keskiviikko 14. joulukuuta 2011

You are my baby

Mulla oli aikaisemmin päivällä kauhean kiukkuinen ja paska fiilis. Onneks se on menossa ohi, kun Mikko pisti pari piristävää viestiä ja sovittiin että nähdään taas illasta :) Miten voikin toinen ihminen saada parilla lauseella niin hyvälle tuulelle? <3Mulle satelee niin kauheasti kysymyksiä, etten yksinkertaisesti kerkeä vastaamaan niihin kaikkiin. Yksi asia, mitä kommentoijat ovat nyt kyselleet, on miten meinaan tulla toimeen lasten kanssa ja miten tulisin pärjäämään äitipuolena.
En tiedä onko kommentoijat ihmisiä, joilla ei ole lapsia tai eivät pidä niistä, tai sitten yksinkertaisesti eivät tiedä niistä mitään.
Mä en näe mitään ongelmia Mikon lasten kanssa toimeentulemisesta. Ne on molemmat pieniä ja lapset on sopeutuvaisia. Mä oon aina tullu lasten kanssa hyvin toimeen ja viihtyny niiden seurassa. Oon jo vuosia sitten alkanu tekee lastenhoitokeikkoja, joista oon saanu rahaa. Rahan lisäks se on ollu mulle todella mieluista puuhaa, sillä tosiaan viihdyn lasten kanssa ja keksin niiden kanssa aina jotain kivaa tekemistä. Ja oonkin saanu paljon lasten vanhemmilta kehuja, kuinka hyvin osaan luonnostaan olla lasten kanssa.

En mä nyt tietenkään kuvittele, että äitipuolena olo olis pelkkää kivaa kokoajan, mutta uskon että jos jotain pieniä vastoinkäymisiä tulee, niiden yli päästään. Mikon lasten hoitamisesta tulee mulle todella hyvää harjoitusta tulevien omien lasten kannalta.. :)

Ja mitä mun ikään tulee, niin siinä nyt ei ole mitään ongelmaa. Ei mun tarvitse olla + 30v osatakseni hoitaa hyvin lapsia ja voidakseni olla hyvä äiti tai äitipuoli.
Ennenvanhaan ja nykyisinkin vielä lapset on hankittu nuorena. En ala nyt mistään teiniäitiydestä paasaamaan, mutta yksi hyvä puoli siinä ainakin on; nuorena jaksaa! :)

Mutta, mä aion hoitaa lasten kanssa asiat pelkällä terveellä maalaisjärjellä, ja enhän mä yksin tässä tilanteessa ole. Onhan Mikko mun tukena, joka on muuten maailman paras isä lapsilleen <3

53 kommenttia:

 1. Ei muuten ole maailman paras isä, jos pyörittelee kolmatta naista lasten äidin seläntakana.. Siinä nimittäin myös lapset tulevat kärsimään

  VastaaPoista
 2. Minä olin yksi heistä, jotka kysyivät tätä. Et selkeästi ole ymmärtänyt asiaa, jota erityisesti kysyttiin. Miten siis aiot toimia, kun ne lapset eivät pidä sinusta? Tai pitävät yhtenä päivänä ja toisena eivät?

  Koska et ole ilmeisesti avioerolapsi, suhtaudut hyvin kevyesti siihen, miten paljon lapsen psyyke ja elämän perusturvallisuus voi kokea kolauksia eron tullessa. Voin kertoa, vastaavaa tilannetta seurattuani, jossa myös oli kaksi alle kouluikäistä lasta ja hyvin lapsirakas äitipuoli, että on aika rankkaa kun lapset eivät pidä sinusta vaikka yritätkin parhaasi. Ja miten rankkaa on kestää heitä kodissasi vähän väliä kun he haluavat vain isänsä huomiota ja suhtautuvat sinuun uhmakkaasti.

  Mikään syy ei ole niin suuri, ettei Mikon vaimolle voisi kertoa. Itse asiassa mielestäni oli tilanne vaimolla kuinka paha vain, se mitä nyt teette, yhä vain pahentaa asiaa. Vääryys on aina vääryyttä, vaikka sitä miten nätisti selittäisikin. Kai sitä toivoisi, että ihmisillä olisi enemmän selkärankaa. Surullista, että tuossa iässä voi jo uskoo siihen, että moraalia voi venytellä.

  Jos olisit aikunen ja kypsä, sanoisit Mikolle, että ottaa sinuun yhteyttä kun ero on hoidettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinun on puhua Candy lasten puolesta ja tuudittautua siihen että lapset kestävät vanhempien eron. Itse olen vanhempieni erosta kärsinyt. Vanhemmilla meni hyvin, perheemme oli tiivis ja kaikki oli hyvin, kunnes ei ollutkaan. Se oli kuin salama kirkkaalta taivaalta; isällä oli uusi nainen, paljon nuorempi. Olin valmiiksi masentunut, mutta tämä tieto sai pääni aivan sekaisin. Olen sairastanut masennusta siitä lähtien ja syönyt lääkkeitä. En pysty luottamaan ihmisiin samallalailla, olen herkkä ja nuo vanhempieni eron ajat jättivät minuun ikuiset jäljet. Vihasin äitipuoltani, halusin hänelle pahaa ja syytin häntä kaikesta. Isääni en osannut syyttää mutta nyt tiedän hänenkin olleen syyllinen. Voin kertoa, että lapset eivät sinuun todennäköisesti helposti tykästy. Ainoastaan heidän nuori ikänsä on puolellasi, mutta lapset kasvaa ja jos julkistatte "mikon" kanssa suhteenne vasta vuosien päästä, ovat lapset jo vaikeassa iässä, jolloin kehitys on parhaimmillaan ja siihen tulee helposti kolhuja. Onnea vaan sitten kun saat omalle tunnollesi lasten masentumisen ja muut ongelmat, en toki sano että on varmaa, mutta se vaan sattuu olemaan todella yleistä.

   Poista
 3. Mitä meinasit lähteä lukion jälkeen opiskelemaan? Oletko varautunut, että koulu saattaa sijaita toisella paikkakunnalla ja joudut muuttamaan muualle?

  VastaaPoista
 4. Miksi otsikko on "you are my baby"?

  VastaaPoista
 5. Mä toistan nyt vähän itseäni, mutta kerron vielä vähän kattavammin. Itse sain ensimmäisen lapseni nuorena (vähän vanhempi olin kylläkin kuin sinä). Olen aina tykännyt lapsista ja opiskellut sosiaali- ja terveyspuolella päästäkseni hoitamaan lapsia työkseni ammattilaisena.

  Nyt olen uusperheessä, johon jo nyt vanhemmalla iällä menin ruusunpunaisin lasein. Mä tuomitsin uuden puolisoni exän, koska hän oli miehelleni kertonut kuinka vaikeaa on olla äitipuolen roolissa ja rakastaa miehen lapsia, koska se oma on kuitenkin se ykkönen. Mä mietin että kamala haahka, että mä tulen rakastamaan mieheni lasta ja minusta tulee paras äitipuoli ikinä. No ehkä osittain siksi, että mulla on tässä nämä omat ensteks tärkeimmät lapset mukana, kaikki on ollut niin kovin paljon vaikeampaa kuin olisin voinut koskaan uskoa!!

  Mutta oikeasti on kovin vaikeaa luoda suhdetta miehen ja hänen entisen rakkautensa lapseen. Lapseen joka välillä jopa muistuttaa äitiään. Joka näsäviisastelee mulle ja kertoo kuinka mun pitäis tehdä asioita niinkuin hänen äitinsä kotona tehdään. Hän haluaa muistella aikoja kun isi ja äiti oli yhdessä ja itkee sitä, että me ollaan täällä. Välillä mä itken sitä, että hän on täällä. Pakka menee tavallaan aina sekaisin kun tämä lapsi tulee ja joka kerta täytyy totuttelu lapseen alkaa uudestaan. Mun täytyy aina sietää lapsen äidin soittelua ja tekstailua joskus myös omituisiin kellonaikoihin, sillä täytyyhän heidän sopia lapsensa asioista. He käyvät yhdessä lapsen tarhan juhlissa ja ihastelevat lastaan. Se saa minut tuntemaan, että he ovat oikea perhe ja me ollaan ylimääräisiä.

  Mä en koskaan koskaan koskaan osannut kuvitella tuntevani tällaisia tunteita ennen kuin oltiin muutettu saman katon alle. Tämä on kaikkea muuta kuin helppoa. Ja lukiessani uusperheistä muualta netissä, mm. uusionni.net, niin harvassa on onnelliset uusperheet, jolla olisi kaikki mennyt aina niin hyvin. Uusperheissä on omat haasteensa, aina.

  Lasten sopeutumiseen muuten vaikuttaa aika paljon myös se, että kuinka heidän äitinsä sopeutuu ja millain äiti heille juttelee. Varaudu siis siihenkin, että äiti saattaa tiedostamattaankin "mustamaalata" sinua tai muulla tavalla vaikeuttaa lasten sopeutumista.

  VastaaPoista
 6. Voisit heittää tän blogin blogloviniin kanssa, olis helpompi seurailla :)

  VastaaPoista
 7. Nii tai sitte ei jaksa.. Mut huostaanotettiin viis vuotiaana, koska äiti EI JAKSANU.

  VastaaPoista
 8. Otathan huomioon, että lapset tuskin antavat sinulle anteeksi äitinsä tekemistä onnettomaksi ja perheensä hajoamista.

  Onko Mikko muuten aikeissa tehdä lisää lapsia kanssasi?

  VastaaPoista
 9. Heippa :) ekaks haluan sanoo että tosi mielenkiintonen ja hyvä blogi, ihan sama mulle onko jutut totta vai ei kuten moni on spekuloinu!

  Sitten mietin vähän semmosia juttuja, kun joku on sanonu jossain kommannu että taitaa tää vaan pönkittää sun itsetuntoa ku vanhempi mies osottaa kiinnostusta jne ja se haluaa vaan pillua, niin mitä jos tää onkin ollu itsetunnon pönkitystä Mikolle? Ainakin siis aluks, koska nythän ootte ollu jo vuoden yhessä niin teistä on varmasti tullu tosi tärkeet toisillenne.
  Tätä miettiessäni rupesin aatteleen, että mitä jos Mikolla onkin muita(kin) tämmösiä itsetunnonpönkittäjiä? Että se esimerkiks kävis panemassa jotain 16vuotiaita ja sillee. Miltä susta tuntuis? Varmasti aika samalta miltä sen vaimosta tuntuis jos se tietäis.
  En halua tätä millään ilkeydellä sanoa, mutta musta ois kiva kun osaisit edes vähän asettua sen vaimon asemaan.

  Ja jatka ihmeessä kirjottamista negatiivisista kommenteista huolimatta!!

  VastaaPoista
 10. Minä kyselin lapsista ja kyllä, minulla on myös itselläni lapsia.

  Et vaan voi etukäteen tietää tuleeko ne lapset sun kanssa toimeen. Olet kuitenkin ns. perheenrikkoja, et välttämättä kovin pidetty heidän silmissään.

  VastaaPoista
 11. Sun kaverit ei siis tiedä tästä suhteesta? Miten kestät olla tämän asian kanssa aivan yksin! :o

  VastaaPoista
 12. :DDDD

  *reps* voi honey.... lastenhoito keikat on pikkaisen eri juttu kun 24/ 7 vanhemmuus.

  Maailman paras isä joka viis veisaa lastensa hyvinvoinnista? Jolle oma onni menee lasten edelle? Jepjep, eipä taida ihan saada vuoden faija pystiä tämä Mikko-ei niin- mallikas.

  Tuosta sun postauksesta huomaa, että sulla ei oikeesti ole mitään hajua lapsista ja heidän tunne-elämästään.

  No kuten sanonta kuuluu.. siperia opettaa... hyisesti.

  VastaaPoista
 13. No minulla on lapsia, kolme kipaletta :)

  Joten voin hyvällä omallatunnolla sanoa että on aivan eriasia hoitaa lapsia silloin tällöin, kuin hoitaa heitä koko ajan. :) Toisaalta, tuskinpa sinun tarvitseekaan hoitaa Mikon ja hänen vaimonsa lapsia koko ajan. Ajatella, saa Mikkokin vapaata lapsista kun näkee heitä joka toinen viikonloppu :) Voihan se olla että teette viikko-viikko systeemin lasten kanssa, mutta kovin pienten lasten kanssa se ei kovin hyvä vaihtoehto ole.

  Miten on? Meinasitteko antaa lapsille rauhoittumisajan vai revittekö heidät heti tapaamaan sinua?

  Siksi mietin miten pärjäät kun aivan yhtäkkiä hyppäät tosi nuorena äitipuoleksi. On eriasia kasvattaa omat lapset vauvasta asti, kuin ns. ottaa valmiit lapset hoidettavaksi. Varsinkin alle kouluikäiset tuottavat harmaitakin hiuksia :) Ja mahdollisesti riitoja parisuhteessa ymsyms.
  Ja minä olen nuori äiti :) Ensimmäiseni synnytin 18v iässä. Ja tällä hetkellä ikää 24v :) Joten tiedän kyllä pienistä lapsista :) Ja elämästä heidän kanssaa.

  VastaaPoista
 14. Mitä teette Mikon kaa tänään? :)

  VastaaPoista
 15. Siis ethän sinä edes seurustele tämän miehen kanssa, vaan hänellä on sinuun seksisuhde. Miten voit tässä vaiheessa miettiä jotain äitipuoliasioita, kun koko parisuhdetta ei ole edes olemassa?

  Hänellä on muutenkin varmasti syynsä pitää seksisuhteenne salaisena. Ei hän halua kokea sitä julkista häpeää, että petetään vaimoa alaikäisen teinin kanssa. Eikä hän välttämättä halua rikkoa ydinperhettäänkään. Ei kannata tässä vaiheessa maalailla ruusuisia kuvia uusperheestänne, kun sellaista ei ole.

  Kannattaa muuten pitää mielessä, että hän näyttää nyt, millainen hän on: "voin pettää ja vehkeillä vaimoni selän takana säännöllisesti". Älä siis ole siinä kuvitelmassa, että hän on luotettava ihminen, joka on hyvä puoliso. Sitähän hän ei ole. Jos päädyt seurusteluun, niin älä valita jälkikäteen, jos hänellä on sinun lisäksesi muita naisia (tai alaikäisiä tyttöjä). Se ei voi tulla yllätyksenä.

  VastaaPoista
 16. Ihan totta, kuvitteletko että tämä Mikko meinaa jättää vaimonsa ja lapsensa ala-ikäisen tyttösen vuoksi? Hih, ihanan naivia :D

  VastaaPoista
 17. Tällaisen kirjoituksen bongasin hevostalli.netistä. Lue ajatuksella.

  "Kylläpä tuli paha olo tuon tyttölapsen puolesta. Niin tyypillinen tarina kuin vain voi olla, viaton ja romanttinen teinityttö ihastuu palavasti vanhempaan, kokeneeseen, karismaattiseen mieheen ja mies käyttää tätä häikäilemättä hyväkseen. Sitoo epävarman tytön taidokkaasti itseensä kehumalla kuinka tämä on niin erilainen kuin muut (eräs yleisimpiä iskutapoja joita vanhemmat miehet nuoriin tyttöihin käyttävät), järjestämällä romanttisia salatapaamisia, ja väittämällä kuinka avioliitossa menee huonosti. Näissä ovat lukemattomat tytöt rikkoneet itsensä kautta aikojen ja tulevat rikkomaan. Niin kovin monen naisen nuoruuden trauma on suhde vanhempaan mieheen joka käytti tyttöä hyväkseen. Monille se on ollut juuri se ensimmäinen kokemus, ja siksikin niin kipeä asia. Eivätkä nuoret tytöt koskaan usko näiden vanhempien naisten varoituksia, se oma tarina on aina olevinaan Se Poikkeus. Ja jokainen on ollut teini-ikäisenä mielestään paljon kypsempi muita. Ei nuori ymmärrä ettei minkään kehitysvaiheen yli voi hypätä, eikä ikä ole vain numeroita silloin kun on vielä kasvuiässä.

  Miehiä viehättää seksuaalisesti nuoruuden viattomuus ja epävarmuus. Se liittyy valtaan ja alistamiseen. Miehet haluavat sen vallantunteen jonka saavat olemalla nuoren, seksuaalisesti viattoman ja tietämättömän tytön ensimmäinen seksikumppani. Tämä on hirveän ikävä sanoa, mutta nuorten tyttöjen tulisi oman turvallisuutensa ja hyvinvointinsa vuoksi ymmärtää tämä. Siinä ei ole miehen taholta kyse aidosta rakkaudesta ja arvostuksesta, vaan vallasta. Toki mies voi osata taitavasti naamioida hyväksikäyttönsä rakkaudeksi. Kun vanhempi, kokenut mies vie on siinä rakastunut teinityttö aika heikoilla. Aikuinen voi niin helposti elämänkokemuksensa ja aikuisen ymmärryksensä avulla manipuloida vielä kehittyvää ja epävarmaa nuorta. Se on niin tyypillinen nuoren tytön kehitykseen liittyvä ilmiö ihastua vanhempiin miehiin, usein "mahdottomiin" kohteisiin. Siinä tutustutaan omiin tunteisiin ja se on harmitonta niin kauan kuin se on sillä haaveilun asteella. Mutta ikävä kyllä on paljon niitä aikuisia miehiä jotka käyttävät tätä ilmiötä hyväkseen ja alkavat viedä tilannetta eteenpäin. Nuori on silloin aika hukassa ja usein kyvytön laittamaan asialle stopin. Tottakai nuori voi kokea olevansa asiassa aidosta tahdostaan mukana, nuoret ovat usein hyvin ehdottomia uskoessaan omien valintojensa olevan hyviä, mutta moni tajuaa kunnolla vasta aikuisena että se mikä tuntui silloin harkitulta ei sitä ollutkaan, eikä kaikki missä oli mukana "vapaaehtoisesti" ihan vapaaehtoista ollutkaan. Sitten kun nuoruuteen kuuluu vielä kova kiire kokea kaikkea ja seikkailunhalu niin tässäkin on aikuisella "jännittävällä" miehellä hyvä tilaisuus hyväksikäyttöön. Varsinkin tytöillä ikäkauteen liittyy myös suuri epävarmuus, miellyttämisenhalu ja halu testata omaa viehätysvoimaansa. Tottakai vanhemman miehen huomio tuntuu silloin imartelevalta.

  Kovin ikävää on se että blogin kommentoijista niin moni syyttää tyttöä varatun miehen "viemisestä". Surullisen moni tuntuu unohtavan että kyse on oikeastaan lapsesta, jota aikuinen käyttää hyväkseen. Ei se ole tytön syy. Tuossa iässä valtava ikäero tuo suhteeseen täysin epätasaisen valtasuhteen. Toisekseen, ovatko miehet ihmisten mielestä tahdottomia olentoja jotka voi noin vain "viedä". Ikäänkuin ei aikuinen ihminen kykenisi itseään hillitsemään ja vastaamaan teoistaan. Mies on tässä se syyllinen, ennenkaikkea nuoren tytön hyväksikäyttöön."

  VastaaPoista
 18. Mielenkiintoinen blogi.
  Tunteesi vaikuttavat todella vilpittömiltä. Samalla tekstistäsi huomaa, että olet vielä niin nuori. Jotenkin minusta vain tuntuu, että tuo suhde on loppujenlopuksi pelottavan hataralla pohjalla. Miehen on niin helppo perääntyä tuosta, jos alkaa yhtään epäilyttämään. Pelottaako se sinua koskaan? En ole vielä kovin tarkasti selannut postauksiasi läpi, joten kysyn, oletteko jutelleet ollenkaan tämän suhteenne tulevaisuudesta? Jos, niin mitä?

  Paljon tsemppiä sinulle/(teille) jatkoon!
  Mielenkiinnolla jään seuraamaan blogiasi. :)

  - S

  VastaaPoista
 19. :D No tästä ainakin huomaa sen, että SULLA ei ole lapsia tai pienintäkään käsitystä perhe-elämästä tai mistään siihen liittyvästä. Voi tyttö pieni..

  VastaaPoista
 20. Moi! Sulla on mielenkiintoinen ja erilainen blogi, jota on kiva lukea (: Älä välitä ilkeistä anoista, eihän niiden oo pakko sun blogia lukea jos eivät halua, kateellisina vaan tulevat haukkumaan!

  Oon lukenu sulle laitettuja kommentteja ja yks kysymys heräs, miten luulet omien vanhempiesi reagoivan kun saavat tietää asiasta? Vai tietävätkö he jo? :o

  Semmoset kysymykset nous mieleen, ja hei, jatka omalla tyylilläs äläkä tosiaankaan välitä ilkeistä kommenteista!

  http://janika-notstrongenough.blogspot.com

  VastaaPoista
 21. Lasten hoitaminen voisi sujuakin ihan hyvin, mutta eniten kommentoijia varmaan huolestuttaa se, että lapset alkavat vihata sinua ja pitävät sinua "tunkeilijana." Samoin heidän suhtautumisensa isäänsä voi muuttua. Kommentoijat arvelevat, että lapset eivät hyväksy sinun ja Mikon suhdetta :(

  Kuinka vanhoja lapset muuten ovat? Anna vähän epämääräisempi ikä, jos pelkäät tunnistajia 8)

  VastaaPoista
 22. sinun blogisi on ollut mielenkiintoista lukea (tämä on ensimmäinen kommentti jonka laitan), vaikka suurin osa tekstistäsi onkin vastaamistasi kritiikkeihin ja haukkuihin. Minua kuitenkin kiinnostaa enemmän mitä sinun ja "mikon" välillä tapahtuu, ja luulisin että monet muutkin haluaisivat tietää enemmän teidän puuhista :D voi että kuulostaa epäilyttävälle, mutta siis toivottavasti ymmärrät pointin. koska aloitit tämän blogin kirjoittamisen tunteiden purkamiseen sinun ja "mikkosi" suhteesta, niin pura niitä muisten kommenteista välittämättä. se mitä me kirjoitamme tänne on vain pikku lisä. nm. 17 v, ja opettajaansa ihastunut ;D

  VastaaPoista
 23. Hei, olen kommentoinut sinulle jo pariin otteeseen ja toivoisin sinulta tähän jotain ihan oikeaa vastausta, ei siis yleistä vittuilua.

  Luen blogiasi, koska se on mielenkiintoinen, mutta valitettavasti en voi edelleenkään mitään sille, että asenteesi ärsyttää minua. Lähdet herkästi haukkumaan muita ja vastaat tuleen tulella. Milloin muut ovat uskontohihhuleita, milloin paskaa musiikkia kuuntelevia teinejä, katkeroituneita vanhoja ämmiä tai keittiöpsykologeja. Kypsä ihminen tietäisi, ettei itsensä ylentäminen ole ollenkaan viisasta, ja että vittuilunkin voi ottaa vastaan niin, ettei provosoidu ja tee itsestään pelleä. Vittuilijatkin saavat juuri sitä, mitä tahtoivat, jos vittuilet takaisin. Siksipä epäilen myös kypsyyttäsi, jota epätoivon vimmalla näytät vakuuttelevan (vakuuttelu taas sivumennen sanoen aiheuttaa sen, että vaikutat lapsekkaammalta kuin oletkaan).

  Toinen asia, mistä en asenteestasi tykkää, on tuo ehdottomuus. Mielipiteesi ovat kuin, no, muutamia vuosia nuoremmalla, kovin mustavalkoisia ja ehdottomia. Mikko TULEE jättämään perheensä te OLETTE YHDESSÄ sen jälkeen. Se, että kerrot itsellesi, että näin tulee käymään, ei välttämättä ole vain hyvä, vaikka usko aina hyvä asia onkin. Mistään ei voi olla varma. Tietokin on vain uskon se taso, jossa ei enää edes epäillä. Se, ettet tiedä, mitä tulee käymään, taas ei tarkoita, etteikö voisi uskoa, toivoa ja luottaa. Totta kai voi ja se on ihan hyvä. Kunhan tiedostat, ettei kaikki aina mene juuri niin kuin ajatellaan. Silloin et putoa niin korkealta jos kaikki meneekin pieleen.

  En sano tätä vittuillakseni enkä ilkeilläkseni, vaan niin ystävällisessä hengessä kuin suinkin pystyn. Saatan olla vähän hyökkäävä ja tiedän sen, mutta anna se minulle anteeksi. Tekojesi niin sanottuun moraalittomuuteen en ota mitään kantaa, en myöskään sinun ja Mikon ikäeroon. Nämä asiat eivät minua häiritse, kukin eläköön elämäsi miten mielii.

  Onnea ja menestystä valitsemallasi tiellä!

  VastaaPoista
 24. Se, että et edes yhtään näytä ymmärtävän miksi ihmiset olisivat huolissaan lapsista tai tilanteesta, johon voisit päätyä, osoittaa minulle valitettavasti lopultakin sen, ettet ole ikäistäsi kypsempi. Lähes joka kirjoitus blogissasi on täysin rakastuneen, vaaleanpunaisista pilvilinnoista kirjoittelevan tytön juttuja, mutta ajattelin, että kohta varmaan kirjoitat jotakin erityisen fiksua. Mutta ei täältä kyllä mitään aikuista, kypsempää pohdintaa irtoa.

  Toivon, että sulle käy hyvin. Ettet rikkoonnu ihmisenä tuossa vaikeassa tilanteessa sen enempää kuin jo olet. Että säilyttäisit edes jonkinlaisia moraalirajoja tulevaa elämää varten. Että voisit katsoa itseäsi hyvillä mielin ja ylpeänä siitä että teet mikä on oikein.

  VastaaPoista
 25. Tsiisus. Mutta kun se ei ole vaan jotain kevyttä lastenhoitoa, vaan kyse on oikeasti VASTUUSTA JA KASVATTAMISESTA.. Se on erittäin rankkaa sinulle hoitaa toisen ihmisen lapsia, jotka eivät välttämättä edes pidä sinusta yhtään! :D Niin että mites sitten tehdään? Jos oletkin perheenrikkoja, se ämmä, jonka takia isä ja äiti erosivat.

  VastaaPoista
 26. No jopas on mielenkiintoinen blogi :) Pakko vaan todeta näihin kommentteihin mitä tuli myös luettua, että kyllä teillä naisilla menee välillä päät pahasti sekaisin. Jokainen tuntuu pelkäävän että se oma mies on nyt tässä suhteessa myös mukana.

  Yksi mies jos pettää, niin ei kaikki petä. Tää oli siis teille mammat ;)

  Jatkoja teidän suhteella. Toivotaan että suhde pysyy salassa niin kauan kuin on tarkoitus. Vinkkinä tälle "Mikolle" että puhelin aina pidettävä viesteistä siistittynä. Sit molemmille et katotte tarkkaan missä liikutte yhdessä :) Kyl se elämä aina vie eteenpäin.

  -JokkePappis-

  VastaaPoista
 27. mua kiinnostais tietää sun oma näkemys siitä miks oot mielestäs niin erikoinen, että mikko on valmis heittämään roskiin koko tän hetkisen elämänsä sun takias? kun et kerran nää mitään mahdollisuutta tossa vaihtoehdossa että mikko vaan leikkisi sulla. mikä sut erottaa niistä miljoonista varmasti sua paljon kypsemmistä samanikäisistä naisista, miks se haluaa itteään yli 15 vuotta nuoremman teinin?

  VastaaPoista
 28. Hei Candy..

  Annan sinulle varoituksen sanan. IP-osoite on helppo löytää nettisivujen perusteella ja sen jälkeen paikkakunta on jo selvillä. Tämä voi johtaa vielä siihen, että henkilöllisyytesi paljastuu, joten kannattaa ajatella, onko tässä niin paljon järkeä, että sitä kannattaa netissä jakaa. Mieti vielä.

  VastaaPoista
 29. 17v ja äitipuoli? Nauraisin itteni kuoliaaks. En halua sanoa nyt ilkeillen mitää, mut tuntuu vain että herrasi hakee vain jännitystä elämään eikä mitään vakavempaa. Jos se sinua oikeasti rakastaisi niin olisi jo pistänyt avieron liikeelle.

  VastaaPoista
 30. Mä niin ymmärän sua! oon ite ''kolmas pyörä'' suhteessa ja välillä tuntuu ku ei vaan jaksais enää... Tää mun jätkä rakastaa omaa tyttöystäväänsä joten siks se ei oo viel valmis jättämään sitä.. Kaveritkaa ei ymmärrä, mut ainaki ne pitää salaisuuden.. :--/

  - miss nobody xx

  VastaaPoista
 31. En oo mitenkään positiivisella kannalla "toisena naisena olemisee", mutta pakko ihailla kuinka hyvin jaksat tota paskaryöppyä. En tuomitse kun en tilannetta tunne, ja pettäminen ei mielestäni todellakaan ole ensisijaisesti kolmannen pyörän "syy". Mikko on itse valintansa tehnyt ja luulisi aikuisena ihmisenä tietävän mitä tekee. Vaikutat ainakin kovasti uskovasi suhteen lujuuteen, eikä mielestäni ulkopuolisilla ole siihen paasaamista. Ainakaan tuntematta tilannetta tarkemmin.

  VastaaPoista
 32. Mitäs meinasit tehdä jos ne lapset eivät pidäkkään sinusta?

  VastaaPoista
 33. tosi hyvä isä onkin juu....

  VastaaPoista
 34. Tuetty ongelmia voi tulla, jos lasten äiti ei sinusta syystä pidä ja voi estää sinua tapaamasta lapsia tai hyvin "myrkyttää" eli siis kertoa totuuden lapsille, jolloin eivät välttämättä tykkää sinusta. Veikkaan että riittäisi "isi lähti tädin takia ja siksi ette näe isiä enää usein" ja olet vihattu.

  VastaaPoista
 35. Ootko sitten ottanut huomioon että tässä tapauksessa ero on aika lailla varmasti hyvin riitainen, ja Mikon lasten kanssa toimeen tuleminen ei tarkoita pelkästään sitä, että tuut yleisesti hyvin lasten kanssa toimeen?

  Pienetkin lapset ymmärtää jonkin verran, ja jos se Mikon vaimo on niin karmea kuin annat ymmärtää niin luultavasti haukkuu sekä Mikkoa että sua lapsilleen. Veikkaan että jos lapsilla on valmiiks vihamielinen asenne ja esim. miten menettelisit koulujen juhlissa, synttäreillä jne muissa juhlissa jonne kutsutaan vanhemmat, jonne Mikko olisi isänä tervetullut mutta annettaisiin ymmärtää, että sä et?

  Musta vaikuttaa siltä että oot harkinnut ihan hyvin, kannattaako olla Mikon kanssa just nyt tekemisissä, mutta hämmästyttävän naiivia puhetta lasten suhteen.

  Äitipuolena olo varsinkaan riitaisen eron sattuessa ei ole pelkästään lasten kanssa toimeentulemista, vaan myös toimeentulemista ex-vaimon kanssa.

  Mutta tsemppiä, musta teet väärin kun autat Mikkoa pettämään, mutta ihmiset tekee eri ratkaisuja ja en mä nyt ala sanomaan että sun ratkaisu ois jotenkin huono. Harkitse tarkkaan ja mieti mitä tässä on pelissä, ota huomioon Mikon lapset ja vaimokin mutta muista että loppupeleissä on kyse sun elämästäs!

  VastaaPoista
 36. Heh :) Jo tästä teksistä huomaa että se olet sinä joka et ymmärrä lapsia :)
  Kolmen lapsen äitinä voin sanoa ettei se ole noin helppoa ruveta äitipuoleksi kuin kuvittelet :)

  Hoitokeikat on aivan eriasia kuin olla äiti koko ajan :) Mutta kuten eräs laittoi, eihän sun tarvitsekaan hoitaa heitä 24/7, vaan saatte "Mikon" kanssa lomaa lapsista kun näette heitä joka toinen viikonloppu :)
  Et sinä tarvitse maalaisjärkeä siihen että katsot lasten perään silloin tällöin. ;)

  Lapsethan on muutenkin tämän Mikon vastuulla, ei sinun. Enkä kyllä sinua oikeastaan syytä asiasta, mitäs nyt annat mahdollisuuden pettää :)
  Mutta tuo Mikko, aijai, munaton pikku mulkku :) Ei ole edes pokkaa kertoa vaimolleen että haluaa erota :) Ei siis käy sääliksi sinua :D

  VastaaPoista
 37. Jenna 21 v + maailman ihanin 2 v-tyttönen15. joulukuuta 2011 klo 8.19

  voi kuule tyttö etkö itse tiedä lapsista mitään ? huhhuh, se että "tulee toimeen lapsien kanssa" ja "on tehnyt lastenhoitokeikkoja" eivät ole lähelläkään äidin arkea ! Huh, miten naivia puhetta. Jos aikoo ruveta äitihahmoksi lapsille, vastuu ja tunneside täytyy ottaa mukana. Se ei ole sama asia kuin vahtisi randommuksuja ja saa siitä rahaa. Äitiyttä et voi irtisanoa jos tuntuu vähän pahalta kun lapset ovat kiintyneet sinuun ja turvautuvat, kuten hoitokeikan voi. Nyt tyttö järkeä peliin jos muka olet " erittäin kypsä ikäiseksesi"

  VastaaPoista
 38. Luin blogiasi hieman pintapuolisesti, mutta toivon, että olisit keksinyt nämä asiat. Loppujen lopuksi on aivan sama, mitä aikuiset (tai vaikka melkein aikuiset, kuten itse olet) harrastavat keskenään, mutta siinä vaiheessa kun kuvaan tulevat lapset, on asia aivan eri. Lapset tarvitsevat isän ja äidin, turvallisen kodin ja kasvuympäristön. Mielestäni paras kasvuympäristö lapsille on ydinperhe. Toivottavasti tilanteessanne lapset eivät kärsisi, toivon sitä sydämeni pohjasta, sillä tässä maailmassa on jo liikaa lapsia, jotka ovat kärsineet. Liikaa.

  VastaaPoista
 39. tajuatko sä miltä mikon vaimosta tuntuu ? tajuutsä jos se kuulis mitä sen mies tekee sen selän takan se murtuis ihan täysin, ja jos sille viel selviäis kuinka lapselliseti sä tääl kirjotat kaiken kepeesti nettiin ?? tajuuthan sä et jossian vaihees tää mikon vaimo TULEE löytää tän blogin ? ymmärän et sä voit olla rakastunu ja blaablaa, mut ihan oman turvallisuudenki kannalt kannattais miettii uudestaan et mihin sotkeudut. ja en tosiaan kannusta sua tässä kommentissa poistamaan tätä blogii, tää tuo ain mukavasti puheenaiheita ja järkytyst päivään

  VastaaPoista
 40. Eikö sinua ahdista se, että "mikko" hoitelee vaimonsa kanssa aviovelvollisuuksia ja kertoo hänelle rakastavansa tätä? Ja kyllä, hänen täytyy tehdä kaikkea tuota jos aikoo pettämisensä pitää salassa.

  VastaaPoista
 41. edelleen kiinnostaa KUN mikon vaimo vie oikeudet hänen tavata lapsiaan kun juttu selviää luuletko silti että hän valitsisi sinut lapsien sijasta? Olet kyllä tyhmä.

  VastaaPoista
 42. Niin millä perusteella nää kommentoijat täällä ovat kateellisia, niinkuin tuo yksi anonyymi tuossa sanoi? En ole todellakaan kateellinen, ja arvaatko miksi? Olen itse ollut samassa tilanteessa ja minun kävi kusisesti. Tahdon varoittaa, koska olin itsekin tyhmä enkä uskonut ajoissa muiden neuvoja kun olin niin helvetin rakastunut.

  Suosittelen oikeasti etsimään kumppanin vapaista miehistä. Oon todennu toimivaks ja oon nyt onnellinen nykyiseni kanssa. Oikeasti.

  VastaaPoista
 43. Kaikella kunnioituksella, Mikko on kyllä maailman huonoin isä jos hetkeäkään edes harkitsee ottavansa lastensa äitipuoleksi nimimerkin Candy kaltaisen 17-vuotiaan nuoren naisen.

  Sääliksi käy vaimoa. Tosin itsepä on oman puolisonsa valinnut. Kai se Mikko tälle korppikotkallekin aikoinaan oli niiiiin ihana ja jännittävä ja ties mitä muuta :)

  VastaaPoista
 44. En hyväksy suhdettanne, mutta toivon, että ymmärrät mitä teet. Itsekin elän valheellisessa suhteessa, mutta en siitä kerro enempää.

  Ihmettelen vain, miksi aina se toinen nainen on hirveä asia. Miksi VAIN toinen nainen? Eikö toinen mies ole myös? Jos nainen pettää miestä. Eikö se ole yhtä paha?

  VastaaPoista
 45. jos mies olisi rehellinen ja tosissaan hän jättäisi vaimonsa jo nyt, ei kai kukaan pakottaisi kertomaan uudesta suhteesta vielä kenellekkään, mutta onko tuo sinun milestäsi reilua sinua kohtaan että hän elää toisaalla perhe-elämää ?
  Omasta mielestäni tuo on kovinkin selkärangatonta toimintaa "mikolta", olisi teille kaikille kolmelle, ja lapsillekin helpompaa jos "mikko" eroaisi vaimostaan sovussa, ja sitten aikanaan esittelisi sinut, mutta mitä pidemmälle tuo tinne menee tuollaisena että salaillaan ja valahdellaan, sitä hankalampaa se tulee olemaan.

  VastaaPoista
 46. en jaksa lukee kaikkia kommentteja joten en tiiä onko tää asia tullu jo esii mutta luuletko tosiaan että mikko haluu sunki kans lapsia ?!

  VastaaPoista
 47. Siis sä olet 17v?! Okei... Mäkin olin kerran se 17v, seurustelin 28v miehen kanssa jolla oli pieni tyttö. Sillä erotuksella, että se mies oli eronnut tyttönsä äidistä. Ja edes minä, hölmö kakara, en ollut noin sinisilmäinen!
  Nyt olen itse 28v, 4 lapsen äiti ja naimisissa lasteni isän kanssa. Joten vaikka suhde olisi kuinka ihana tahansa, siinä on lapsiakin mukana. Musta on todella törkeää, että isukit ja äipät hankkii uusia ns. rakkauksia ja vaihtaa kyllästymisen jälkeen. Onko ihmekään, että lapsista tulee ongelmallisia, kun ei ole vakaassa perheessä koskaan elänytkään. Mua surettaa, että tällaisessa maailmassa joutuu elämään todella moni lapsi...

  VastaaPoista
 48. Ootkohan miettiny ihan tarpeeksi mihin olet ryhtymässä? Luuletko oikeesti, että "Mikko" rakastaa sua aidosti? Epäilen.. se voi tuntua hyvältä nyt, mutta ootko aivan varma, että Mikko" on se mies jonka kanssa haluut viettää elämäsi? Sun olis aika herätä todellisuuteen. Voisit mm. Lukea näitä kommentteja sillä suurinosa on järkeviä ja asiallisia. Voit myös lopettaa tuon näsäviisastelun.Mieti oikeasti mitä oot tekemässä, ansaitsisit paljon parempaa, kuin tuon "mikon"

  VastaaPoista
 49. Luen blogia mielenkiinnolla, oma mielipiteeni asioista on etenkin koska hyvä ystäväni on nyt lähes 7 vuotta elänyt samanlaisessa tilanteessa odottaen tämän koko ajan, että mies toteuttaa lupauksensa heidän tulevaisuudestaan saman katon alla. Kuulen ystäväni äänen pääni sisällä kun luen tekstiäsi, sillä sanavalinnat ja luottamus miehen lupauksiin on yhtä syvät ja samankaltaiset.

  Kommenttini kuitenkin koskee tätä äitiyttä, ystäväni on tavannut miesystävänsä lapset ja kertoi minulle siitä että etenkin toinen (7v, erittäin pikkuvanha tyttö!) on hieman hankala ja ilkeili tietoisesti ystävälleni. Tästä päädyimme puhumaan ylipäätään kumppanin lasten kasvatuksesta, sillä kumppanin lapsia ei koskaan voi komentaa ja kasvattaa kuten omia lapsiaan, ja kun yrittäisikin niin joko saa lapsien tai miehen suuttumuksen niskoilleen sillä molemmat tietävät että äitipuoli ei ole sama asia kuin äiti.

  Vaikka sillä ei juuri nyt ole merkitystä, niin äitipuolen asema ei ole helppo (minä "sain" uuden äitipuolen 11-vuotiaana ja tein hänen elämästään yhtä helvettiä hänen yrittäessään pistää kuriin rehottavaa varhaisteini-iän kapinaani).

  Onnea jatkoon :)

  VastaaPoista
 50. Vai maalaisjärjellä... Kattia kanssa, se jos mikä sulta puuttuu. Et oo sattunu kysymään Mikolta et miksei se hommaa ikäistään seuraa??

  VastaaPoista
 51. Very descriptive blog, I enjoyed that a lot.
  Will there be a part 2?

  My blog ... Jackpot 6000

  VastaaPoista

HUOM!!

Ennenkuin tulette ulisemaan, etten ole julkaissut kommenttiasi - paina tämän tekstin yläpuolella olevasta "Lataa lisää"-painikkeesta. Paina siitä niin monta kertaa, kunnes sitä ei tule enää näkyviin - ja TADAA! Kaikki kommentit ovat ladattu näkyviin. Yli kahdensadan kommentin ylittyessä, kaikki kommentit eivät näy automaattisesti kommenttiosiossa ilman niiden erillistä lataamista tuosta painikkeesta.

Jos taas teit edellämainitun, etkä vieläkään löydä kommenttiasi kommenttiosiosta - no, et tule sitä löytämäänkään, sillä turhaa roskapuhetta ja törkyä en julkaisekaan. :)

Uliuli <3