tiistai 10. tammikuuta 2012

Sääli on sairautta

Mun on pakko avautua tästä aiheesta, kun niin moni on tullut kirjoittamaan mulle kommenttia, joissa kirjoittaja antaa sellaisen kuvan, että olen säälittävä, säälittävässä tilanteessa tai muuten vain säälii mua.

MIKSI?

Aloin miettimään tilannetta ulkopuolisen silmin ja kuvittelen ikäiseni naisenalun seurustelevan vanhemman perheellisen miehen kanssa salaisesti. Joo, alkuasettelu ei kuulosta kovin hienolta ehkä ensialkuun, mutta kun alan miettimään asiaa tarkemmin, miksi mun pitäs tuossa tilanteessa ketään sääliä?

Mun omat säälimisenkohteet on: kuolemaan johtavan sairaat, varsinkin nuoret ihmiset, raha-asiansa ja koko elämänsä tavalla tai toisella peruuttamattomasti ja perusteellisesti sotkeneet ihmiset, erittäin yksinäiset tai mielenterveysongelmaiset ihmiset, läheisensä menettäneet ihmiset, suuren tregadian kohdanneet ihmiset, erittäin köyhät ihmiset, järkyttävän hyväksikäytön uhriksi joutuneet ihmiset plus kehitysmaissa kurjissa oloissa asuvat ihmiset. Ihmisten lisäks säälin julman eläinrääkkäyksen uhriksi joutuneita eläinparkoja tai pentutehtailu-eläimiä.

Nojoo, tuossa oli nyt omaa listaani, minkälaisissa tilanteissa olevia säälisin ja moni varmasti ymmärtääkin että miksi. Mutta en vaan ymmärrä, miks kenenkään pitäisi sääliä mua. Miks mä olisin säälittävä?

Tuntuu, että varsinkin vanhemmat kommentoijat näkee mut pienenä tikkaria syövänä, punaposkisena hyppynarua hyppelevänä tytöntyllerönä joka antaa sinisilmäisenä aikuisen miehen käyttää itteensä (seksuaalisesti?!) hyväkseen.

Sitten taas nuoremmat kommentoijat näkee mut kovis ihkuteinidaa-muijana, joka on olevinaan tosi hyvä ja erikoinen tyyppi kun on itteensä vanhemman miehen kanssa ja sekös se onkin vasta säälittävää. Varsinkin kun tää mies ei varmasti oikeesti halua teiniltä mitään muuta kun kisakireetä reikää.

Hyvät ihmiset, asia ei ole kummallakaan tavalla. Mä en ole enää lapsi. En sano olevani viisas ja elämää paljon nähnyt aikuinen, mutta en mä kyllä ihan mikään typerä täysin keskenkasvuinen vasta vastakkaiseen sukupuoleen tutustunut vedätettävissä oleva kakarakaan ole.
Ei miesten huomio ole mikään uusi juttu, jonka takia olisin Mikon kanssa ja että voisin tuntea itseni sen kanssa halutuksi ja ihmeelliseksi. Mikon kanssa oleminen ei liity myöskään mitenkään mun itsetuntooni, se on tasan samaa luokkaa mitä ennen meidän tapaamista oli ja tulee jatkossakin olemaan yhtä hyvä. (Teille keittiöpsykologeille ja analyyseillenne vastauksena siis näihin arvuuttelui..anteeks siis "faktoihin".)

Mikon kanssa oleminen ei liity millään tavalla mun henkiseen kasvuun tai kehitykseen. Mitä ikinä kukaan noilla termeillään tarkoittaakaan. Mä en myöskään häiriinny tai sekoita päätäni Mikon kanssa, mä päinvastoin oon ton ihmisen takia ja ansiosta onnellisempi kun koskaan. Tässä ei tapahdu minkäänlaista hyväksikäyttöä puolin tai toisin.
Mikko ei vaadi musta seikkailua elämäänsä ja säännöllistä kassien tyhjennystä muhun, enkä mä halua siltä rahaa, lahjoja tai ilmaisia reissuja. Tähän siis vastaan samaan syssyyn jollekin anolle, joka ehdotti että testaan Mikon tosissaanolemista sillä, etten anna sille joka kerta kun nähdään. Joo, no enhän mä annakkaan :) Se on siis testattu aika moneenkin otteeseen, ja Mikko on läpäissyt kansan yleisen käsityksen "näin testaat onko miehesi tosissaan kanssasi"-testin.
Ei me helvetti sentään joka kerta kun nähdään elokuvamaisesti revitä kiihkoissamme toisiltamme vaatteita päältä, rynkytetä pari tuntia joka reikään ja sen jälkeen romanttisesti hiestä märkänä polteta aftersex-röökejä.
Onko ihmisillä oikeesti sellanen käsitys salasuhteista ja niiden sisällöistä? Pelkkää seksiä, seikkalua ja jännitystä. Wohoo, pakko rikkoa teidän illuusio ja vääristynyt käsitys asiasta ja kertoa että olette väärässä. Se ei ole pelkkää edellämainittua toimintaa, vaan ihan sitä kaikkea samaa mitä normaali parisuhde on.
Ei tietenkään olosuhteet huomioonottaen ihan samassa mittakaavassa, mutta muuten kyllä.

Rakkautta, välittämistä ja toisen huomioonottamista. Yhdessäoloa.

Ja mitä noihin lahjomisväitteisiin tulee, niin ei Mikko mua mitenkään lahjo. Se on sen tyyli, ollut aina. Se saa itselleen siitä hyvän mielen, että voi antaa rakkaalleen tai tärkeälle ihmiselle jotain kivaa sillon tällön. Te, jotka luulette että aina kun Mikko mulle jotain antaa, olen jalat heti auki, niin ei se nyt ihan noinkaan mene :D Teidän mielikuvissa ehkä, mutta todellisuudessa ei.
Toi mies on vaan niin omanlaisensa, se mm. tykkää antaa ihan kahjoja ja tyhmiä pikkulahjoja työkavereilleen ja kaikilla on hauskaa :D

Moni tuntuu ärsyyntyvän siitä, etten ota heti vieraiden ihmisten kirjoittamista neuvoista "opikseni" ja toimi niinkuin kommentoijat toivois mun tekevän. Kysympähän vain teiltä, miten itse suhtautuisitte jos teille täysin tuntematon ihminen tulisi tuputtamaan neuvojaan ainoana oikeana vaihtoehtona ja toimintapana? Kertoisi, että tilanne X menee aina tavalla Y, AINA, vaikka mikä olisi.
"Jos sä tiput katolta, sulta murtuu aina vasempi lonkka ja pari kylkiluuta. Leukaan tulee noin viiden sentin pituinen naarmu." helvetin paska vertauskuva, i know :D
Vaikka se olisi sua sata vuotta vanhempi, viisaampi, miljoona samankaltaista tilannetta elämässään nähnyt, keksinyt lääkkeen aidsiin, kouluttanut dinosauruksia ja muutenkin ihan semitäydellinen tyyppi?

Noniin, eiköhän tää hallitsematon ja päätön avautuminen taas riittänyt tällä kertaa. Mikkokin soitti mulle tän kirjottamisen aikana taas kuiskuttelupuhelun. Raasu joutuu nukkumaan vierashuoneen surkeella levitettävällä sohvalla. :(
Nyt painun nukkumaan, että kerkeen aamulla ajoissa kouluun enkä joudu juoksemaan korollisissa kengissä kilometriä ollakseni ajoissa (kulkuneuvoon vai suoraan kouluun? Hmmm, siinäpä on taas salapoliiseille selvitettävää;O *tähän joku salapoliisiohjelman mysteeritunnelmainen tunnusmusiikki*).

Hyvät yöt!

72 kommenttia:

 1. Minä ainakin kuuntelen mitä ihmiset minulle sanovat. Jos he neuvovat, otan neuvot vastaan. Se ei kuitenkaan tarkoita että niitä neuvoja käyttäisin. Mutta en siltikään hyökkää kimppuun vaikka he hyökkäisivät minun kimppuuni.
  Minä otan neuvot vastaan, kuuntelen, mietin asioita yms. Jos tulee kuuntelemisen arvoinen neuvo, otan sen ilolla vastaan. Enkä myöskään ole liian sinisilmäinene elämän suhteen.

  Minä olen aikuinen. Minun ei tarvitse todistella elämääni. Miksi siis sinä aikuisena todistelet elämääsi jos kerran olet siitä varma?

  Ps. Koita ymmärtää että Mikon vaimollakin on elämä. Miksi ette anna hänelle tilaisuutta jatkaa sitä ilman Mikkoa ja valheita?

  VastaaPoista
 2. Onko Mikko itse yrittänyt korjata avioliittoaan? Onko heillä ollut pitkään ongelmia suhteessa?

  VastaaPoista
 3. Voi huoh.. kantapään kautta sitten jos ei muuten.

  VastaaPoista
 4. Kiva ku postAat usein. Ja niimpä, miks mikko ja candy ei vois olla ku normaali rakastunu pari, vaan heti pitää luulla jotain hyväkskäyttöö ja pimppijuttuja!?

  VastaaPoista
 5. onks toi muute sun kuva :) missä oot shhh

  VastaaPoista
 6. oon tässä nyt hetken lukenu sun blogia ja täytyy sanoa et vaikutat näin tekstin perusteella ikästäs kypsemältä. voi olla et oon väärässäki:D
  mä ymmärrän näitä jotka kokee sun ja tän mikon suhteen vääräks, kuinka väärin on et meet rikkomaan jonku toisen perheen jne.
  mut tällästä elämä vaan sattuu olemaan. varattu voi ihastua/ rakastua johonki toiseen vaikka oliski naimisissa ja 3 lasta.
  mä jään mielenkiinolla odottamaan uusia päivityksiä ja toivotan teille onnea(:

  VastaaPoista
 7. Tää oli pitkään aikaan järkevä postaus ainakin mun mielestä. Kerrankin oikeasti tuot esille, että mitä sä ajattelet teidän suhteesta ja miten sä sen koet.

  Osa varmaankin ajattelee, että sinua käytetään hyväksi ja siksi "säälii".

  Ja vaikka kaikki nyt on niin kuin sinä sanot, niin mä ainakin toivoisin sulta vähän kriittisempää asennetta tähän juttuun. Selität täällä kaiken niin itsevarmasti, vaikka todellisuus on yleensä toinen vaikka se ei huono olisikaan. Ärsyttää välillä lukea Mikon "täydellisyyttä". Kaikki ei vain voi olla täydellistä - jos on, niin se harvoin on silloin totta.

  Haluaisin vielä kysyä sinulta yhtä asiaa. Oletko tosissasi sitä mieltä, että Mikon toimissa ei ole mitään väärää? Paskaan avioliittoon ei ole pakko jäädä, mutta onko pakko valehdella vaimolle?

  Mitä tapahtuisi, jos Mikko kertoisi vaimolleen, että ei enää tätä rakasta, mutta ei kertoisi sinusta? Jos heillä todella on jokin syy olla vielä tietyn aikaa yhdessä, niin eikö he silloin siinä pysyisikin vaikka se sen hetken olisikin kulissia.

  - H

  VastaaPoista
 8. Kuule, sinun ihana Mikkosi on pelkkä petollinen aviomies. Ja sellainen hän olisi myös sinulle, mikäli olisitte naimisissa. Hän on rakastanut varmasti vaimoaan ja leperrellyt ihania juttuja hänelle, ostellut lahjoja, vienyt lomille, rakastellut yms. Et sinä ole mikään erikoistapaus. Kerran pettäjä, aina pettäjä. Tuskinpa olet hänen ensimmäinen retkahduksensa. Blogisi perusteella Mikko vaikuttaa tyypilliseltä petturimieheltä ja hyväksikäyttäjältä.
  Ja faktahan on, että näissä tapauksissa mies kuitenkaan harvoin jättää vaimoaan, etenkin kun kyseessä on lastensa äiti.

  Mikko ei ole hyvä isä, itseasiassa hyvin kaukana siitä, sillä paras lahja minkä isä voi lapselleen antaa, on rakkaus lastensa äitiä kohtaan. Lasten koti on siellä missä isä ja äiti on. Ja vanhempien parisuhde määrittelee onnellisen ja turvallisen kodin lapselle. Kun Mikon teot varmasti aikanaan tulevat julki, lasten turvallisuuden tunne järkkyy ja pahasti. Oma isä ei ollutkaan kunnioituksen arvoinen. Oma isä valehtelikin kaikille ja kohteli äitiäkin huonosti. Oma isä ei ollutkaan se maailman paras isä. Isän menetys on varmasti yksi traumaattisimmista kokemuksista lapselle ja seuraamukset siitä kantavat pienet viattomat lapset.

  En sääli sinua. Sinä tiedät tasan mitä teet ja olet valinnut olla osallisena pettämisessä. Toivottavasti tulet kokemaan saman omassa avioliitossasi aikanaan. Sitten tiedät miltä tuntuu kun oma mies valehtelee ja pettää.
  Altistaa sinut vielä sukupuolitaudeillekin.

  Nyt koet jotain ylemmyyden tunnetta vaimoa kohti, se paistaa kirjoituksistasi läpi. Luulet jotenkin olevasi hänen yläpuolellaan, haluttavampi. Vaimo on kuitenkin Mikon valinta elämänkumppaniksi, hänelle vannoi myös valat niin myötä - kuin vastoinkäymisissä. Lupaus elinikäisestä kumppanuudesta. Kuka haluaisi miehen, joka ei osaa edes lupauksistaan pitää kiinni. Se ei ole mies vaan poika. Oikea mies pitää sanansa, pitää vaimonsa ja perheensä puolia, on uskollinen, rehellinen, rakastava, anteeksiantava, hellä... Joku päivä viel ymmärrät. Vaikka nyt varmasti kapinoitkin näsäviisaalla vastaukselle tähän. Mutta all I can say; truth hurts ;).


  Kuvittele Mikkosi sängyssä vaimonsa kanssa. Rakastelemassa. Samalla tavalla kuin te. Mikko suutelemassa vaimoaan.. joka paikasta.... Seuraavana päivänä hän tekee samoin sinulle. Ei kukaan normaali ihminen eläisi tuollaisessa "suhteessa".


  Jos Mikko kohtelee vaimoaankin noin huonosti, niin muista, edes sitä vähää hän ei sinulle tule koskaan antamaan. Jos olisit hänen vaimonsa, olisit tasan samassa tilanteessa. Remember that. What goes around, comes around.

  VastaaPoista
 9. Säälin sinua siksi että et näe tekojesi seurauksia itsellesi ja läheisillesi.

  VastaaPoista
 10. paras teksti sulta tähän mennessa. !!

  VastaaPoista
 11. "Aloin miettimään tilannetta ulkopuolisen silmin ja kuvittelen ikäiseni naisenalun seurustelevan vanhemman perheellisen miehen kanssa salaisesti. Joo, alkuasettelu ei kuulosta kovin hienolta ehkä ensialkuun, mutta kun alan miettimään asiaa tarkemmin, miksi mun pitäs tuossa tilanteessa ketään sääliä?"

  Vaikka kuinka mietit tilannettasi ulkopuolisen silmin (mikä on toki hyvä että joskus teet), se ei poista sitä faktaa, että olet vasta lapsi etkä yksinkertaisesti kykene näkemään tilannettasi aikuisen silmin.

  "Mun omat säälimisenkohteet on: kuolemaan johtavan sairaat, varsinkin nuoret ihmiset, raha-asiansa ja koko elämänsä tavalla tai toisella peruuttamattomasti ja perusteellisesti sotkeneet ihmiset, erittäin yksinäiset tai mielenterveysongelmaiset ihmiset, läheisensä menettäneet ihmiset, suuren tregadian kohdanneet ihmiset, erittäin köyhät ihmiset, järkyttävän hyväksikäytön uhriksi joutuneet ihmiset plus kehitysmaissa kurjissa oloissa asuvat ihmiset. Ihmisten lisäks säälin julman eläinrääkkäyksen uhriksi joutuneita eläinparkoja tai pentutehtailu-eläimiä."

  Eli olet sairas?
  Sääli ei ole sairautta. Se on ihan luonnollinen tunne jota ihminen kykenee tuntemaan toisen, pahassa/järkyttävässä tilanteessa olevan puolesta. Kaikki sääli vain ei ole vilpitöntä. Joillakin se on lähinnä ironiaa, tilanteesta riippuen.

  VastaaPoista
 12. "Tuntuu, että varsinkin vanhemmat kommentoijat näkee mut pienenä tikkaria syövänä, punaposkisena hyppynarua hyppelevänä tytöntyllerönä joka antaa sinisilmäisenä aikuisen miehen käyttää itteensä (seksuaalisesti?!) hyväkseen."

  No eikö se vähän niin oo. Olet nuori tyttö, lapsi vielä ja mun mielestä on vaan sairasta että aikuinen mies tapailee tyttöä joka ei oo vielä aikuinen.

  VastaaPoista
 13. Mä en oo tänne aikasemmin kirjotellu. Joltain keskustelupalstalta viime viikolla vaan bongasin sun blogin, jokuhan sua siellä morkkas ja oli linkittänyt sun blogin. Mä en sua tuomitse, enkä anna neuvoja enkä muuta, koska se on aivan turhaa. Nään sussa itseni 15 vuotta sitten, vaikka siis ei mulle ihan samanlaista juttua tapahtunut kuitenkaan. Se vaan haluan sulle kertoa, että vaikka susta kuinka tuntuu siltä nyt että oot aikuinen ja niin pois päin, niin voin sulle kertoa, että tulet vielä nauramaan itselles moneen kertaan. Et sun ratkaisuille välttämättä, vaan sille että sä luulit olevas aikuinen ja lähes tulkoon henkisen kasvusi huipulla. Mutta ei sitä kukaan tossa iässä tajua. Mutta onnea ja menestystä ja muista hymyillä kun katsot taaksepäin vuosien perästä :)

  VastaaPoista
 14. Löydät itsesi omalta säälittävien asioiden listaltasi; "järkyttävän hyväksikäytön uhriksi joutuneet ihmiset".

  Tämä siis niiden 'elämänkokemusta' sinulle painottavien lukijoiden silmissä.
  He aidosti näkevät tilanteesi huolestuttavana; heillä on erilainen näkemys maailmasta ja elämästä kuin sinulla. Kaikki me muodostamme maailmankuvamme omien kokemustemme perusteella, ja sitä voi laajentaa vain kuuntelemalla toisten tarinoita. Oman elämänsä raamien ulkopuolelle on erittäin vaikeaa nähdä, vaikka miten kokisi olevansa kypsä.

  Nuoret taas provosoituvat ja huutelevat 'olet säälittävä' -kommenttejaan ihan omista lähtökohdistaan; se kuuluu joillakin nuorilla ikävaiheeseen ja henkiseen kypsymiseen. Olet saattanut samanlaista itsensä etsimistä ja suhteuttamista muihin nähdä myös koulussa, jossa se ilmenee pahimmillaan koulukiusaamisena.

  On asioita jotka meidän täytyy itse kokea ja oppia. Elämä opettaa. Moni toivoisi ettei näin tarvitsisi olla, että toiselle voisi kertoa kuinka asiat saattavat mennä ja tämä 'ottaisi opiksi', tekisi ehkä toisin.
  Mutta ei se niin mene.
  Juuri minun kohdallani tämä menee toisin. Tiedän paremmin. Sinä et tiedä mitään minun elämästäni; minä kyllä osaan.

  Ja elämä opettaa.

  VastaaPoista
 15. Iha kun säki tietäsit tästä maailmasta jotaki, sä säälit sellasia asioita mistä sulla ei ole tuon taivaallisen tajua!
  Ja sen näkee sun kirjotuksesta, että sulla ei ole paljoakaan kokemusta mistää maailmasta, vanhemmat kantanut eteen ja pumpulilla silotellu.

  VastaaPoista
 16. Ihmiset säälivät sinua luultavasti, koska pelkäävät, että tuossa käy vielä huonosti ja tajuat virheesi vasta myöhemmin. Ihan ymmärrettävää sinällään. Enkä minä nyt sano, että näin mitenkään välttämättä tulee käymään. Niin ihmiset vain ajattelevat, eikä se ihme ole.

  Ja tiedätkös, jos tiput katolta, kukaan ei voi kertoa, millaisia vammoja tarkalleen ottaen saat. Sen kuitenkin tietää jo maalaisjärjellä, että sattumaan tulee. Niin luultavasti tässäkin tilanteessa. Kävi miten kävi, henkisittä vammoitta tuskin selviät. Olethan sinä itsesi melkoiseen soppaan työntänyt.

  VastaaPoista
 17. Ihan kun sä tietäisit mitä normaali parisuhde on :D eikä kyllä tiedä mikkosikaan, sitoutuminen myös vastamäessä on nimittäin iso osa normaalia parisuhdetta. Myös parisuhteen hoito vaikeina aikoina on sitä.

  Point is, älä anna pitkään aikaan! Kai se nyt pelimiehenä ymmärtää et se kerta tai kaksi on testaamista.

  VastaaPoista
 18. Tykkään lukea tätä blogia todella paljon! Olen myöskin ollu salasuhteessa, itseasiassa välillä kuulostaa kuin lukisin omaa tarinaani.. Miehellä tosin ei ollut lapsia, ja hän oli "vain" kihloissa.. Suhteemme tosin loppui, musta vasta "mieheni" ja hänen naisen eron jälkeen. Mutta tsemppiä teille, toivottavasti teidän juttu tulee kestämään! :)

  VastaaPoista
 19. Mä toivon, että voisit joskus todistaa kuvien kanssa, ettet ole trolli. Tää on mielenkiintosta luettavaa, mutten osaa keskittyä tähän kunnolla, kun koko ajan pyörii mielessä että kaikki olisi pelkkää tarinaa.

  Periaatteessa teidän suhdehan ei ole ihan reilu, ja tiedät sen varmaan itsekin, mutta yritän ymmärtää sua. Rakkauden eteen tekee paljon ja tyhmiäkin asioita. Itselläni ei ole kokemuksia salasuhteista, mutta muista hankalista suhteista kyllä.

  En Mikkoa tunne, joten en voi sanoa mitään siihen liittyen, että mitä hän sinusta hakee, mutta toivon ja haluan uskoa, että tässä on kyse ihan aidosta välittämisestä eikä vain Mikon osalta seksistä. Olet kyllä melkein uhkarohkea, kun uskallat tuohon lähteä mukaan, mutta jos rakastaa, niin ei kai siinä muutakaan voi.

  Itse rakastin ja luotin täydellisesti itseäni vanhempaan jätkään, olimme yhdessä kauan ja kaikki oli hyvin. Jälkikäteen kaduttaa, että luotin. Toivottavasti Mikko on fiksumpi.

  Kaikkea hyvää teille, mä lähen ny kouluun!

  VastaaPoista
 20. Moikka! Oon nyt vasta vähän aikaa seurannu sun blogia (luin tietysti kaikki postaukset alusta loppuun) ja itteeni vituttaa suunnattomasti idiootit ihmiset jotka ei osaa tehdä muuta kun mollata ja herjata sua täälä!

  Ihan ku ihmisille tulis jotenki yllärinä että miehet tapailee nuorempia naisia? Tai että suhteissa petetään? Ihan kun sellasesesta ei olis koskaan kuultukkaan ennemmin.
  Ihmiset on niin omaan elämäänsä kyllästyneitä katkeria paskoja, että ne saa mielihyvää haukkumalla muita (tässä tapauksessa sua). Olen törmännyt omassa elämässäni ties kuinka moneen masentuneeseen/heikko itsetuntoiseen ihmiseen, jotka haukkuvat ja masentavat muita VAIN JA AINOASTAAN tunteakeen itsensä paremmaksi siinä haukutun rinnalla. Sairasta.

  Tätä sun blogia on tosi mielenkiintosta seurata ja odotan aina uusia kirjoituksia. Mutta suoraan sanoen VITUTTAA idiootit kommentoijat täälä! Ei kovin aikuismaista tulla tänne mollaamaan nuorempiaan ja jaella mukamas niin viisaita näkemyksiään mielnterveysongelmista yms kun ei taida kyseisillä ihmisillä olla mitään tajua oikeesta mielenvikasuudesta.

  KAIKKI ihmiset tekevät virheitä ja KAIKKI ihmiset tekevät joskus moraalittomia asioita.

  Ja sitäpaitsi tässä tilanteessa se et ole sinä vaan Mikko joka ns. toimii väärin. Ketä sä petät? Kelle sä teet pahaa?
  Mikon perheen hyvinvointi ei ole sun vaan Mikon vastuulla.

  Jään odottomaan uusia postauksia, Love and Peace toivon sulle kaikkea hyvää ja jännitän miten teidän suhde etenee :)

  VastaaPoista
 21. "Tuntuu, että varsinkin vanhemmat kommentoijat näkee mut pienenä tikkaria syövänä, punaposkisena hyppynarua hyppelevänä tytöntyllerönä joka antaa sinisilmäisenä aikuisen miehen käyttää itteensä (seksuaalisesti?!) hyväkseen."

  Olisin varmasti ajatellut vastaavasti sinun iässäsi. Tuskin ymmärrät vielä, mutta elämä opettaa, valitettavasti usein vielä kantapään kautta.

  "En sano olevani viisas ja elämää paljon nähnyt aikuinen, mutta en mä kyllä ihan mikään typerä täysin keskenkasvuinen vasta vastakkaiseen sukupuoleen tutustunut vedätettävissä oleva kakarakaan ole."

  Olet 17-vuotias! Toivottavasti luet nämä kirjoituksesi esimerkiksi viidentoista vuoden päästä. Näet asiat aivan eri tavalla ja olet varmasti jo monta elämän kokemusta viisaampi.

  Sinä olet nuori, et ole koskaan ollut omillasi, et ole koskaan edes asunut omillasi, saatikka avoliitossa. Sinulla ei ole siitä mitään käsitystä. Tai onhan sinulla, hyvin ruusuinen ja se on sinun mielestäsi ainoa oikea joska sinulla ja Mikolla tulisi tulevaisuudessa olemaan. Tarinasi on suuri klisee kaikkine yksityiskohtineen. Oletko lukenut muita tarinoita toisena naisena olemisesta? Oletko koskaan kuullut mitä todellisuudessa on tapahtunut nissä suhteissa? Et ole tai et ainakaan halua sitä ymmärtää saati uskoa. Et ymmärrä, etkä usko, koska olet liian nuori ja naivi. Tämä kokonaisuus on peruskauraa miehelle kenellä on toinen nainen. Sama tarina joka kerta. Parisuhde on huono ja lasten takia ollaan yhdessä (jos ei ole lapsia on olemassa vaikka kuinka paljon muita tekosyitä, asuntolaina, lemmikit, työ, what ever...). Mies selittää toiselle naiselle, että hänen pitää odottaa sopivaa aikaa erotakseen nykyisestä kumppanista. Yleensä näissä suhteissa vielä tämä toinen nainen kiltisti odottaa sitä "sopivaa aikaa". Usko pois, sitä "sopivaa aikaa" ei ole olemassakaan. Miehen kertomus siitä, että hän nukkuu sohvalla/lattialla/vierashuoneessa/jossain muualla kuuluu myös yhteisenä piirteenä näihin tarinoihin. Miehen mukaan heillä ei ole enää fyysistä kontaktia nykyisen puolison kanssa. Tuokin on aivan täyttä puppua. Todellisuudessa nämä elävät nykyisen puolisonsa kanssa aivan normaalia arkea ja jakavat saman vuoteenkin. Arki vaan on tylsää ja siihen nämä miehet tarvitsevat sen toisen naisen. Jännitystä, uutta hauskempaa seuraa, villimpää seksiä jne. Sitä nämä miehet hakevat, myös sinun Mikkosi, valitettavasti. Voin vaikka luvata että vielä vuoden päästäkin Mikko odottaa sitä sopivampaa hetkeä erota vaimostaan (ellet ole jo siihen mennessä ymmärtänyt tulluksi kusetetuksi). Mene vaikka huviksesi vakoilemaan Mikon kodin lähelle, niin tulet yllättymään mitä saat huomata. ...se varmasti myös avaa silmäsi.

  VastaaPoista
 22. Pointti ei ole se, ettet ottaisi jokaisesta neuvosta vaarin, vaan se, ettet edes kuuntele, mitä ihmiset sinulta kyselevät ja se, että olet niin sinisilmäinen, ettet tule edes ajatelleeksi muuta vaihtoehtoa kuin sitä, että ratsastatte yhdessä auringonlaskuun valkoisen hevosen selässä.

  Itsekin kuvittelin 17-18-vuotiaana ensimmäisessä "vakavassa" parisuhteessani, että ollaan ikuisesti yhdessä, ja toki äitini vain nauroi minulle. Sentään tajusin, että asioita tapahtuu ja ihmiset muuttuu, ja että olosuhteet voi joskus olla sellaiset, ettei vaan kestetä toisiamme enää. Ja niinhän siinä kävi sitten, kun muutettiin yhteen, että alle kuukauden siinä elettyämme en enää jaksanut katsella kyseistä siippaa, vaikka yhteenmuuttoon asti kaikki oli ollut hyvin. Katkeruutta, pettämistä ja muuta paskahan siitä seurasi. Joskus vain käy niin, tavallisissakin suhteissa, mutta teille ilmeisesti ei? Vaikka Mikko nyt jo pettää?

  VastaaPoista
 23. Voi raasua :D :D Eikö olekin kamalaa asua vaimonsa luona? :D Miksi se vielä on nyksä eikä eksä? Oi voi, taisi taas olla jossakin vessassa kuiskuttelemassa :)

  VastaaPoista
 24. Jos kerran Mikon elämä on noin kamalaa, että joutuu yöt toisensa jälkeen nukkumaan vierashuoneen sohvalla, ottamaan iskuja vastaan vaimoltaan jne. miksei se sitten eroa heti? Mä en osaa arvostaa noin munatonta miestä jolla muka kotiolot ovat noin kamalat, mutta ei tee asialle mitään. Mutta tuskin on oikeasti sohvalla nukkunut, kunhan saa sinulta taas säälipisteitä. Oletetaan, että tää blogi on totta.. En ymmärrä mistä löytyy jatkuvasti näitä sinisilmäisiä naisia, jotka menevät tähän samaan vedätykseen. Tässä on esillä ne kaikki klassisen vedätyksen merkit, silti aina löytyy joku nainen joka uskoo kaiken. Onneksi itse en ole koskaan ollut noin tyhmä, että muhun uppoaisi ihan mikä tahansa paska. Toisaalta, mä olenkin ollut vain vapaiden miesten kanssa.

  VastaaPoista
 25. Kun lukee sun tekstejä, tulee mieleen, että oot joko todella paljon ikäistäs kypsempi tai sitten vanhempi mitä kerrot. :) Ihan sama mulle, tää blogi on loistava ja toivon, että jatkat samaan malliin. :) Ja toivon myös, että joskus vielä saat vapaasti olla Mikon kanssa. :)

  VastaaPoista
 26. no jonkinsorttista hyväksikäyttööhän toi selkeesti on, sua kohtaan, et sä sitä vielä tajua mut sitten kun oot henkisesti aikuistunut niin näät ton asian jo paljon kypsemmin.

  eihän tommonen parisuhde mitenkään ole terve, jossa toinen osapuoli on lapsi, toinen aikuinen ja vieläpä naimisissa. en nyt ole väittämässäkään, että olet ainut suomessa joka tällaisessa tilanteessa on, mutta olet ainoa jonka asiaan liittyvää blogia luen.

  mutta järkevämmän keskustelun saisin vaikka pulun kuin sun kanssa, koska provosoidut niin herkästä enkä jaksa ruveta kinaamaan teinitytön kanssa, joka on niin kovin hukassa.

  mutta hyvää jatkoa, toivottavasti aikuistut pian ja tajuat tilanteesi :)

  - eva

  VastaaPoista
 27. Minä en ainakaan sinua sääli, olen vilpittömästi surullinen puolestasi. Itse seurustelin kolme vuotta itseäni 16 vuotta vanhemman miehen kanssa, olin tavatessamme 18 vuotias, eli kutakuinkin sinun ikäisesi.

  Näen sinussa paljon samaa kuin itsessäni silloin. Argumentoit täysin samoin lausein kuin minä, kun ystäväni yrittivät minua varoittaa kyseisestä miehestä. Ja miten minun kävi, huonosti.
  Mies oli narsisti alkoholisti, joka vei rahani, luottotietoni ja itsetuntoni ainoastaan sanomalla "rakastan, rakastan" ja puhumalla kauniita sanoja.

  Niin hirvittävää kuin se onkin, Mikkosi muistuttaa paljon silloista miestäni, tähän toki sanot, ettei Mikko ole alkoholisti eikä tekisi ikinä sinulle mitään pahaa. Ei minunkaan mieheni mielestäni ollut ensimmäiseen kahteen vuoteen paha. Rakastuneena sitä sokeutuu toisen huonoille puolille, ehkä tässä tilanteessa jopa vielä enemmän, koska joutuu jo muutenkin niin paljon puolustelemaan suhdettaan.

  Sinä et sitä vielä usko pitkään aikaan, mutta Mikko ei ole vilpitön kanssasi. Vaikka se miten kiukuttaa, että tuntemattomat ihmiset arvostelevat ja neuvovat, he tarkoittavat hyvää.
  Olen lukemattomat kerrat toivonut, että olisin silloin joskus kuunnellut ystäviäni, ja niin tulet vielä sinäkin toivomaan, että olisit kuunnellut kommentoijiasi.

  Hukuttaako Mikko sinut kehuihin ja rakkauteen? Arvaa mitä, niin teki minunkin mieheni.

  Toivon sinulle kuitenkin kaikkea hyvää valitsemallasi tiellä.

  VastaaPoista
 28. Mä säälin sua siitä, että olet niin huonosti ymmärtänyt ne sulle lähetetyt rakentavat kommentit (jos niitä kaikkia edes olet lukenut), että joudut kirjoittamaan tällaisen postauksen.

  Säälin sua myös siitä, että elät sitä vaihetta elämässäsi, jossa parisuhde on kaikki kaikessa eikä maailmaan tahdo muuta mahtua.

  VastaaPoista
 29. En ymmärrä miks ihmiset jankkaa täällä teidän suhteesta,mistä ne ei tiedä mitään, ja kehtaavat haukkua tuntematonta ihmistä ja väittävät viellä että jos ihminen kerran pettää niin aina pettää.
  Eihän se niin mene. Ihminen joka on onnellinen suhteessaan ja tuntee olonsa rakastetuksi ja hyväksi ei tarvitse lähteä hakemaan sitä muualta. Mikko ei siis varmaankaan ole kovin onnellinen vaimonsa kanssa. Se ei ole Candyn vika.
  Antakaa Candyn ja Mikon elää ihan omaa elämää. Ettehän te edes tiedä millaisista ihmisistä on kyse. Olette vaan päässänne piirtäneet jonkinlaiset mielikuvat näistä ihmisistä ja sen perusteella tulette haukkumaan täysin ventovierasta ihmistä ja hänen elämäänsä. Häpeäisitte.aikuiset ihmiset...
  Candy ihailen sun asennetta,et anna haukkujien lannistaa, ihanaa! jatka samaan malliin. Toivon sulle kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
 30. Mä en sääli sua. Sitten kun tässä käy huonosti, itseppä itkes itsesi uneen. Mikon vaimoa ja lapsia mä säälin.
  Olen seuraillut vierestä, miten ystävän pienet lapset oireilevat tulevasta erosta. Lapset eivät tiedä erosta ja siitä, että isi muuttaa pois kohta. He ihmettelevät, miksi isi on "ystävän" luona yötä. Pienin vierastaa isää, keskimäinen itkee kun ikävöi ja kaksi isoimpaa ei ota kontaktia kun isä sattuu olla kotona. Näitä lapsia säälin.

  VastaaPoista
 31. Voi, kirjoituksestasi paitaa taas lapsellisuus.. Näin verraten ja asiaa rautalangasta vääntäen, sanoit säälisväsi mm läheisensä menettäneitä ihmisiä. Säälitkö Mikon vaimoa? Entä säälitkö Mikon lapsia, kun joutuvat useamman tunnin viikosta isän ajasta "lahjoittamaan" sinulle? Et ehkä vielä itse ymmärrä, kuinka vanhemmilla on nykyaikana aika kortilla. Töihin ja työmatkaan menee useampi tunti päivässä. Sinun kirjoituksistasi päätellen Mikko myös harrastaa, joten sekin syö aikaa. Ja ne kaikista tärkeimmät, eli lapset, saavat vain pikkusiivun isänsä ajasta ja senkin joutuvat jakamaan kanssasi?
  Ja minä tavallaan säälin sinuakin, koska olet vielä niin nuori, etkä taida täysin ymmärtää, mihin olet sotkeutunut. Mikkoa en sääli pätkääkään. Ja vaikka sääli on sairautta, säälin erityisesti Mikon perhettä, eli vaimoa ja lapsia. Ja täytyy kysyä, miten ihmeessä sinä kehtaat ja kuinka ihmeessä mikko KEHTAA???

  VastaaPoista
 32. 1/2

  Pitkästä aikaa sangen varteenotettava kirjoitus ja pohdinta. Olen aiemminkin kommentoinut, ettei haistattelua tarvitse kenenkään sietää, mutta asiallisesti kirjoitettuihin negatiivissävyisiin, neuvoviin ja kokemuksen syvällä rintaäänellä kirjoitettuihin kommentteihin voisit vastata samalla asiallisuudella kuin ne on kirjoitettu. Herjaamisviestit voisit jättää kokonaan julkaisematta, ne eivät palvele ketään. Tarkoitus ei kai ole, että sinun tarvitsee toimia nimenomaan aikuisten neuvomalla tavalla, mutta kommentit voisi lukea ajatuksen kanssa ja kenties laittaa jotain sinne korvan taakse. On tiettyjä asioita joita ei opi kuin elämänkokemuksen kautta, eikä sitä kokemusta voi jouduttaa, vaikka tuntisi itsensä kuinka kypsäksi.

  Kannatan itse monen kommentoijan ehdotusta kirjoittaa postausta Mikon hyvistä ja huonoista puolista. Tällä hetkellä näet (tai ainakin annat) Mikosta aika ruusuisen kuvan, mikä on tosin ymmärrettävää – olette rakastumisvaiheessa. Tätä vaihetta kestää kuulemma karkeasti arvioituna kaksi vuotta, jonka jälkeen se muuttuu rakkaudeksi – tai on muuttumatta. Rakastumisvaihetta on verrattu psykoosiin eikä ihmisen kannattaisi tässä rakastumisvaiheessa tehdä mitään elämänsä kannalta tärkeitä päätöksiä, koska niiden ajatteleminen järjellä tai edes järkevästi on hankalaa. Moni kirjoittamasi asia puoltaa sitä, ettet pysty ottamaan suhteeseenne etäisyyttä ja tarkastelemaan sitä objektiivisesti. Sanot ettei Mikko valehtelisi sinulle, koska teidän suhteenne on täysin erilainen kuin hänen ja vaimonsa. Oletko ajatellut, että kenties (koska naimisiinkin menty ja lapsia tehty), heidän suhteensa on myös joskus ollut samanlainen, erilainen, eikä kukaan ole voinut uskoa että Mikko pystyisi valehtelemaan vaimolleen? He ovat myös kokeneet tuon saman rakastumisen vaiheen, saman alkuhuuman ja ihanuuden – kunnes se on muuttunut rakastamiseksi, arkiseksi, tavalliseksi. Näin valitettavasti käy vääjäämättä jokaiselle suhteelle, on vain suhteessa olevista kiinni, millaiseksi sen elämän sen jälkeen tahtoo tehdä. En nyt tarkoita tällä, että Mikko ehdottomasti pettää sinuakin (vaikka kerran petettyään se kynnys pettää seuraavan kerran on paljon matalampi), vaan ettei teidän suhteenne ole millään muotoa erilainen kuin kenenkään muunkaan – kaikkien suhteet ovat tällaisia. Poislukien tuota salailuosiota. Joten myös Mikon ja vaimonsa suhde on joskus ollut aivan samanlainen kuin teidän, täynnä aivan samoja tunteita.

  VastaaPoista
 33. 2/2

  Toisaalta kirjoituksesi kuulostavat pelottavilta – mihin tämä maailma on oikein menossa? Pitääkö 17-vuotiaalla lapsella olla jo fuckbuddy? Entä oletko ajatellut millainen tämä maailma olisi, jos kaikki ajattelisivat samalla tavoin kuin sinä: kerranhan täällä vain eletään, minun onneni, minun elämäni. Ihmisistä on tullut nykyään hyvin minä-keskeisiä, kuten joku aiemmin kommentoinutkin ilmaisi. Se ettet pysty ajattelemaan asioita kuin omasta perspektiivistäsi minä-keskeisesti kertookin lapsellisuudestasi ja mustavalkoisesta ajattelustasi. Ja näin kuuluukin olla, sillä sitä voi oppia nimenomaan sillä elämänkokemuksella. Se mikä erottaa sinut aikuisesta on se, että sinä ajattelet tämän olevan sinun onni (ja mikset sinä saisi tavoitella omaa onneasi, miksi sinun pitäisi välittää muista ihmisistä), kun aikuinen taas pystyy ottamaan huomioon muutkin tilanteessa olevat ihmiset ja kontrolloimaan toimintaansa. Elämänkatsomus ja ”reviiri” laajenee elämänkokemuksen myötä, tuon ikäisenä vielä itse on siinä elämän keskiössä ja maailman napa, eikä näe tai pysty ajattelemaan muita.

  Jos itse olen jotain tähän ikään mennessä oppinut niin se, ettei elämää kannata suunnitella etukäteen. Ajattelin joskus lapsena itsekin, että minulla on oltava opinnot, työt, talot ja farmariautot valmiina lasta varten, mutta elämä ei mene niin. Nyt minulla on vain se vauva, ei loppuun asti suoritettuja opintoja, työtä, taloa tai farmariautoa ja siitä huolimatta pystyn tarjoamaan lapselleni parasta. Jos suunnittelee elämän liian pitkälle etukäteen, pettyy vain kerta toisensa jälkeen kun asiat eivät menekään niin. Elämänkokemuksen myötä sitä oppii, että asiat harvoin ovat juuri niin ja harvoin menevät juuri niin kuin itse tahtoisi ja niidenkin asioiden kanssa oppii elämään. Ja toisten ihmisten kanssa ja toisia ihmisiä arvostaen oppii elämään. Oppii elämään ”me”- eikä ”minä”-maailmassa.

  VastaaPoista
 34. En ymmärrä yhtään sitä, miksi mikko ei sitten jätä jo vaimoaan? Lasten takia? Ikinä ei kuulu tehdä sitä virhettä, että jäisi sen takia huonoon suhteeseen. Se ei ole mitta siitä paljonko heitä rakastaa. Ja mua ärsyttää suunnattomasti ku puhut et susta tulee äitipuoli niille? Etköhän sä ihan sillon oo niille "isin tyttöystävä"? Kuulostas ällöttävältä ku yrität leikkii kauheen vanhaa. Ei susta oo vielä ottamaan oikeesti jatkuvaa ja ympärivuorokautista vastuuta niistä. Sillon tällön vahtiminen, ruuan laittaminen ja leikittäminen ei tee susta äidin korviketta. Mut pointti siis et miks mikko ei jätä jo vaimoaan ja miks edelleen rakastelee sitäkin(niiku joskus sanoit) jos se rakastaa vaan sua?:D

  VastaaPoista
 35. candy, mä oon nyt vähän samanlaisessa tilanteessa kun sinä. oon lukenu näitä sun kirjotuksia enkä nää sua millään tavalla minään kierona naispaholaisena vaan päinvastoin. ois huippua tutustua vaikka suhun tai johonkin muuhun joka on tässä samassa tilassa.. kun tästä on niin hankala puhua "normaaleille" kavereille.

  VastaaPoista
 36. Sä olet lapsi ja mikkoa ei ole olemassakaan. Yritä jo uskoa.
  T: Arska, jota sä olet yrittänyt jo pari vuotta.

  VastaaPoista
 37. "Tuntuu, että varsinkin vanhemmat kommentoijat näkee mut pienenä tikkaria syövänä, punaposkisena hyppynarua hyppelevänä tytöntyllerönä joka antaa sinisilmäisenä aikuisen miehen käyttää itteensä (seksuaalisesti?!) hyväkseen."

  Onneksi kirjoitit sen itse, sillä tuo on juuri se kuva mikä ainakin minulle tulee Sinun ja "Mikon" suhteesta, ei millään pahalla.
  Jatkat samoilla linjoilla:

  "Varsinkin kun tää mies ei varmasti oikeesti halua teiniltä mitään muuta kun kisakireetä reikää."

  Kielenkäyttösi on melko karkeaa, mutta se lienee ikätasoista ;)

  MITÄ sinä voit antaa sellaista, mitä "Mikon" vaimo ei voi antaa miehelleen ?

  Aivan oikein, lue edellä olevat kaksi lainausta omista kirjoituksistasi...

  VastaaPoista
 38. Voi elämä, älä esitä näsäviisasta kakaraa

  VastaaPoista
 39. lol lopeta koko blogi niin kukaan ei valita :D

  VastaaPoista
 40. Tervehdys. Suurella mielenkiinnolla luen tätä blogia, välillä pitää monta kertaa päivässä käydä kattomassa onko tullu uutta postausta.

  Mutta olihan mulla asiaakin: oot monta kertaa luvannu, että et enään huomioi nega-kommentteja, mutta nytkin petyin siihen, et postaus on taas ihan puhtaasti kommenttien kommentoimista ja märehtimistä. Älä provosoidu kommenteista, se vaan tekee tyhjäks koko tän blogin idean; eiks tän pitänyt olla sulle keino purkaa ja kertoo elämästäs, kun "oikeessa maailmassa" et voi?

  Tiivistettynä (siltä varalta et oot samanlainen kun mä, etkä jaksa lukee pitkiä kommentteja): vähemmän kommenttien kommentoimista ja enemmän kertoilua elämäs tapahtumista!

  Kiitos ja kumarrus :)

  VastaaPoista
 41. Candy, tämä muutti mun mielipiteet sinusta ihan täysin! Teillä tosiaan voi olla aivan normaali suhde, vaikka ikäero onkin päätä huimaava.
  Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että mikolla ei olisi täysin puhtaat jauhot pussissa, missä saatan olla väärässä, kun se siltä kuitenkin vaikuttaa.

  Välillä vähän epäilyttää, kun kirjoitat blogiasi 'Meidän suhteessa ei ole mitään vikaa, eikä ongelmia' -sävyyn, sillä kaikissa parisuhteissa on, ja tulee olemaan aina jotakin häikkää.

  Oletko myöskään ajatellut Mikon vaimon kohtaloa?
  Onko mielestäsi reilua kirjoittaa tälläistä blogia, kun sinun ja Mikon ja vaimon henkilöllisyyden tullessa julki 'nöyryytät' nimenomaan vaimoa, et muita?
  Kyseinen nainen tullaan sen jälkeen aina muistamaan, 'Se nainen, jonka miehen Candy vei'- naisena.

  Muista silti olla varoivainen, sillä kaikki hyvä loppuu aikanaan. Olen kuitenkin sun puolella, sillä saat seurustella kenen kanssa haluat. Mikko on mielestäni se joka tässä väärin tekee..

  VastaaPoista
 42. bongasin luultavasti sut ja Mikon eilen aamul kaupungilla ku menin bussilla ohi! :O mutta lupaan olla paljastamatta sua tai missä asut :-)

  VastaaPoista
 43. huomasin ettet julkaise kommentteja ennen kuin hyväksyt niin voin kertoa muutamia tuntomerkkejä bongauksestani...:-) asut Turussa tai käyt ainakin koulua siellä, sulla on vaalean ruskeet hiukset (aika pitkät, oli ponnarilla), olkalaukku, ruskea/valkoiset kengät...ja mikolla on ehkä sua pikkusen vaaleemmat hiukset ja sillä oli kai farkut ja musta takki...näin kun halasitte ja sitten pussasitte :-)

  VastaaPoista
 44. Tämä on niin hauskaa, kun ihmiset yrittävät perustella oman suhteensa "aitoutta" aivan päinvastaisilla seikoilla. Candy jankuttaa koko ajan, kuinka heillä ei ole seksiä jokaisella tapaamiskerralla----> suhde on siis aito, sisältää SUURIA tunteita ja syvää kiintymystä. Sitten taas pitkässä suhteessä elävät perustelevat suhteensa "aitoutta" sillä, että "...intohimo ei ole kadonnut mihinkään, suhteemme on yhtä kuuma kuin alkuaikoina, jopa kuumempikin sillä kun lapset ovat pieniä, täytyy olla spontaani seksin suhteen jne." Jokainen haluaa kokemuksen omasta paremmuudestaan. Siinä se.
  "Candy", kaltaisiasi tyttöjä on niin monia, niin monia. Tottakai kolmikymppiset miehet tykkäävät nuorista tytöistä. Ja nuoria tyttöjä hivelee vanhemman nihen kiinnostus. Evoluutio. sepä se.

  VastaaPoista
 45. hei, yhtä asiaa et ole lainkaan huomioinut. Minusta sinun oli kannattanut alkaa romanssisi myöhemmin. Uskon, että haluat itsellesi hyvän arvostetun koulutuksen ja tämä vie ainakin 26- vuotiaaksi asti (puhun nyt oikeasta yliopistourasta). Sitten, kun on valmiina kunnollinen yo-tutkinto, ammatillinen tutkinto ja työpaikka, on aika perustaa perhe ja saada vauva. Jäät "puolinaiseksi", jos uhraat nyt parhaat nuoruusvuotesi melko iäkkäälle (ikääsi suhteutettuna) perheelliselle miehelle. Lue itsesi valmiiksi, kasvata itsestäsi upea nainen ja valitse sitten paras mies. Tämähän on 10 v päästä jo viisikymppinen impotentti mies :).

  VastaaPoista
 46. Miksi muuntelet tarinaa fiktioksi jos sun tarkoitus on purkaa tunteitasi ja fiiliksiäsi tänne?

  VastaaPoista
 47. Jeee, vihdoin tällainen postaus, mitä oon oottanut! :) tää selittää noille urpoille epäilijä-kommenteille monta asiaa, hyvä!

  VastaaPoista
 48. No se missää sohval nuku ku vaimonsa vieres.kaikee säki uskot. miehet pystyy uskomattomii suorituksii monen naisen kans. nii uskomattomii juttui oon kuullu ja nähny ettet sä candy ees voi kuvitella. yhen kans ollaan oikeesti naimisis, toisen kans kihloissa ja kolmannen kans suunnitellaa omikotitalon rakentamista ja neljäs on se "vain" rakastettu eli just se mis asemassa sä nyt oot. kyl sä vaan oot sääälittävä, ei sille voi mitää. sä et vaa tajuu. et vaa nii millää tajuu. mut älä huoli,koht teist tulee "mikon" vaimon kaa bestiksii ku ne pari muuta muijaa paljastuu vielä. onneks mä oon onnellinen, oikeesti ja mulla on aikaa kirjotella tätä silloinkin kun jotkut vielä ahertaa lukion tunneilla;) Muuten, tanssitsä "mikon" kaa vanhat tanssit?

  VastaaPoista
 49. mikko antaA LAHJOJA työkavereilleen - no sit se ei kyl oo esimiesasemas haloo

  VastaaPoista
 50. oooooooo....candy käyttää korollisia kenkiä- hui - sehän on iso tyttö jo:))))))

  VastaaPoista
 51. Mä tulen uskomaan teidän aitoon rakkauteenne vasta kun Mikko on ottanut ja muuttanut pois :)
  Sitä ennen tämä vaikuttaa hyvin klassiselta tilanteelta. Eli Mikko vedättää ja pyörittää kahta naista yhtä aikaa. Jos olisin sinä, minäkin uskoisin oikeaan tulevaisuuteen vain silloin kun mies osoittaisi konkreettisesti sen ettei aio elää enää vaimonsa kanssa loppuelämäänsä. Ja se tarkoittaa sitä, että ero tulee ja mies muuttaa pois.

  VastaaPoista
 52. pakko sanoa, että luen tätä blogia ihan vaan kommenttien takia - tää on sitä sosiaalipornoa parhaimmillaan. :D ihmiset on susia toisilleen.

  kirjoittaja, olet herättänyt lukemisen aikana minussa erilaisia tunteita (niin negatiivisia kuin positiivisiakin) ja laittanut ajatuksia liikkelle - kuten hyvän tekstin kuuluukin. pidän kuitenkin mietteeni oman pääni sisällä ja kiitän mielenkiintoisista kirjoituksista. =)

  VastaaPoista
 53. Valoja tauluun teini

  VastaaPoista
 54. Hyvä kirjoitus Candy! Ottaa päähä nää kaikki jotka selittää,että 17-vuotias on lapsi.... C'moon ihan kohta 18-vuotias ja TÄYSI-IKÄINEN. Monet menettää neitsyytensä jo 13-vuotiaan ja näin päin pois. 17-vuotias on jo melkein aikuinen ja aikuisena häntä tulee kohdella, eikä juuri minään tikkaria imevänä pikku kersana.

  VastaaPoista
 55. " Raasu joutuu nukkumaan vierashuoneen surkeella levitettävällä sohvalla. :( " .. olet siis sairas, koska sähän säälit selvästi mikkoa ?

  MÄ en todellakaan sääli sua, iteppä pilaat elämäs tällä sun " suhteellas " , turha sit itkee et " yhyy mikko ei rakastanutkaan mua =( " .. Sä et vaan halua uskoa sitä et nää sun lukijat on oikeessa. kyllä mä ymmärrän et nyt tuntuu et mikko rakastaa sua, mut todellisuudessa ei, se kusettaa sua minkä kerkee..

  MUT ITEPPÄ OOT TIES VALINNU, pilaat elämäs mut ei oo mun ongelma ;-) jakorasia sä ainaki oot.. ku lukee tota sun tekstiä uuestvuodesta ! ja kaikkee " ei oo ollu vakavii suhteita, vaa semmost panemist " :D oot niin nolo huoraa

  VastaaPoista
 56. Luin kaikki kommentit tämän postauksen osalta, ja oli silmiinpistävää, millaiseksi moni aikuinen(ko?) kommentoija mielti 17-vuotiaan tytön. Lähes poikkeuksetta mielikuva oli lapsentasoisesta, naiivista ja helposti johdateltavasta tytöstä, jota vanhempi mies vie kuin pässiä narussa. En tarkoita, etteikö näitäkin surullisia tapauksia löytyisi - niitä on, paljonkin. Nämä tytöt ovat niitä, jotka viettävät lauantai-illat kaupungilla piilopulloista hörppien, tai vaihtoehtoisesti kotona koulukirjoja lukien, kun ystävät alkoivat kiusata viisi vuotta sitten. Näiden tyttöjen unelmat ovat epärealistisia, eikä elämästä ymmärretä juurikaan.

  Lukion äidinkielen kurssit ovat paikkoja, joista jokainen teistä voi löytää ikäistään kypsempiä, 17-vuotiaita tyttöjä. Niitä on noin neljä tusinassa. Nämä tytöt näkevät maailman realistisin silmin - asiat ymmärretään ja hyväksytään, mikä tekee elämästä paikoin hankalampaakin. He osaavat ottaa vastuun elämästään ja toimeentulostaan. Kun luette näiden tyttöjen esseitä, hämmästytte. Kirjoitustaito hipoo journalismin helmien tasoa, teksteissä käytetään nokkelia kielikuvia ja asiallista kieltä. Valitettavan moni on liian kapeakatseinen nähdäkseen, miten suuri osa 17-vuotiaista on ikäistään huomattavasti kypsempiä. Näiltä ihmisiltä on ehkä jäänyt paremman tason lukiot näkemättä, tai sitten ilmassa on vain haluttomuutta hyväksyä nuorten kypsyys, kun itse aikanaan oli toista luokkaa. En tarkoita tätä vähättelevänä kommenttina, vaan faktana. Ihmiset kehittyvät eri tahtiin.

  Kypsyyttä ja epäkypsyyttä löytyy jokaisesta ikäluokasta. Teinejä kohtaan sitä kuitenkin käytetään aseena. En sano juuta enkä jaata blogin sisältöön, mutta Candyn kirjoitustavasta näkee, ettei tytön pää ole ihan pehmeä. Tuskin on sieltä kypsymättömimmästä päästä.

  Homo homini lupus est, ihminen on ihmiselle susi.

  T: 18v tyttönen

  VastaaPoista
 57. "Ottaa päähä nää kaikki jotka selittää,että 17-vuotias on lapsi.... C'moon ihan kohta 18-vuotias ja TÄYSI-IKÄINEN. Monet menettää neitsyytensä jo 13-vuotiaan ja näin päin pois. 17-vuotias on jo melkein aikuinen ja aikuisena häntä tulee kohdella, eikä juuri minään tikkaria imevänä pikku kersana."

  Mielestäni aikuiseksi ei tulla naps tuosta noin vain kun täytetään 18. Toki silloin ollaan täysi-ikäisiä, mutta ei se täysi-ikäisyys tarkoita aikuisuutta, ei missään nimessä! 18-vuotiaana on vielä paljon opittavaa elämästä ja monen täysi-ikäisen maailmankuva on vielä hyvin suppea. Niin ja neitsyyden menettäminen ei tarkoita aikuistumista. Kiitos, tämä vain pisti silmääni pahasti...

  VastaaPoista
 58. Siis onks mul menny jotai ohi vai miks Mikko nukkuu sohvalla?

  VastaaPoista
 59. Kääntäkääpä huviksenne tämä asetelma päinvastoin. "Mikko" onkin 17v. poika ja Candy reilu kolmekymppinen perheenäiti. Tuskin kukaan siinä vaiheessa tulee sanomaan miten aitoa heidän rakkaus on tai ei se ikäero ole paha, se on vaan numeroita. Jostain kumman syystä huomattavasti vanhemmat miehet saavat panna alaikäisiä, mutta samaa ei sallita naisille. Toisaalta, harvat aikuiset naiset haluavat itselleen (sala)suhteen alaikäisen kanssa.

  VastaaPoista
 60. Muuhun en ota kantaa, mutta faktoja sinun on turha yrittää vääntää miksikään muuksi. 17-vuotias on vielä lapsi. Ei kissakaan ole koira, vaikka sinä niin sanoisit.

  VastaaPoista
 61. Eikö sinua haittaa jos Mikko ja hänen vaimonsa harrastavat seksiä? Vai tiedätkö heidän tämänhetkisestä seksielämmästään?

  VastaaPoista
 62. Ei hitsi! kiitos lukuelämyksestä. Oli tää totta tai ei niin MAHTAVA BLOGI! tsemmpiä!

  VastaaPoista
 63. joku anonyymi kirjoittaa 18-vuotiaan olevan aikuinen. 18-vuotias on TÄYSI-IKÄINEN mikä ei tarkoita, että olisi vielä tarpeeksi kypsä kutsuttavaksi aikuiseksi. Aikuinen blogin pitäjä ei missään nimessä ole rikkoessaan rakkaan Mikkonsa yksityisyyttä lavertamalla hänen asioistaan koko maailmalle. Ken tuollaiseen tilanteeseen itsensä laittaa se myös tilanteen kestäköön, eikö siinä ole tarpeeksi, että tuo pari toiminnallaan rikkoo jo "Mikon" perheen?

  VastaaPoista
 64. Tsih! Ei mahda ihan 18-vuotiaalla olla kompetenssia tulla selittämään miten jotkut melkein 18-vuotiaat on niiiiiin kypsiä :D

  VastaaPoista
 65. "Hyvä kirjoitus Candy! Ottaa päähä nää kaikki jotka selittää,että 17-vuotias on lapsi.... C'moon ihan kohta 18-vuotias ja TÄYSI-IKÄINEN. Monet menettää neitsyytensä jo 13-vuotiaan ja näin päin pois. 17-vuotias on jo melkein aikuinen ja aikuisena häntä tulee kohdella, eikä juuri minään tikkaria imevänä pikku kersana."

  Tän kirjoittajakaan ei ole kovin aikuinen.Eikä mun mielestä 13-vuotiaana ole kovin normaalia menettää neitsyyttään. Keskimääräinen seksin aloitusikä on n.17-vuotta.

  Toki on aina niitä aikaisia kokeilijoita eikä toisaalta se neitsyyden menetys ole mikään aikuistumisriitti niin kuin joku jo mainitsikin. Mutta kun nuoret ja niin kypsät lukevat tätä blogia niin halusin vaan kertoa ettei ole todellakaan normaalia harrastaa seksiä 13-vuotiaana. Ne jotka niin tekevät eivät ole mitenkään ihailun tai matkimisen arvoisia ja monet jotka eivät ole seksiä harrastaneet väittävät tai vihjaavat sitä tehneensä.

  Ymmärrän toki että nuoret haluavat kokeilla joskus esim. alkoholi, tupakka, seksi...Mutta aikuistuminen on kuitenkin ihan jotain muuta. Aikuisten tärkein piirre on mielestäni ennen kaikkea vastuullisuus. Ja myös sitä että elättää itsensä ja ottaa toisetkin huomioon.

  VastaaPoista
 66. Jos Mikolla on niin paljon rahaa, niin kannattaisi varmaan ostaa vierashuoneeseen parempi peti, jos siellä muutenkin enimmäkseen nukkuu. Niinkun sun jutuista saa kuvan.

  Mä en sääli sua. Mutta hölmönä sua pidän kyllä.

  VastaaPoista
 67. Mutta hei anna ihmeessä sen ikälopun äijän rynkyttää sut puhki ja sitten kun tajuat, että kuinka vanha ja väsynyt Mikkos on velvollisuuksinensa ja alat arvostamaan oman sukupolvesi miehiä, niin sä et kelpaa niille enää. Ei nuoret fiksut miehet halua naista, jonka joku puolet vanhempi äijä on rynkyttänyt puhki.

  VastaaPoista
 68. on SÄÄLI ettet erota sääliä ja sympatiaa.

  VastaaPoista
 69. Tiedätkö kukaan ei käske sinua toimimaan tietyllä tavalla...
  Sä olet hyvin kapeakatseinen jo ikäsikin puolesta.

  Kannattaisi sinunkin hieman enemmän pohtia, kun joku tulee kertomaan kokemuksiaan omasta samantyylisestä suhteestaan MYÖS niistä negatiivisista, eikä vaan teinimäisesti vängätä pinkit lasit silmillä taas vastaan 'suhde aina erilainen, eikä kaikki mee aina sillä yhdellä tietyllä tavalla', ei menekään, mutta ota, yritä edes ottaa vanhemmilta neuvoja vastaan ja pohtia niitä järjellä.

  Sä vaikutat hirveän huolettomalta tuon suhteen mitä jos Mikko ei eroakaan tai jos eroaa vaimostaan, ei häntä kiinostakaan enää sinä.
  Se voi satuttaa ja satuttaakin paljon.
  Mutta sinä vain suunnittelet perheenperustamisia, mutta mitäs jos Mikolla pettämiskynnys noin matalalla, kestäsitkö sen että sinäkin saisit ajan kanssa tietää miehes uudesta salarakkaasta? Ei ole mitenkään tavatonta todellakaan. Vai tuliko ne lasit taas silmille, 'ei se koskaan ku rakastaa mua'?
  Takuulla ajatusmaailmasi kääntyisi päälaelleen.

  Kannattaa ihan oikeasti jotenkin edes pohtia näitä.
  Kapinallisuus kyllä paistaa sinusta jo pitkälle. En sano millään pahalla tätä. Ikään liittyvää juttua on vaan.

  Mun mielestä on hyvin surullista, että keskityt vain hehkuttamaan miten ihanaa nyt on ja tulee olemaan, se on kyllä hyvä se toisaalta, MUTTA tuollaisessa kolmiodraamassa asiat ei todellakaan mene nätisti. Harvemmissa tapauksissa menee.

  Nauttisit vain nuoruudestasi, ehtiihän äitipuolena ja äitinä olemaan vanhempanakin.

  VastaaPoista
 70. Tää sai mut nauramaan, koska kirjoitustyyli oli niin osuvan vittuileva :D Candy, älä välitä tosta paskasta mitä kateelliset jauhaa, oot upea ihminen :)

  VastaaPoista
 71. "Hyvä kirjoitus Candy! Ottaa päähä nää kaikki jotka selittää,että 17-vuotias on lapsi.... C'moon ihan kohta 18-vuotias ja TÄYSI-IKÄINEN. Monet menettää neitsyytensä jo 13-vuotiaan ja näin päin pois. 17-vuotias on jo melkein aikuinen ja aikuisena häntä tulee kohdella, eikä juuri minään tikkaria imevänä pikku kersana."

  Voi voi.. Se että on 18-vuotias eli TÄYSI-IKÄINEN, ei tee kenestäkään aikuista. SAATI sitten se, että on menettänyt neitsyytensä 13-vuotiaana. 17-vuotias vain ei ole täysin aikuistunut ja kehittynyt ajatusmaailmaltaan. Toki voi olla fiksu senkin ikäisenä, tyhmäksi en ketään väitä tai muutakaan. On aivan normaalia, että tuon ikäisenä vaan vielä ajattelee vähän naiivisti tietyistä asioista. Itse olen vasta 22-vuotias, enkä menisi vannomaan että vieläkään olen täysin aikuinen. Voihan olla, että ajatusmaailmani muuttuu vielä paljonkin, kun ikää tulee lisää. Ja varmasti niin käykin. Olin 17-vuotiaana suhteessa 5 vuotta vanhemman miehen kanssa. Tyyppi oli melkoisen narsistinen tapaus. Uskoin kaikenmaailman p*skapuheet yms. Ja nyt kun olen lukenut tuon ajan päiväkirja tekstejäni tai jos alan ajattelemaan millainen tilanne silloin oli, niin voin sanoa, että olin älyttömän lapsellinen! Nykyään ajattelen monesta asiasta jo aivan toisin. Olen aikuistunut tuosta huomattavasti. Sillon kuvittelin olevani jo kovin aikuinen ja tajuavani asiat täysin. Ei, näin ei todellakaan ollut! Uskon että tulet kyllä huomaamaan saman kunhan aikaa kuluu tarpeeksi.

  VastaaPoista
 72. Harrastaako Mkikko ja sen vaimo usein seksiä? Miltä se sust tuntuu? Miltä tuntuu että mikon penis käy monessa pillussa? Eikö se tunnu susta likaiselta?

  VastaaPoista

HUOM!!

Ennenkuin tulette ulisemaan, etten ole julkaissut kommenttiasi - paina tämän tekstin yläpuolella olevasta "Lataa lisää"-painikkeesta. Paina siitä niin monta kertaa, kunnes sitä ei tule enää näkyviin - ja TADAA! Kaikki kommentit ovat ladattu näkyviin. Yli kahdensadan kommentin ylittyessä, kaikki kommentit eivät näy automaattisesti kommenttiosiossa ilman niiden erillistä lataamista tuosta painikkeesta.

Jos taas teit edellämainitun, etkä vieläkään löydä kommenttiasi kommenttiosiosta - no, et tule sitä löytämäänkään, sillä turhaa roskapuhetta ja törkyä en julkaisekaan. :)

Uliuli <3