maanantai 12. marraskuuta 2012

Sä olet mun eikä toiset voi sua repii itselleen

Ahdistus.

Mikko on ollu ihan viime aikoina outo. En tiedä onks sen tuleva ero alkanu nyt ajankohdan ollessa ihan ovella, tuntumaan konkreettisemalta. Ennen se tuntu vielä niin kaukaiselta asialta, jota ei vielä sillon tarvinnut murehtia ja stressata.

Nyt se on viime aikoina alkanu puhumaan siitä tosi ahdistuneeseen ja haikeeseenkin sävyyn. En oleta tai toivo, että se tulee olemaan helppo asia, josta selviää tosta noin vaan, tyyliin hymyissä suin, mutta..pelkään, että Mikko on alkanut tulemaan katumapäälle tai että se yrittäis lykätä asiaa pidemmälle tulevaisuuteen.

Ei mua haittaa tai pelota sen puheet siitä, kuinka se on huolissaan lapsiensa suhtautumisesta, mut sen vaimon selviytymislässytykset alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään. Se on aikuinen ihminen! Kaikilla on omat sietokykynsä ja kriiseistä selviytymiskeinonsa, mutta ei kenenkään elämä voi päättyä yhteen eroon. Vastoinkäymiset ja murheet kuuluu elämään, eikä kenenkään kuulu jäädä huonoon suhteeseen, jossa ei voi hyvin, vain toisen osapuolen selviytymiskyvyn kyseenalaistamisen takia.

Mä en tiedä, miten mun pitäis suhtautua tähän kaikkeen.. En tietenkään voi täysin ymmärtää Mikon fiiliksiä ja läpikäymiä tunteita tän asian kanssa, mutta en jaksais olla kokoajan niistä kuulemassakaan.
Tottakai se ihminen, jolle se tästä ajatuksiaan purkaa, olen mä, mutta ne saa vaan mut ja mun aseman sen elämässä tuntumaan epävarmalta ja uhatulta. :/

Kai tää on sit vaan normaalia, kuuluu eroprosessiin ja mun on kestettävä. Tuntuu vaan niin pahalta kuulla Mikon katumuksen sävyttämää vuodatusta tulevasta erosta ja lapsien ja vaimon voinnin huolehtimisesta.

Mulla on taas niin paljon stressiä ja murehdittavaa, et kroppa alkaa oireilemaan. En oo vieläkään tervehtyny! Voitteko kuvitella?
Pitäis varmaan ottaa pikku hermoloma IHAN KAIKESTA, tyhjentää mieli kaikesta stressaavasta ja antaa itelleen rauhassa aikaa parantua niin henkisesti ku fyysisestikin. :)

69 kommenttia:

 1. OUJES EKA! ps. jätä se.

  VastaaPoista
 2. Pitäisikö Mikon sitten olla, niinkuin mitään ei tapahtuisi? Mikko on kuitenkin lopettamassa pitkään kestänyttä suhdetta naiseen, jota kuitenkin on rakastanut ja varmasti rakastaa edelleen. Sekä siihen päälle vielä ne lapset. En usko, että kukaan siinä tilanteessa pystyy olemaan normaali vaikka olisi kuinka pitkään ollut huono suhde. Voisit ajatella itseäsi Mikon tilanteessa, etkä valittaa siitä kuinka et jaksa kuunnella, et nimittäin varmasti sinäkään neutraalisti jatkaisi eteenpäin.

  VastaaPoista
 3. Niin kuin sanoit, vastoin käymiset ja murheet kuuluu elämään, SINUNKIN!!! Sähän JULISTAT TÄÄLLÄ MYÖS olevasi AIKUINEN. Kestä nyt ja selviydy niin kuin Mikon vaimonkin pitäisi kestää ja selvitytä. Ensinnäkin koita jo uskoa, ettei Mikko sinua ota, ehei. Ja miksi kirjoitat otsikoksi kukaan ei voi repiä "Mikkoa" sinulta. Sinä itsekeskeinen pentuhan olet repimässä kokonaista perhettä rikki. Voi reppana sua, onneksi asut vielä vanhempien huomassa, et selviytyisi itseksesi vielä missään.

  VastaaPoista
 4. tuossa tilanteessa sinuna kuuntelisin ja olisin mikon tukena, vaikka mitä hän sitten päättääkin. miten kävisikään siitä voi aueta uusi portti jonnekkin parempaan päin. pää pystyyn vaan eläkä ressaa itseäsi liikaa toisten asioilla, tiedän tunteen miten ne voi pistää oman pään sekaisin kun toisten asioita miettii liikaa.

  VastaaPoista
 5. Ent jos se vaimo ottaaki ihan lunkisti koko homman. Onkse ees sanonu sille vaimolle vielä et eroo vai onko edelleenkin vaan sinun ja mikon välinen juttu? Lolleddddd

  VastaaPoista
 6. Hei Candy!
  Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta nyt vasta kommentoin. Tarkoitus ei ole moralisoida, vaan herättää ajatuksia. Tietyllä tapaa kirjoituksestasi huokuu tietty kypsymättömyys tai empatian puute (?), kun et ole selvästikään miettinyt omalta osaltasi tekojesi seurauksia pidemmälle (osa tapahtuneen vastuusta on sinun)tai ymmärrä että vaimon ja lasten takana on ihan oikeita välittäviä, tuntevia ihmisiä. Itselläni on pieniä lapsia ja olen joutunut kokemaan mieheni taholta tilanteen, jossa hänellä oli lyhytaikainen suhde toiseen naiseen. Suhteen tultua julki, mieheni katkaisi välit tähän naiseen ja olemme selviytyneet siitä eteenpäin. Mutta voin kertoa, että se mitä parhaillaan teette näille ihmisille on jotakin niin pahaa ja itsekästä, että oli aikuinen ihminen tai ei, se sattuu todella paljon. Terve ihminen näin kokee ja tuntee! Se, että Mikko ajattelee vaimonsa vointia kertoo myös, että hän tulee asian paljastuttua ehkä menettämään jotakin itsessään. Tuo salailu ja valehteleminen satuttaa jopa pettämistä enemmän. Ihminen joka tuollaiseen kykenee, ei varmastikaan voi hyvin. Nyt, eikä jatkossakaan.

  VastaaPoista
 7. Tai ehkä se ei halua erota vaimostaan;)

  VastaaPoista
 8. Edelleen se rakastaa vaimoaan. Usko pois.

  VastaaPoista
 9. Älä siis koskaan lähetä kysymään, kenelle kellot soivat, ne soivat sinulle.

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti Mikko on sanansa mittainen ja lopettaa vihdoin kaksoiselämän. Kärsivällisyyttä vielä vähän, on se avioero iso asia, kun on lapsiakin, mutta elämä jatkuu kyllä.

  VastaaPoista
 11. "Kaikilla on omat sietokykynsä ja kriiseistä selviytymiskeinonsa, mutta ei kenenkään elämä voi päättyä yhteen eroon. "

  Huomaatko?:DD sun elämäs ainakin päättyis jos Mikkoliini ei jaksais enää sun pimppaas katella. Vaimolla sentään kyseessä on oikea AVIOERO.

  VastaaPoista
 12. Ihan oikeessa mun mielestä sun ahdingontunteet on Mikon nyyhkiessä katumuksensekaista erotuskaansa - ethän sä ole sen huolien roskatynnyri, vaikka asia sua koskeekin. Mikon pitäisi aikuisena säästää sua omalta erotuskaltaan mahdollisimman pitkälle. Hänhän voi uskoutua ystävilleen, tai tarvittaessa vaikka jollekin ammattilaiselle. Kyllähän hänen huolensa on ymmärrettävää ja oikeudentajuistakin, teoilla on seuraukset. Mitä olen itse ihmetellyt blogia seuratessani; Mikon huoleton, spontaani ja yllätyksenhaluinen puoli tuntuu jotenkin korostuneen liioitellulta ja jopa "vääränlaisiin" tilanteisiin istutetuilta. On ikäisekseen perheenisäksi todella spontaanin impulsiivinen, jotenkin jopa pikkutyttömäinen. Oo oikeesti varovainen, ettei sua satu ja lujaa.

  VastaaPoista
 13. Kuulostaa niin tutulta. Tässä se nyt selviää onko Mikko sanojensa mittainen mies. Pysy lujana, älä anna sen vedättää sua.

  VastaaPoista
 14. Vastaukset
  1. Ei missään sen kummemmin kuin kaksi vuotta sitten.

   Poista
 15. Sä alat jo rappeutuu tosta..
  Voi luoja, just 18w täyttämäs ja sun on paha olla.
  Toivottavasti et tuu katumaan menetettyä kohta pian loppuvaa teini-ikää.
  Just nyt pitäs sekoilla eikä kiintyä keneenkää. ;) On sitä aikaa sitten kiintyy kunhan ton villin ajan saa elettyä.
  - Jonna

  VastaaPoista
 16. Taisi Mikosta löytyä se inhimillinen puoli. Tuskin se on vaimoaan ja lapsiaan mihinkään jättämässä. Sepä voi olla, että Mikko jossain vaiheessa jäät kuin se kuuluisa nalli sinne kalliolleen.
  Eikä se vaimo ole mikään hirviö. Heillä on ollut parisuhteessa vaikea kausi meneillään. Sitä vaan voi ihanankin ihmisen käytös muuttua hirviömäiseksi, jos toinen tekee ihan mitä huvittaa. Saati jos toisesta ei ota selvää...kaikki vaan menee miten menee ja siihen ei puhumiset auta! Tottakai Mikko on omasta rakkaasta perheestä huolissaan. Sillä Mikko on juuri herännyt pitkään kestäneestä unestaan :) Joten koita karkki selviytyä!

  VastaaPoista
 17. Siis luuletko oikeesti, että Mikko jättäis vaimonsa? Sitä vaan pelottaa, että ei saa sulta enää pimppii, ku tajuat, ettei Mikko vaimoaan jätä.

  VastaaPoista
 18. Voivoi, kun sulle on jo sen sata kertaa sanottu että se mies ei ole vaimoaan jättämässä. Se on jo tullut katumapäälle! Mahdollisesti haluaisi sinusta eroon mutta ei uskalla jättää sinua kun pelkää sinun reaktiota ja sitä miten sinä kostaisit. Joka tapauksessa Mikko olisi jo vaimonsa jättänyt jos olisi siihen halukas. Mutta kun ei ole.
  Jos hän nyt paniikissa jättääkin, niin teidän onnenne tulee olemaan lyhyt. Tämä tällainen on jo niin nähtyä shittiä. Same old song. Ja sinä tyttö-raasu vain kapsahdit siihen vanhaan ansaan vaikka varoituskellot hälyttivät ympärillä niin että korvat soi.
  Niin makaa kuin petaa.

  VastaaPoista
 19. Kyl mä sanoisin kans et sun on vaan kestettävä tää tilanne. Totta kai Mikko on huolissaan ainakin lapsista ja niiden suhtautumisesta tähän tilanteeseen, sehän nyt vasta outoa olisikin jos se olis koko ajan vain et VITTU JES!!11 :D kai sitä nyt huolettaa lasten tulevaisuus ym. Ja itse avioerolapsena toivon oikeesti että Mikko ja se sen muija osaa hoitaa tän tilanteen kunnialla loppuun, koska tiedän ite kuinka stressaavaa on elää lapsena tilanteessa, jossa molemmat vanhemmat tyyliin repivät hihasta omalle puolelleen ja puhuvat pahaa toisesta osapuolesta.

  Ja toisaalta tajuan Mikon suhtautumista sen (tulevaan) ex-vaimoon. Jos se on kerran sen kanssa joskus naimisiin mennyt ja oikeasti rakastanut, ja vaikka sillä olisi sun kanssa kuinka vakava suhde tahansa, niin kyllähän sen on siihen vaimoon pakko suhtautua edes jonkinlaisella inhimillisyydellä. En oikein jaksa uskoa, että se sitä oikeasti sydämensä pohjasta vihaa vaikka ootkin antanut näiden sun postauksien perusteella ymmärtää, että se muija on täys psykopaattilehmä, niin se on kuitenkin vain sun näkökulma asiaan, ja jos Mikolla on yhtään sydäntä niin luulis et sitä edes VÄHÄN kiinnostaa sen lasten äidin asiat. Paskaahan se sulle on, mutta mun mielestä sun pitäisi tukea Mikkoa tässä asiassa eikä miettiä omaa etuasi. Parisuhteissa en ole ekspertti, mutta eikö toisen tukeminen vaikeinakin aikoina ole yksi tärkeä asia hyvässä parisuteessa? Ja kyllähän tämäkin draama aikanaan loppuu.

  Mä en jaksa kirjoittaa sulle mitään moralisointisaarnaa, sitä sä oot saanu kuulla jo ihan tarpeeks, ja oikeesti oot täs aikojen saatossa vähän aikuistunu ja ainakin tuntuu että turha lesoilu ja itsekkyys on karsiutunut pois ainakin postausten perusteella, eli pisteet sulle siitä.

  Toivon vaan että tiedät mitä teet etkä saa jukelitonta paskamyrskyä niskaasi kun tuo juttu lopulta oikeasti paljastuu.

  VastaaPoista
 20. no oliks mikko siellä pippaloissa? tyhmää kun et kerro mitään! perus lässynläätä tää blogi nykyään, ei mitään siitä mitä olette tehneet, miten asiat etenee... lopeta blogis jos et bloggaa!

  VastaaPoista
 21. Ihan haluisin sanoo sulle, että ootko ikinä kelannu sitä, että asiassa on kaks puolta. Mikko ei todellakaan oo ollut puhdas pulpunen suhteessa, eikä oo nyt teijänkää suhteessa. JA sit viel et mieti itte miltä susta tuntuis jos sä oisit se vaimo?? Ja mieti mikkoa..Se on valmis jättämään kaiken sen, mitä se rakastaa ( koska tosta tulee huoltajuuskiistat ja kaikki)sun takias. Se saattaa olla että se ei todellakaan saa nähä lapsiaan yhtä usein kun ennen. Äiti on kumminki aina äiti, etkä sä voi tehä asialle mtn. Oot kyllä kans tapaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi tai lapset on AINA ihan yhtä paljon äidin kuin ISÄNKIN lapsia. Hienoa ajattelua että äiti on kuitenkin aina äiti? Niin on isäkin aivan täysin samalla tavalla isä. Naisilla on tullut omituinen käsitys siitä, että äitinä voi riistää isältä tämän lapset jos tulee ero ilman omaa tahtoa tai erotaan riidoissa. Se ei tee mikosta huonoa isää jos hän pettää vaimoaan, vaan huonon aviomiehen.huoltajuuskiistoissa ongelmat tulevat lapsille ja yleensä nainen katkeruuksissaan vie lapsien huoltajuuden oikeuteen vaikka asiat voisi sopia ihan oman ex puolison kanssa.

   Poista
  2. Nokkelammin tekisi jos dumppaisi lapset iskän ja uuden teini-äitipuolen kasvatettaviksi ja menisi jonnekin parantolaan hermojaan hellimään. Niin minä tekisin.

   Poista
 22. Ensinnäki, pitäiskö sun käyä lääkärissä jos flunssa on jo noin kauan kestäny?
  Ja toiseks, entä jos käsillä on nyt ne Mikon suunnitelmat joista me ollaan sulle koko ajan puhuttu? Se, et Mikko haluaa vaan pitää hauskaa sun avulla ja kaikki on edenny sen suunnitelmien mukaan, ja nyt on suunnitelmien se vaihe käsillä, kun se alkaa "epäröimään" eroaan vaimosta ja kappas, se jättääkin sut ja saa vaimonsa ja kaikki on just niinkun se haluskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin Kändi, kannattaskohan sun käydä lääkärillä, ei ton flunssan takia, vaan ihan lasten-ja nuorten psykiatrian polilla, ja varata aika sinne. Rupeat kertomaan siellä näistä menneistä miten pukeudut varatun miehen vaimon moottoripyörä asuun, toivot että perhe "vain" häviäisi jonnekink. Kerrot kuinka sulta yritetään viedä naimisissa oleva mies, ja se kauhea kaappaaja on miehen virallinen aviovaimo. Sieltä varmaan saat jotain suuntaa antavaa vastausta miten kannattaisi toimia..ja miten ei.

   Poista
 23. Lapsi kulta, sä et tiedä stressistä tai ahdistuksesta mitään... Et ole ollut siinä tilanteessa kun saat tietää että puolisosi, elämäsi, rakkaus ja lastesi isä on pettänyt sinua ja että kaikki mitä elämässäsi siihen saakka on tapahtunut on vaakalaudalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai, että stressistä ja ahdistuksesta ei ennen petetyksi tulemista voi tietää mitään? Onpas lapsellinen ajattelutapa. Kyllä stressiä tuo niin ihmissuhteet, vanhempien riitely sekä koulu eikä vaan pettäminen:D just perus kommentti kypsältä, nuoria vähättelevältä aikuiselta, jolta teini-ikä on täysin unohtunut

   Poista
  2. Ano 11.51 ei ole todellakaan siis kokenut oikeea stressiä, ahdinkoa, masennusta. Kuinka surullista, että siitä pitää vielä virnuilla ja sanoa lapselliseksi, jos muut ovat.
   Ano 17.28 on oikeassa......

   Poista
 24. Wau, sulla on tosi mielenkiintonen blogi. Voin vaan kuvitella kuinka ristiriitanen sun tilantees on, hui. Toivotan onnea ja kaikkea hyvää teille :)

  http://time-for-dreaming.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 25. jos haluut ottaa hermolomaa IHAN KAIKESTA niii suosittelen joogaamista :DD eiku ihan oikeesti !! ite harrastan joogaa ja se rentouttaa ja siel joogatunnilla pystyy unohtaa kaikki arkiset asiat. :--) mut tohon sun ja mikon juttuun en osaa sanoo oikee mitään. ku ite en siis periaatteessa hyväksy pettämistä. ja siis sähän et petä ketään, nii siks mun mielestä on tyhmää että SUA tullaan haukkumaan tänne!! mä toivotan sulle vaan onnea tulevaisuuteen, millanen ja kenen kans vietetty sitten lieneekään :)

  VastaaPoista
 26. Siis hetkonen lapsonen, jos olen nyt ihan oikein ymmärtänyt (???!) Mikko on naimisissa, niin miten on mahdollista, että joku repii häntä SINULTA? En oikein ymmärrä ajatusmaailmaasi, jos joku on virallisesti jonkun, niin miten hän voi olla sinun??

  VastaaPoista
 27. Niin. Eron läpi käyminen vie vähintään sen pari vuotta. Ja koska uusi suhde on aloitettu ennen eroa, niin on hypätty suoraan uuteen suhteeseen ja jätetty ero niminen aikapommi tikittämään myöhemmäksi.

  Ja kyllä perheen hajoaminen on iso juttu, sitä sinä et vaan vielä ymmärrä kun sinulla ei ole omia lapsia.

  VastaaPoista
 28. Ohhoh, ei kommentteja. Tuskin poistanutkaan olet, joten pakko siis minun sulle kirjoittaa ;)

  Minusta on Mikolta (tai keltä tahansa mieheltä) epäreilua omia sydänsurujaan tyttöystävälle vuodattaa. Vaikka olet hänen luottohenkilö, niin silti olet aivan väärä taho. Tuskin hän ikimaailmassa vaimolleen tuskailisi teidän suhteen ongelmia?? Ja sinun näkökulmastasi vaimo on se toinen nainen.

  Joko Mikko on niin sekaisin tunnepuolella, ettei tajua mihin sut asettaa tai sitten on hyvin itsekäs. Kummin vaan, ei hyvä sinulle.

  Ja kai tää on sulle sadasti sanottu, mutta ne tulee aina olemaan osa Mikon elämää. Sinuna kyllä lähtisin täysi-ikäistyttäni nauttimaan ihan sinkkuelämästä ilman vanhaa ukkoa ;) Ja jos et sitä nyt tee, niin vahvasti veikkaan, että lopulta teet. Tsemppii kuitenkin.

  VastaaPoista
 29. Höh, tyhmänä en tajunnu että hyväksytät nää kommentit! Ihmettelinkin, miksei muka kukaan kommaa ;)

  VastaaPoista
 30. Mutta kun se Mikon vaimo ei ole Mikolle kuka tahansa aikuinen, kenen on pärjättävä omillaan täysipäisenä. Vaimo on Mikon lasten äiti eikä Mikolle ole varmaankaan samantekevää, millaisen ihmisen kanssa lapset alkavat viettää eron jälkeen arkea.

  Kärttyinen? Ahdistunut? Pelokas? Katkera? Väsynyt? Hermostunut? Alakuloinen? Surullinen? Masentunut? Aggressiivinen? Jotakin noista jätetty äiti todennäköisesti on ennemmin tai myöhemmin. Ja kukas muu laskun maksaa kuin lapset?

  Olisitko muuten valmis elämään Mikon lasten kanssa saman katon alla?

  VastaaPoista
 31. :D En yllättynyt tippaakaan, että Mikko alkaa nyt perääntyä tilanteesta, kun se alkaa mennä vakavaksi. Sitähän sulle on nyt kohta vuosi toitotettu.

  No, ehkä Mikko miehistyy ja ottaa tilanteesta vastuun. Epäilen tosin, ettei näin tule käymään.

  VastaaPoista
 32. Oivoi.. Noin se vaan lähes aina menee kun sinkku seurustelee naimisissa olevan kanssa. Eroa puolisosta lykätään ja lykätään koko ajan, aina tulee jotain uusia selityksiä/verukkeita miksi nyt ei ole hyvä aika. Lopulta tämä sinkku puolisko kyllästyy tähän jopa vuosia kestävään jatkuvaan eron lykkäämiseen ja latoo ehdot tiskiin=ero joko nyt siitä puolisosta tai mä kähden kävelemään. Arvaa kummin siinä useimmiten käy? Sinä siis lähdet kävelemään tai ainakin todella toivon niin jos tämä johtaa tähän pisteeseen asti. Vahvasti kuullostaisi siltä, että Mikko tulee vain lykkäämään ja lykkäämään eroaan. Lopulta tulee sulle kertomaan miten paljon hän sinua rakastaa, mutta ei voi hylätä vaimoaan/aiheuttaa eroa perheelleen ja haluaa erota sinusta siksi koska ei tahdo enää aiheuttaa enempää turhaa kärsimystä ja odotusta sinulle jne...
  Toivottavasti näin ei käy, mutta valitettavan yleistä se on. Kenenkään ei tosiaan pitäisi jäädä kitumaan suhteeseen jossa ei ole onnellinen. Olet tosin todella naivii jos yllätyt siitä, että Mikko perääntyy eikä aiokkaan erota vaimostaan ja sinä hyväksyt tämän siinä toivossa, että kyllä se Mikko vielä joskus sen eron ottaa. Jos hän lykkää sitä esim puolella vuodella, miksi puolen vuoden päästä olisi yhtään sen parempi aika kuin nytkään? Niin, mikään tuskin ajan kanssa Mikon ja vaimon suhteen muuttuu miksikään, joten lykkäykset on vain tekosyitä sille, että sisimmissään Mikko ei edes TAHDO jättää perhettään. Ja se on väärin sinua kohtaan kun on ns. odotuttanut sinua turhaan vuosia.
  Jos tulee Mikon suunnalta lykkäysehdotuksia, alkaa se olla lopun alkua - sinun ja Mikon suhteelle :/
  Voimia ja jaksamisia mitä sitten ikinä onkaan edessä!

  VastaaPoista
 33. No kai sitten kuukausien sisäl saat kuulla, et haluuko Mikko siirtää.. Se on sun kannalta huono merkki, kun toiki et se suree ni o sillai aika vahva välittämise merkki, en voi sanoa mutta voi olla ihan rakastamisen, onhan niillä yhteinen historia, josta on noin vain vaikea irrottaa.

  VastaaPoista
 34. Kunhan muistat, ettei sinunkaan elämä siihen lopu, jos nyt tuleekin ero Mikosta. Fiksuinta mitä siis voit tehdä, on antaa hänen rauhassa miettiä, minkä ratkaisun lopulta tekee.

  VastaaPoista
 35. Kannattaisko sun kuitenkin varautua pahinpaan eli siihen et Mikkoa huolettaa sun synttäreiden lähestyminen kun hän ei koskaan aikonutkaan erota vaimostaan.Ehkä Mikkoa ahdistaa miten kertoa asia sulle ja hän pelkää miten kostat teidän eron hänen perheelleen,erityisesti lapsille.

  VastaaPoista
 36. Villi veikkaus että Mikko taas lykkää eroa/jättää sut.. Voimia <3 :)

  VastaaPoista
 37. Sen lisäisin vielä, että parempi olisi sekin, että jos nyt Mikon vaimo voisikin jonkin aikaa huonosti kuin se, että jatkatte tota peliänne hänen selkänsä takana. Kyllä nyt Mikosta pitäisi löytyä selkärankaa sen verran, että ottaisi vastuun teoistaan suuntaan tai toiseen. Ihmiset eroaa ja ne erot ei oo helppoja, itsekin kävin läpi todella vaikean eron josta toipuminen ja oikeastaan koko prosessi kesti itseasiassa n. 2 vuotta. Itse erohan oli helppo, mutta se psyykkinen valmistautuminen siihen, miettiminen tekikö oikein, pitäiskö sittenkin vielä yrittää jne.. tulee vaikka tietääkin tehneensä oikean ratkaisun. Ja vaikka oliskin helpompi olla saatuaan eropäätöksen aikaan ja vaikka mulla oli siinä vaiheessa uusi mies (jonka kanssa olen edelleen, onnellisempana kuin koskaan<3).
  Ja jätetyllä on varmasti kanssa kamalat oltavat, mutta se on elämää ja se mikä ei tapa satuttaa, mutta vahvistaa. Ei Mikon vaimo kuole siihen että Mikko jättää sen, se on elämää.
  Mutta tuosta teidän likaisesta pelistänne ei hyvää seuraa. Koita saada hänet nyt oikeasti joko ottaan tai jättään.
  Hänen on nyt valittava joko sut tai vaimonsa.
  Kerrothan taas kun uutta ilmenee!

  Ps. Oliko kivat synttäribileet? Voisitko tehdä postauksen niistä? :)

  VastaaPoista
 38. Pakko tässä oli hieman lyödä päätänsä pöytään ja huokaista syvään.
  Ota itsellesi rutkasti aikaa ja huolehdi omasta hyvinvoinnistas niin että jaksaisit ton kaiken yli, kävi sitten miten kävi. Kummassakin loppuratkaisussa tarvitset voimia etiäpäin.

  VastaaPoista
 39. Mun ja mieheni suhde alkoi "salasuhteena" miehen ollessa vielä yhdessä lasten äidin kanssa. Olin itse todella nuori tuolloin (20) ja meillä oli (ja on) 10 vuotta ikäeroa.

  Tunteesi Mikon vaimoa kohtaan tuntuu niin tutuilta kuin mitä itse tunsin tuolloin. Vielä voimakkaamminkin, sillä mieheni kuitenkin kertoi hällä olevan suhde toiseen naiseen suht varhaisessa vaiheessa, joten sain puhelimitse ja kaupungilla törmätessä vaimolta haukut kaikilla haukkumanimillä jota kuvitella saattaa. Alitajuisesti se vaimo oli kuitenkin "kilpakumppani", vihollinen, ja jonka haukut (vaikka ihan oikeaan osoitteeseen menivätkin) vielä enemmän teki hänestä ikävän ihmisen minun mielessäni. Vaikka tuolloin jo järjellä osasikin ajatella, että minähän tässä väärin olen tehnyt ja haukkuni ansainnut, kai sitä jotenkin koittaa omassa päässään järkeillä itseään paremmaksi ihmiseksi.

  Heidän virallisesti erottuaan ja meidän seurustelun oikein kunnolla alkaessa ex-vaimo kielsi minun ja lasten tapaamiset (en ollut nähnyt lapsia aiemminkaan).
  Kun viimein sitten arki alkoi pyöriä niin, että lapset oli vuoroin isällään, vuoroin äidillään ja tapasin heidät itsekin- vasta tuolloin minussa heräsi sellaisia ajatuksia, että mitä olen mennyt tekemään? Kun seurasi lasten leikkiä, viattomuutta, kiintymystä isäänsä, puheluita äidilleen...
  Se elämä oli ollut koko ajan minulta niin poissuljettua, sitä ei ollut olemassa minulle (poissa silmistä, poissa mielestä). Minulle oli ollut siihen asti vain miehen puheet heidän suhteestaan, jossa meni huonosti, miehestä, joka vietti vähän aikaa kotonaan ja halusi elämää minun kanssani, vaimosta, josta kaikki anti oli negatiivista..

  Itse olen kohta 30 ja miehen kanssa ollaan onnellisina edelleen yhdessä. Tiesin jo suhteemme alkaessa, että helppoa ei tule olemaan, mutta on ollut vielä vaikeampaa kuin saattoi kuvitella. Vaikeaa on ollut seurata myös miehen tunnontuskia vierestä, kuten joku tuolla sanoikin, tottakai mies on huolissaan lastensa äidinkin voinnista, ja niin kuuluukin olla. Välillä hän on ihan suoraan sanonut, että ei pää kestä enää, että ei tiedä mitä tekisi. Ja se loi tietenkin itselleni epävarmuuden tunteita, eikö hän sittenkään halua minua?
  Alkuhuumassa kaikki tuntui selkeältä ja määränpää siinsi kirkkaana mielessä, mutta sitten kun tuli eteen todelliset päätökset ja seuraukset..

  Jos jonkun vinkin voisi tästä kokemusta antaa muille, niin kannattaa se ero hoitaa aina ennen uutta suhdetta. ´Ja ei kannata sekaantua ukkomiehiin. Ja kun ei olisi tunteilleen niin heikko...
  Mutta, nyt menee hyvin ja viimein "normaalia" elämää. Miehen ex-vaimo sanoi minulle joku aika sitten, että vaikka mieheni ja minä aiheutimme hänelle elämänsä suurimman helvetin ja hän ei anna sitä meille koskaan anteeksi, niin nyt hän on onnellisempi kuin olisi mieheni kanssa koskaan voinut olla.
  Poden huonoa omaatuntoa edelleen siitä, tuottiko minun onnentavoitteluni liikaa murhetta muille. Onneksi mies lohduttaa ja muistuttaa, että päätös perheensä suhteen on ollut hänen, ja hän uskoo siihen, että lapsille on loppujen lopuksi ollut parempi kaksi kotia ja kaksi onnellista vanhempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tarinaa ei juuri voi karkin juttuun verrata. Sillä miehesihän kertoi vaimolleen teidän suhteesta varhaisessa vaiheessa...

   Poista
  2. Mun mielestä hyvinki voi, pointti tulee hyvin selväks ja se on täysin sama karkin tarinassa.. itsekästä toimintaa. Kirjoittaja sanoi tajunneensa tekonsa seuraukset vasta myöhemmin mikä toivottavasti pistää karkin vihdoin ja viimein ajattelemaan myös vaimon ja lasten näkökulmaa.

   Poista
  3. Itse esitän ennustuksen/arvauksen että tämän anonyymin mies jättää myös hänet tuossa kolmenkympin jälkeen... ottajia varmaan on nuoremmissakin charmantille nelikymppiselle. Toivotaan kuitenkin ettei näin käy.

   Poista
 40. Oletko miettinyt, että jos Mikon vaimo saisi "vahingossa" tietää teistä, voisi se olla se ratkaiseva juttu? Eihän vaimo tarvitse kuin nimettömän puhelinsoiton, kirjeen, sähköpostin, muutaman "salakuvan" teistä tms., niin Mikon touhut paljastuvat ja jokainen itseään kunnioittava aikuinen nainen heittäisi sen jälkeen tuollaisen petturin pellolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, itseään kunnioittava tekisi, heh, mutta Candyhan ei ole sellainen, vaan itsekeskeinen p*ska, mutta uskon vaimon kyllä olevan kypsä oman arvonsa tunteva ihan mukava nainen.

   Poista
 41. Hei hyvää päivää pentu..herää nyt pinkistä maailmastasi ja ota ne ruusunpunaiset rillit silmiltäsi ja elä oman ikäistesi elämää. Teini olet, ja niin kuin joku viisas tuossa edellisessä postauksessa kirjoittikin, ettei sulla tähän asti ole muuta kuin tuulen huuhtoma perse ;)

  VastaaPoista
 42. mä veikkaan, että vaimo selviytyy erosta paremmin kuin jos tilanne menisikin nyt niin, että sulle ja mikolle tulee ero. siinä vaiheessa sä olet se keskenkasvuinen kakara jonka elämä päättyy. :) taitaa mikkokin pikkuhiljaa alkaa ymmärtää, kuinka paljosta on joutumassa luopumaan ja minkä tähden? empatiakyvyttömän ja narsistisen pikkupennun. kyllä siinä vaakakupissa taitaa enemmän painaa omat jälkeläiset kuin hetken hairahdus, jonka kanssa yhteinen tie päättyy ennemmin tai myöhemmin. vai luuletko sä raukka todella että teidän yhteinen elämä jatkuu hautaan saakka? voivoi. sä olet noin nuori vielä ja paljon on maailmaa näkemättä, jossain vaiheessa ahdistus iskee ja sä lähdet elämään omaa elämääsi ja etsimään itseäsi, mikko jatkaa omaansa. parhaassa tapauksessa tämä sairas valehtelija jatkaa samaa tapaa, ja pettää suakin. sairasta, ei voi muuta sanoa. säälin teitä molempia, karma teidät aikanaan korjatkoon. tuollaiset ihmispaskat saastuttavat maailman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin juuri,Mikko luikertelee itsensä tuosta tilanteesta ulos kuin mato.Tuskin on ottamassakaan vastuuta teoistaan.Siinähän menisi maine muiden silmissä.Hetken hurjastelu vain mielessä,vähän kuin moottoripyörällä hurjastelisi :)

   Poista
 43. Jos käy niin, että Mikko eroaa vaimostaan ja aloittaa seurustelusuhteen kanssasi, niin pystytkö luottamaan Mikkoon 100%, että hän ei petä sinua, koska kuitenkin teidän suhde on alkanut pettämisellä ja salailulla?

  VastaaPoista
 44. Hmm. Mikko on varmaan tartuttanut sulle HIV:in jos sun immuunipuolustus on noin romahtanut että oot vieläkin kipeä, mee terveyskeskukseen testiin.

  VastaaPoista
 45. Mitä tekisit jos mikko jättäisi sinut? kertoisitko vaimolle?

  VastaaPoista
 46. Mä elin nuorena samanlaisessa tilanteessa kuin sinä. Suhteesta jäi ihan hyviä muistoja ja kunnioitamme ko miehen kanssa edelleen toisiamme. Toivon vilpittömästi hyvää miehen perhe-elämälle, josta hän ei, luojan kiitos, vuokseni luopunut. Se on kuitenkin surullista, että muutuin ihmisenä aika paljon tuon kokemuksen myötä. Olen 33-vuotias ja edelleen suhtaudun avioliittoon ja miehiin tietynlaisella kyynisyydellä, VAIKKA minulla on ihana aviomies ja kolme suloista lasta. Sielu olisi pysynyt kauniimpana ja puhtaampana, jos en olisi aikanaan valinnut tietäni kuten valitsin.

  VastaaPoista
 47. postausta niistä synttäreistä, jooko?

  VastaaPoista
 48. Aiheutuuko Candyn stressi vanhempiensa parisuhdekriisistä ja mahdollisesti tulevasta avioerosta?

  VastaaPoista
 49. Jokin tässä blogissa kiehtoo; veikkaan tämän puhuttelevan meidän lukijoiden tarvetta sosiaalipornon seuraamiseen (ei kovin mairittelevaa). Tämä herättää ainakin säälin, myötähäpeän ja vahingonilon tunteita ja surumielisyyttä sekä kysymyksen tarinan todenperäisyydestä.
  Jos tarina on tosi, tämä on yhden osapuolen näkemys tilanteesta, jossa osallisina on kaksi aikuista, kaksi lasta ja nuori. Heihinhän tämä vaikuttaa, oli lopputulos mikä hyvänsä. Kommenteissa ihmettelen pohdintaa siitä, onko kirjoittaja ikäistään kypsempi tai aikuisempi. Ajatus on kai peräisin häneltä itseltään. Totta kai hän on ikäistään kypsempi ja erityisen aikuinen. Se kuuluu tuohon kehitysvaiheeseen. Kaikkihan me olimme, kunnes ymmärsimme, ettemme ole. Surullista, miten keski-ikää lähestyvä perheenisä käyttää hyväkseen nuorta ihmistä, joka hölmöyksissään lankeaa näin hankalaan kuvioon.

  VastaaPoista
 50. No ei olisi ensimmäinen tapaus, jossa jätetty tekee itsemurhan. Syystäkin Mikko on huolissaan...

  VastaaPoista
 51. Pitää tähän nyt vähän kertoa omaakin versiota. Aloin joskus seurustelemaan miehen kanssa, jolla oli "eropaperit" vetämässä. Olin tyhmä ja nuori silloin, mies vähän vanhempi, ei lapsia, mutta kuitenkin suhteellisen tuore avioliitto jo. Nainen petti useasti, olin paikalla ja kaverinikin, kun tämä meni jalka liipattaen muiden jätkien perässä, jätti tämän miehen yksin esimerkiksi baariin, kun toinen jätkä alkoi kiinnostamaan. Tää mies oli suhteellisen kiltti, ainakin aluks uskoin näin.

  Hengailtiin siinä sen kanssa sit kesät ja syksyt, kunnes mua alkoi vituttamaan suuresti sen ikuinen vinkuminen, kuinka paha **** on, kuinka se ei enää jaksa sen tossutusta ja kuinka se haluis olla mun kanssa avoimesti. Ne eropaperitkin oli ollu jo vetämässä niin pitkään, et mä aloin epäileen tän miehenki osuutta asiaan.. Sen naikkonen kuitenkin tiesi meistä jo heti et suhteellisen "avoin" tää suhde oli... Tuli haukkumista puolin jos toisin.

  Kunnes, PIM, jätkästä ei sitten enään kuulunut mitään. Olin niin sokea, et kuvittelin sen jotenkin liittyvän kiristykseen tai lahjontaan, en siihen että tää olis itse suostunut enään sen naisen jalkoihin, kunnes eräänä kesäiltana kaverini soittaa, kuinka on nähnyt heidät käsikkäin vauvanvaippa ostoksilla ja niin rakastuneena että.... Ja näin ei kenenkään mielestä pitänyt edes koskaan käydä. Noh, mitään vauvaahan ei sitten koskaan syntynyt. Enkä vieläkään oikein tiedä, ketä tässä uskoa ja ketä ei. Ehkä ihan hyvä, sain pienen odottelun päästä paljon parempaaa, ja nyt muuttamassa yhteen ihan vain yksin minun mieheni kanssa ! <:

  Eniten mua vituttaa noissa kommenteissa muiden ihmisten tekopyhyys. Uskon suurimman osan kärsineen itsekin joskus tai miksei samalla hetkellä jostakin sellaisesta, josta joutuu kantamaan niin suurta taakkaa ja syyllisyyden tunnetta harteilla, ettei mitään rajaa. Kukaanhan ei oo täydellinen ja kaikki tekee virheitä, ja mistä helvetistä sitä tietää onko tämä virhe vai ei? Tilanteet muuttuu niin paljon ! Esimerkiksi mulle parempi vaihtoehto oli se että vanhemmat eros, helpotti elämääni suuresti, koska en enään jaksanut kuunnella niiden riitelyä ja tukasta repimistä. Kannattaa kuitenkin muistaa, et monesti eronneille ihmisille jää toisistaan aina se henkinen osa itselleen. Ne tulee olemaan toistensa elämässä AINA, jollakin tapaa, niin kauan kunnes toinen kuolee.

  Ja tähän on turha tulla pätemään et "Mitä jos sulle kävis... Kuvittele omalle itselles..." Koska oon aivan valmistautunut siihen, enkä kävele pinkit sydänlasit silmillä! MITÄ TAHANSA VOI VIELÄ TAPAHTUA, vaikka jo tänään! En tue pettämistä, vihaan sitä, mutta tähän vaan se maailma on menossa. Avioliitto ei ole enään niin pyhä asia, kuin ennen.. Harmi sinäänsä. Jos joku tässä väärin tekee, se on Mikko! Sokaisee nyt kaksi viatonta naista, jotka rakastavat ja palvovat tätä miestä kaikilla tavoilla... Ja tekisivät MITÄ TAHANSA pitääkseen hänet..!

  VastaaPoista
 52. Varmaan myös haastavaa Mikolle. On kuitenkin kokenut paljon vaimonsa kanssa varmasti niin hyvää kuin huonoa. Kuitenkin varmaan jonkin laisia tunteita on edelleen ja pelko siitä, että hän on se joka "rikkoo" perheen. Elämän ikävä tosi asia "Nallekarkit ei mee aina tasan".

  VastaaPoista
 53. Missä tuon Mikon järki oikein on,kun perheellisenä vehtaa lähes teinitytön kanssa?
  Herrajestas miten vastuuton tyyppi!!!!
  En kyllä ottaisi siipakseni tuollaista miestä,vaikka olisi mmiten ihana ja varakas mies hyvänsä.
  Toivottavasti vaimokin huomaa tilanteen ja pääsee moisesta valehtelijasta eroon ja löytää kypsän, rehellisen ja vastuullisen miehen rinnalleen.
  Candy,koeta kasvaa ulos tuosta epäterveestä suhteesta Mikon kanssa!

  VastaaPoista
 54. hitto tääl on tyhmii kommenttei :D

  VastaaPoista
 55. Tsemppiä sinulle ja toivottavasti saat sen mitä haluat.

  Minä olen rikki ja kärsin, vaikka olen aikuinen nainen. Minulla oli vuosia salasuhde naimisissa olevaan mieheen ja hän palasi nyt vaimonsa luokse... Olen sinua 10 vuotta vanhempi, mutta oma maailmani koki niin pahan kolauksen että maailmani meni aivan säpäleiksi vähäksi aikaa... Olin uskonut ja luottanut toiseen liikaa ja sen myötä menetin oman sydämeni. Ehkä olin ansainnut sen, mutta siitä huolimatta se satutti ja aika lujaa.

  VastaaPoista
 56. Onhan se nyt ollu jo alusta asti selvää, ettei mies jätä perhettään. Ainoa, mikä häntä nyt ahdistaa, on että jatkuuko teinip***un saanti, kun selviää, ettei hän edes suunnittele eroa.
  Toinen, mikä saattaa ahdistaa, on että kertooko tämä teini suhteesta vaimolle...

  VastaaPoista
 57. Kaikki ei muuten todellakaan selviä eroista. Viimeksi tänään oli uutinen jossa mies on ampunut ex-vaimonsa ja itsensä ja montako perhesurmaa on ollut eroperheissä parin viime vuoden aikana? Tähän päälle tavalliset itsemurhat joita ei uutisoida. Ei sillä että se olisi syy jäädä huonoon suhteeseen, mutta tosiaan kaikista asioista ei kaikki selviä.

  VastaaPoista

HUOM!!

Ennenkuin tulette ulisemaan, etten ole julkaissut kommenttiasi - paina tämän tekstin yläpuolella olevasta "Lataa lisää"-painikkeesta. Paina siitä niin monta kertaa, kunnes sitä ei tule enää näkyviin - ja TADAA! Kaikki kommentit ovat ladattu näkyviin. Yli kahdensadan kommentin ylittyessä, kaikki kommentit eivät näy automaattisesti kommenttiosiossa ilman niiden erillistä lataamista tuosta painikkeesta.

Jos taas teit edellämainitun, etkä vieläkään löydä kommenttiasi kommenttiosiosta - no, et tule sitä löytämäänkään, sillä turhaa roskapuhetta ja törkyä en julkaisekaan. :)

Uliuli <3