aika muuttaa omilleen :)

  VastaaPoista
 45. Musta olis tosi kiva tutustuu suhun paremmin (tai siis jutella kokemuksista enemmän kun mulla samanlainen tilanne) mutta ymmärrän kyllä et haluut pysyy tuntemattomana.. mua itteeni vituttaa kun ei ole ketään joka ymmärtäisi ja kenelle voisi puhua sillai että tietää mistä puhuu.. rankkaa toisinaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :( Niin, en uskalla ottaa mitään ylimääräisiä riskejä mun henkilöllisyyden paljastumisen kanssa.

   Toki voit halutessas pistää mulle s.postia, ja avautua siellä - mä luen kyllä ne kaikki ja ne jää tietenkin vaan mun tietooni. :)
   candy94@hotmail.fi

   Poista
  2. Laittelen sulle s-postii, ois kiva jos vastailisit niin saisin juteltua edes yhden kanssa joka tosiaan ymmärtää.

   Poista
 46. Onks ne vielä lähössä sinne ulkomaille vai peruuntuiko matka heidän osalta? =/

  VastaaPoista
 47. Oon niin samassa tilanteessa kuin sä Candy.Ja pystyn samaistumaan tohon fiilikseen kun tietää mitä ajattelee ja ennenkaikkea tuntee ja haluaa mutta sitten ei kuitenkaan tiedä. Vaikka olen äärettömän onnellinen omaan tilanteeseeni niin olisin vielä onnellisempi jos tietäisin tulevaisuuteni erään kanssa olevan varma. Tosiaan onneks on kesä tulossa :)

  VastaaPoista
 48. "Anonyymi31. toukokuuta 2012 15.42
  Edellinen anonyymi, kyllä minä vaan olen opintotuella ihan hyvin pärjännyt kun muutin pois kotoa."

  alle 20 vuotias ei tosiaan pärjää lukion tai amiksen opintotuilla :DD en tiedä paljon ammattikorkea tai yliopisto-opiskelija saa mutta tuskin isoja summia nekään. alle 20 vuotiailla otetaan vielä vanhempien tulot huomioon. itse muutin 16-vuotiaana kotoa (tosin eri paikkakunnalle) ja opintotukea herui se ruhtinaalliset 150euroa :) sillä nyt ei maksettu edes 1/3 vuokraa.
  Ja tää kommentti ei siis ollu tarkotettu ollenkaan sulle candy eikä liity sun muuttoaikeisiin, mun mielestä on ihan tervettä haluta täysi-ikäisenä pois vanhempien helmoista, vaan ihan puhtaasti tälle opintotukea puolustelevalle.

  Mut sitkun en enää opiskellut ja olin täysi-ikäinen niin sain kelan yleistä asmistukea (joka on jo pelkälleen 3 kertaa enemmän ku paska opintotuki) ja päälle vielä sossun luukku. ei mitenkään miellyttävää eikä tosiaan paljon nekään mutta pärjäsi, kun äiti auttoi vielä ruokarahoissa heh. nyt sentään oon töissä! kyllähän se vitutti olla vielä äidin helmoissa kiinni vaikka asuinkin satojen kilometrien päässä ja olevinaan lähdin itsenäistymään.

  VastaaPoista
 49. Mitä tykkäät Chisun Kolmas pyörä -biisistä?
  Musta se kertoo älyttömän hyvin sen petetyksi tulevan tunteista. Voitko ajatella, että Mikon vaimo on aikoinaan Mikon kanssa "juossut pelloilla", pitänyt hauskaa? Että sinä olet tosiaan se kolmas pyörä? Ylimääräinen.
  Ja on Mikko paljon vaimoaan rakastanut, kun ovat kaksi lasta tehneet. Yksi voisi olla vielä vahinko, mutta toinen on pakosti jo harkittu.
  Toki rakkaus joskus voi loppua, ihmiset kasvavat erilleen. Mutta silloin pitäisi rehellisetsi myöntää se, ei loukata toista valehtelulla, vaan olla hyvä sille ihmiselle, jota on rakastanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tykkää, Chisulla on parempiakin kun toi Kolmas pyörä-biisi.

   Tottakai voin ajatella, onhan ne joskus toisiaan rakastaneet kun naimisiinkin ovat menneet. Enkai mä missään vaiheessa ole väittänyt, ettei Mikko ole koskaan vaimoaan rakastanut?

   Mikko rakasti vaimoaan siihen asti, kunnes meille tuli juttua. Sillon se huomas, ettei niiden liitto ole enää kummoinen, kun se "lähti" mun mukaan.

   Poista
  2. Eli niiden liitto oli kunnossa kunnes Mikko alkoi pettämään? Aika jännä. Ja asettaa Mikon aika huonoon valoon.

   Poista
  3. Mistäs kändi tiedät 100% varmuudella ettei mikko enää vaimoaan rakasta? Vai luotatko todellakin noin sokeasti valehtelevan ja pettävän miehen sanoihin?

   Joo en tunne teitä, enkä haluakaan tuntea. Mutta elämänkokemusta minulla on enemmän kuin sinulla.
   Olen blogiasi lueskellut jo tovin aikaa ja en voi kuin sääliä tuota naiiviuttasi suuresti. Kuvittelet, ettei mikko sinulle valehtele ollenkaan. Voi miten väärässä voitkaan olla. Miksi kuvittelet mikon olevan sinulle rehellinen kun hän ei sitä pysty olemaan vaimolleen saati lapsilleen?

   Ja mitä tuohon mikon ja vaimonsa rakkauteen tulee, niin kyllä sitä tod näk on edelleenkin. Et vain halua nähdä sitä asiaa noin, koska sehän olisi sinun kannaltasi erittäin epäedullista.
   Jos kerran mikko ei enää rakasta vaimoaan niin miksi he lähtevät yhteiselle ulkomaan matkalle? Miksi mikko ei sano vaimolleen ettei halua, koska ei rakasta enää? Miksi mikko ei ole ottanut eroa jos kerta rakastaa sinua niin ylikaiken?

   Tiedän ettet tule vastaamaan kysymyksiini, mutta esitin ne silti. Tai jos vastaat niin tiedän jo vastauksesikin valmiiksi. Jos et pysty rehellisesti vastaamaan kysymyksiini niin voit siis jättää huoletta vastaamatta, teiniangsti vastauksesi kun eivät minua kiinnosta.

   Sattumoisin blogiasi lukeneena sitä vieraat näkee kummasti eritavalla tein suhteen kuin sinä. Et halua nähdä teidän suhdettanne muulla tavoin kuin niin että tulette joskus elämään ruusunpunaista elämäänne yhdessä. Toivon vain ettei näin koskaan käy. Ihan jo mikon lasten takia.

   -H

   Poista
  4. Chisun biisi? Loistavuutta. Entäs sabotage - jos mikko vaikka vetelisi vaimoon vielä pataankin.

   Sitäpaitsi aika hätäistä tehdä päätelmät kolmannen osapuolen elämästä ensimmäisen kirjoitusten perusteella.

   Poista
  5. Ööö.. Siis eihän Chisun Kolmas Pyörä mistään pettämisestä edes kerro, vaan kumppanin vakavasta sairastumisesta. Sairaus on se kolmas pyörä, jonka toivotaan pyörivän pois.. Mielestäni aikas koskettava ja osuva biisi :(

   Poista
  6. siinä kolmas pyörä -biisissä on kylläkin kyseessä sairaus, ei mikään salarakas..

   Poista
 50. siis vittu ketä on nämä jotka pärjäävät "helvetin hyvin opintotuella" ?? asutte varmaan sitten jollain pikkukunnalla jossa asunnon hinnat liikkuvat 200-350e tienoilla vai? alle 20 vuotiaat saa tosi nihkeesti yhtään mitään tukia kelalta, opintotukea ja yleistä asumistukea EI saa yhtä aikaa, vaan opintotukeen on liitetty asumistuki, ja ne tuet ovat hyvin pienet kun niihin vanhempien tulot liitetään kunnes on 20 vuotias. yleiseen asumistukeen vanhempia ei enää liitetä, mutta vähemmän sitäkin saa kuin vuokra olisi. sossusta saa korkeimmillaan noin 600 euroa. kyllä työttömänä vielä elää noilla tuilla (hyvin niukasti kylläkin) mutta OPISKELIJOILLA ON OIKEESTI VITUN PERSEESTÄ! luulen vähän että nää "oon siis asunu 16 vuotiaasta yksin" on jotain huostaanottolapsia, he kun saavat sossusta jälkihuollon takia kaiken maailman lisätukia. Itse olen asunut yksin 16 vuotiaana mutta tästä on vain ja ainoastaan kiittäminen äitiäni, ilman hänen TÄYDELLISTÄ elatusta en ois ikinä päässy asumaan yksinäni. ne parit hassut lantit mitä opintotukea herui laitoin sitten rehellisesti dokaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta. Jos oikeasti on niin huono tilanne, ettei saa tarpeeksi tukia, eikä ole rahaa maksaa elämistään niiden tukien avulla, miksi muuttaa omaan asuntoon niin äkkiä? o.O

   Ei siis millään pahalla, itsekin olen muuttanut 16v iässä pois kotoa. Aluksi asuin koulun asuntolassa, sitten muutin omaan asuntoon. Mutta, sain tarpeeksi tukia koska vanhempani eivät olleet varakkaita, löysin halvan asunnon vaikka se tarkoitti kulkemista julkisilla pidemmän matkaa yms.

   Eikö siis olisi helpointa säästää rahaa vanhempien luona kuin kituuttaa jossakin?
   Se pesämuna olisi ollut tarpeen aikoinaan. Opiskeluvuosien rahat kun olisi säästänyt johonkin, ei olisi niin hätä heti ollut omilleen muuttaessa.

   Poista
  2. No hyvä, ettet saanut enempää tukea, niin et voinut liikaa dokata alaikäisenä:)

   Poista
 51. mun vanhemmat kyllä antaa rahaa aina kun pyydän ja äiti usein muutenkin (vanhemmat siis eronneet). olen 20 vuotias ja asun poikaystäväni kanssa yhdesssä. silti viimeset vuodet on ollu enemmän tai vähemmän rahatonta aikaa ja sillon äiti on aina auttanut. ja se ei TODELLAKAAN avusta mua missään vapaa-ajan viihteissä, vaan oikeasti arjen vaikeuksissa. en myöskään ole ainoa lapsi, nuorin kylläkin. eikä äitini mitään miljoonia tienaa sairaanhoitajana kuten varmasti kaikki tietävät. viimesistä rahoistaan se rakas äiti mulle usein jotain antaa, vaikka nyt onneks oon saanut töitä! itselläni myös useita vuosia masennusta ja kaikenmoista kyvyttömyyttä takana.. mielestäni oon hyvinkin etuoikeutettu ja rakkaudestahan se äitikin vaan auttaa! tulevaisuudessa haluan itsekin pystyä auttamaan lapsiani tilanteessa kuin tilanteessa.

  VastaaPoista
 52. Kuuntele Lana del Reyn biisi Summertime sadness :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuunnellu miljoona kertaa, se on ihana biisi :)

   Poista
 53. Sä vaikutat järkevälle nuorelle neidille, joten älä anna törkeiden kommenttien horjuttaa sua. Muista, että älä muuta mikon vuoksi, muuta itsesi vuoksi. Jos sä tunnet olevasi valmis asumaan itseksesi, niin en ymmärrä mikä ongelma niillä on, jotka tulevat arvostelemaan, että sä et olisi valmis tai että se ei olisi järkevää? Ne ei tunne sua, eikä tiedä mistään mitään, mutta muista, että nyt sun kannattaa luoda itsellesi koti ja elämä, ei mikolle, sitten sulla on hyvä pohja alkaa luomaan mikon kanssa tasapainoista ja tervettä suhdetta, ja jos joskus tapahtuisikin jotain, sä et jäisi tyhjän päälle. Mutta arvostan, kuinka vahva ja aikuismainen olet ikäiseksesi, kaikkea hyvää sun ja mikon suhteelle, älä luovuta helpolla. Tää prosessi voi vielä kestää ja olla vaikeaa, mutta odottaminen palkitaan. Sulla ja Mikolla tulee olemaan yhdessä aivan ihanaa! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi järkevälle kun pilaa elämänsä ukkomiehen kanssa. :DDDD hahahaaaaaaa

   Poista
 54. Näetkö ittesi Mikon vaimona onnellisessa avioliitossa 30 vuoden päästä? Ja tähän lopuun voisin heittää kasan rehellisiä kommenteita jo tulevasta vastauksesta, mutta enpä taida tehdä sitä sillä tahdon todella tietää mitä vastaat.

  VastaaPoista
 55. "Mikko rakasti vaimoaan siihen asti, kunnes meille tuli juttua. Sillon se huomas, ettei niiden liitto ole enää kummoinen, kun se "lähti" mun mukaan." Nyt multa loppu sanat. Tajuatko, ettei noin vaan huppistakeikkaa käy? Tajuatko, että sua vedätetään ihan 100-0? Kumpa ottaisit siteen silmistälsi ja huomaisit asiat realistiselta kannalta...

  VastaaPoista
 56. Uusia kasvokuvia googlessa! :)

  VastaaPoista
 57. Tyttöpieni!! Etkö näe että sua käytetään törkeästi hyväksi?? Varmasti sulle löytyy joku kiva omanikäinen ja vapaa poika!!!

  VastaaPoista
 58. Noni, nyt palstamammat tietää että sun nimi on j.e.l.

  VastaaPoista
 59. Moi, voitko kertoa onko sulla lemmikkejä tai mitä lemmikkejä sulla on ollu? :)

  VastaaPoista
 60. mitä jasmi? Kuis hamsterit jaksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenen nimi on Jasmi? Jasmi???
   Hamsterit! :DD Eiks ne oo lähinnä sellasten ala-asteikäisten lemmikkejä?

   Poista

HUOM!!

Ennenkuin tulette ulisemaan, etten ole julkaissut kommenttiasi - paina tämän tekstin yläpuolella olevasta "Lataa lisää"-painikkeesta. Paina siitä niin monta kertaa, kunnes sitä ei tule enää näkyviin - ja TADAA! Kaikki kommentit ovat ladattu näkyviin. Yli kahdensadan kommentin ylittyessä, kaikki kommentit eivät näy automaattisesti kommenttiosiossa ilman niiden erillistä lataamista tuosta painikkeesta.

Jos taas teit edellämainitun, etkä vieläkään löydä kommenttiasi kommenttiosiosta - no, et tule sitä löytämäänkään, sillä turhaa roskapuhetta ja törkyä en julkaisekaan. :)

Uliuli <3